Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
hayır, ben bunu savunmuyorum sevgili Dermanbeg kardeşim. kullandığım mantık bu değil. vücudunun tamamına ağda yaptırmak bir erkek için uygun değildir tabiki. bende bunu söylüyorum zaten. erkek erkek formatında, kadın da kadın formatında olsun istiyorum. Peygamber'lerin nasıl resmedildiğinin görsel ifadesini en net bir şekilde Kur'an da bulacağımıza göre, orada da böyle bir sakal emrinin görülmediğini söyleyebilirim ancak.
Muhabbetle
İyi de Hasan dost,kimyasalla kökünden yok etmiyor ki ağda yaptıran.Sonuçta yine çıkacak senin mantığına göre!Şimdi bunun sınırını kim belirleyecek?
Kuran da olup olmaması bakış açınıza bağlı.Olguyu cüppelinin sakalıyla özdeş tutarsanız bulamazsınız.Ama ben istisnasız tüm resullerin belirgin bir şekilde sakallı olduklarına içtenlikle inanıyorum.Selamlar..
saç-sakal, kıl-tüy meselesi gibi gözükse de, temelde üzerinde münazara edilen konu önemli.
Çünkü arka planda münazara edilen : yaratılışı değiştirip, değiştirmeme durumu.
Tırnaklardan başlarsak meseleye : Tornivada yok, bıçak, çatal yok...Tırnaklar yardımcı bir araç olarak kullanılabilir mi? pekala evet..pis olan tırnak mıdır, tırnak arasındaki toz, çamur mu?
Saç : Askere gittiğimizde saçlarımızı çok kısa kestiririz. Sebep ise, bitlenme ve pirelenmeye karşı önlemdir. Peki bite sebep olan saç mıdır, saçın temizlenmemesi mi?
Sakal : Günümüzde kamuda, özel şirketlerin hemen hemen bütününde sakal traş edilmek zorundadır. tercihinize bırakılmaz. ZORUNLULUKTUR. Peki neden? batı akımı...pis olan sakal değildir, bakımsız ve temiz olmayan sakaldır.
Vücutta istenmeyen tüyler !!! : İstemeyen kim? bizleriz. Tere sebep olurlar, pis koku yatağı olurlar. Başka bir sebep yoktur. Halbuki, oralarda kıl, tüy olmasa da, belirli zamanlarda havalandırılıp, temizlenmedikleri müddetçe yine kokacaktır.
İşte maide 6. nın hikmetlerinden biri de budur bana göre. Kişinin İSTEĞİNE bırakmadan, belirili bir EYLEMDEN önce MİNİMUM düzeyde temizlik...
Meseleye şu açıdan bakar isek : jiletin olmadığı zamanlarda, traş nasıl olunurdur? Acaba traş olma işi, zamanında jilet satmak için başlatılmış bir propaganda olmasın???
Zaten bu akşam traş olduğumuzda, ertesi sabah kök salan sakalı, bir ZORUNLULUK hisseder gibi her gün kesmeye çalışmak, gerçekten akıl işi değil...
Hicr 87. ayette "seb'un min-el-mesénî", hemen devamý "ve-l-qurén-el-'azîm" ifadesi ile açýklanmýþtýr. "El-mesénî", "K uran âyetleri" anlamýnadýr. Lugatlarda bu anlamýna yer verilmiþ. Burada "Seb'un min-el-mesénî" Kuran'ýn gücünü, benzersizliðini, kusursuzluðunu, pürüzsüzlüðünü, harika oluþunu anlatýyor. "Seb'u-s-semévét" gibi. Burada seb'ý (7'yi) bir sayý olarak algýlamamak lazým. Seb'u semévét'ý kat kat 7 tane gök anlamýyorum. Çok güçlü, çok muazzam, çok mükemmel (çatlaðý yok) anlýyorum.
Muhabbetle.
Selam sevgili haktansapmaz,
Ben de once sizin gibi dusundum, ama ayette "ve Kuran'i verdik" dedigi icin(iki sey var verilen yani) Kuran'i baslibasina ayri bir yapi olarak dusunuyorum. Cunku Kuran'i ayetlerden ayirmak soz konusu olamaz bildigim kadariyla..
Yanisira beyin olarak algilamamin sebebi;
7 onemli bolgemiz var bizi haram'a veya helal'e ulastiracak(yani gunah ve sevaba) ve ayrica insandan beyini cikardiginizda, kisi sifira esittir pek cok bakimdan.. Nedir o yedi bolge?
Yani beyin cozumleme yapmadan, gonderilen ne kadar essiz ve mukemmel olursa olsun, mantiken ne Allah'i ne O'na dair inanci cozumlememiz, veya kitabi okumamiz vb. mumkun degil..
Her ne kadar duyularimiz yardimci organ olarak gorev yapsa da, butun is beyindeki cozumlemeye bagli.. Yani bilinc, idrak, mukayyese, dusunme, anlama, yanlislama, dogrulama, ve eyleme gecme veya eylemden vazgecme vb. tum oluslar beyinde olup bitiyor.
Acaba yanlis mi dusunuyorum?
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
Sakal ve bıyığı hiç çıkmayan erkekler (kadınlar mı deseydim), en belirgin özellikleri(!)inden mahrum bırakılmışlar. Bunun dışında en belirgin erkekte bulunan tüm özelliklere sahipler. Mesela doğurtkanlar. Bunları hangi kategoriye koymalı? Bunlar devamlı suratlarını ustura ile kazısa da sakal bıyıkları çıkmayacak. Bunlar imalat hatası mı acaba? Bunlara ne önermeli; yüzlerine sakal ve bıyık ektirmeleri farz mı haram mı olur? Bunlardan peygamber seçılemez mi?
Muhabbetle
Bunlar gibi daha bir çok insan doğuştan kör,topal,sağır,dilsiz,kolsuz vs.Olabiliyor.Şahsen ben,bunların bilinçli bir sebebe dayandırılarak "hatalı" üretildiklerini düşünüyorum.Ya siz?
Neden dostum?Konu teşekkür değil mi?Sakalda bir teşekkür ifadesi
yaratan Rabbe karşı.Uykun mu geldi yoksa,bak buna saygı duyarım.Selametle..
Sevgili Dostum Dermanbeg,
Senin teşekkür anlayışın Sakal bırakmak olabilir.Buna saygı duyarım.Ama başka
Erkeklere
Sakal bırakma şartı getirmekleibaşka Kadınlara Türban takma Zulmü getirmek arasında
bir fark göremiyorum.
Kur'an dan anladığını yaşaman yine kimsenin karışamayacağı bir özel alan,ama bunu
insanlara astarı dahi olmadan Dayatmak kabul edilebilir bir tutum değil.
O halde herkes anladıpını ZAN ettiği bir kural bulur dayatır.
Varsa bir delilin açarsın konu başlığını tartışılır.Ayetler incelenir.
"Sakal bırakmalıyız,Hanifler Sakallı olmak zorunda v.s diye bir başlık a.arsan
eğer zevkle katılır,dilimiz döndüğünce seni bu yanlış yorumlama çelişkilerinden
döndürmeye çalışırız.Sakalını kestiremeyi başaramayız belki ama
Biz seni Sakallı da seviyoruz.
sevgiler...
metehan
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Senin teşekkür anlayışın Sakal bırakmak olabilir.Buna saygı duyarım.Ama başka Erkeklere
Sakal bırakma şartı getirmekleibaşka Kadınlara Türban takma Zulmü getirmek arasında bir fark göremiyorum.Türban türedidir sakal asli unsur.Sence de çok önemli bir fark değil mi?
Kur'an dan anladığını yaşaman yine kimsenin karışamayacağı bir özel alan,ama bunu insanlara astarı dahi olmadan Dayatmak kabul edilebilir bir tutum değil.Dayatma yok tesbit var.Kimse kimsenin bekçisi değil.
O halde herkes anladıpını ZAN ettiği bir kural bulur dayatır.
Varsa bir delilin açarsın konu başlığını tartışılır.Ayetler incelenir.Delil mi?!Onu yok edenler düşünüp sunacak.
"Sakal bırakmalıyız,Hanifler Sakallı olmak zorunda v.s diye bir başlık a.arsan
eğer zevkle katılır,dilimiz döndüğünce seni bu yanlış yorumlama çelişkilerinden
döndürmeye çalışırız.Dayatma yoktu hani?Sakalını kestiremeyi başaramayız belki ama
Biz seni Sakallı da seviyoruz.
sevgiler...
metehan,bu konu çok uzadı haklısın.Allah korusun bide değerli Savana kardeşimiz duyarsa çık çıkabilirsen!gecen mübarek olsun.Selametle..
Bana göre uzayan bir konu yok.konu sayılması dahi abes..
Çünkü bu "saçma" kıl tüy konusunu kendin sahiblenib bir
başlık dahi aç-a-madın.
Çünkü savunacak elle tutulur bir iddian ve Kur'andan bir dayanağın dahi yok.
Eğer başlığı açsaydın sapır,sapır dökülecektin.
bencede burası için çok uzadı Sevgili Savana ile görüşür yazışırız.İşlerinin yoğunluğu ve muhtemelen şu anda
yaptığımız boş tartışmalar nedeni ile uğramıyor.
Yani kendine rahatlıkla Pay çıkarabilirsin.
umarım aynı konu ile ilgili bir sonra ki mesajın başka bir başlıkta olur.
sevgiler...
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Dostum,kendin çalıp kendin oynama.Ben neyi savunduğumu çok iyi biliyorum.Ama senin bu kavgacı tavrının sebebini bilemiyorum!İlla ki herkesle son tahlilde dalaşıp küsmek zorundamısın?Bırakta küsen sana küssün.Tanıklığını iyi yap ve tribünlere oynama.Sakin ol.Senin "saçma" dediğin olguya ben Allahın işereti gözüyle bakıyorum,hiç olmazsa buna saygın olsun.Kimilerinin alaycı ve hırçın tavırlarının ne manaya geldiğini forumun aklı selim düşünenleri hakkıyla değerlendireceklerdir,bundan kuşkum yok.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma