Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"...örneğin, insanın yüzünü de tarla olarak düşünürsek çıkanların büyümesine müsaade etmenin şükür inadına yok etmeninde küfür girişimi olduğunu rahatlıkla kavrayabiliriz.İşte apaçık Kurandan apaçık bir proje.Bize düşen ise sorgulamak değil yaşama sokmaktır...."
"Sanırım sakala takıldın!"
Gel de takılma! Saç sakal tıraşı küfür mü? Koltuk ve kasık altı kıllarını almak küfür mü? Tırnak kesmek küfür mü? Sakalı çıkan kızlar/kadınlar sakal mı uzatmalı? Koyunun, keçinin yününü, yapağısını kırpmak küfür mü? Ağaçları budamak, ilaçlamak, aşılamak vs küfür mü? ...
Sn.Haktansapmaz,siz de bir süredir tuhaflık seziyorum.Anlamamakta ısrar ettiğiniz gibi işi yokuşa sürmeyide adet edinmek üzeresiniz.Allah koyunun ve keçinin kırpılmasını tanımlıyor.Ama bir erkeğin belli bir yaştan sonra yüzünde çıkan tüyleri düzenli olarak yok etmesini bize göre istemiyor.En azından biz böyle anlıyor ve sakal bırakarakta bunu uyguluyoruz.Bu sürekli yok etme girişimininde Allahın yaratışını örtmeye yönelik ters bir eylem olduğunu düşünüyoruz.
Diğer örnekleriniz konuyu karikatürize etmeye yönelik olduğu için şimdilik yanıtlamıyorum.Selametle..
Hem "kfr", sadece rençberin tohumu toprağa gömmesi anlamına gelmiyor. Kafir hakkı, hakikatı örttüğüne göre hakkı biliyor tanıyor da örtüyor değildir. Kafir hakkı ne ile örtüyor? Tohum toprakla, meme elbise ile, İlim cehaletle, hak batıl ile örtülür. Gece de karanlığıyla eşyayı örtüyor. Kafir atalarının cehaletiyle, üstatlerının , meşayixinin, seyyitlerinin, büyüklerinin batıllarıyla hakkı örtüyor, inkar ediyor.
Küfür imanın, şükrün zıddıdır ayrıca. Bunu göz ardı edemeyiz. Yani, iman etmemek, şükretmemek de küfürdür, inkardır. "Kfr", "chd" ile eş anlamlıdır.
Hakkı nefiy etmek, ihmal etmek, önünü kesmek, engellemek vs de küfürdür.
"...öeneğin, insanın yüzünü de tarla olarak düşünürsek çıkanların büyümesine müsaade etmenin şükür inadına yok etmeninde küfür girişimi olduğunu rahatlıkla kavrayabiliriz.İşte apaçık Kurandan apaçık bir proje.Bize düşen ise sorgulamak değil yaşama sokmaktır...."
"Sanırım sakala takıldın!"
Gel de takılma! Saç sakal tıraşı küfür mü? Koltuk ve kasık altı kıllarını almak küfür mü? Tırnak kesmek küfür mü? Sakalı çıkan kızlar/kadınlar sakal mı uzatmalı? Koyunun, keçinin yününü, yapağısını kırpmak küfür mü? Ağaçları budamak, ilaçlamak, aşılamak vs küfür mü? ...
Muhabbetle.
bence de küfür değil, cünah'da değil. bir kere burada yaradılışı değiştirme ameliyesi veya düşüncesi diye bir şey yoktur ki küfür olsun veya cünah olsun. üstelik insan formatı da değiştirilmeye çalışılmıyor. yani formata bir şey olduğu yok burada. format aynı format. zorunlu olmayan , tamamen keyfi olan estetik ameliyatlar için ise durum tabiki farklıdır. işte onlar yaradılışı değiştirmek anlamına gelir. sakal kesme, SAÇ kesme, tırnak kesme , koltuk altı kıllarını kesme vb.vb. bunların hiçbir mahzuru yoktur kanaatimce.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Hangimizden diğerine geçti bu tuhaflık acaba! Saç/baş tıraşı meşru da sakal tıraşımı haram, küfür oluyor! Diğer; kasık ve koltuk tıraşı, tırnak kesme ile ilgili soruları önemli buluyorum. Bunlarla ilgili görüşünüzü de bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
bence de küfür değil, cünah'da değil. bir kere burada yaradılışı değiştirme ameliyesi veya düşüncesi diye bir şey yoktur ki küfür olsun veya cünah olsun. üstelik insan formatı da değiştirilmeye çalışılmıyor. yani formata bir şey olduğu yok burada. format aynı format. zorunlu olmayan , tamamen keyfi olan estetik ameliyatlar için ise durum tabiki farklıdır. işte onlar yaradılışı değiştirmek anlamına gelir. sakal kesme, SAÇ kesme, tırnak kesme , koltuk altı kıllarını kesme vb.vb. bunların hiçbir mahzuru yoktur kanaatimce.
Muhabbetle
Sevgili Hasan,bir kadın yüzünü traş edip sakal çıkmasına olanak sağlasa,yada herhangi bir şekilde bunu yüzünde oluştursa formatını değiştirmiş olmaz mı?Ben böyle birini gördüm inan ki üç gün kendime gelemedim.Selamlar..
Hangimizden diğerine geçti bu tuhaflık acaba! Saç/baş tıraşı meşru da sakal tıraşımı haram, küfür oluyor! Diğer; kasık ve koltuk tıraşı, tırnak kesme ile ilgili soruları önemli buluyorum. Bunlarla ilgili görüşünüzü de bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
Muhabbetle.
Anlaşılan bize bir Malatya ziyareti daha vacip oldu!Neyse konuya dönelim.Eldeki tırnaklar hariç (sürekli yıkandıklarından dolayı devamlı uzarlar)sözünü ettiğiniz diğer uzuvlar insanı rahatsız etmiyecek boyutta bir yerde uzamaları durur.Batıda bu bölgelere dokunulmaz.Yabancı basketbolcularda bu görülebilir.Ancak bizde bu tür şeyler pis olarak algılanır.Buda batıl geleneklerimizdendir.Biz atalarımızdan böyle gördük mantığı.
Vucudumuz çok fazla müdahil olacağımız şekilde yaratılmamıştır.Erkek erkekliğini kadında kadınlığını bilecek.Kimse kimseye benzemeye çalışmayacak.Hepsi bu.Size de muhabbetler..
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam, bir erkekle kadın arasında en belirliyici özellik sakal ve bıyıktır,ve erkek kaç yaşına gelirse gelsin sakal ve bıyık saç gibi dökülmez,cinsel organların fonksiyonları erkek ve kadında aynı islevi gördüğünü herkes biliyor,ama nedense erkek ve kadın arasındaki temel farklılık olan sakal ve bıyık olayında kadınların fıtratlarına olan saygınlığı malesefki erkeklerde görmek mümkün değil.
selamlar...
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma