Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Deli_Veli Yazdı:
.birisi çok samimi şekilde eğip bükmeden ilahlığa soyunmadan açıklasın...atkı değil,şal değil,entare değil. pijama değil...ne lütfen yorumsuz cevap yazın....sözler ne hasana ne hüseyine ait olsun.....ordaki ayeti kim olursa olsun çarpıtmak insanı inkara götürmezmi...gerçekten ayeti örtü değil diye yok sayıyorsanız sizi Allah a havale ediyorum...en kısa zamanda müstehakınızı versin..... |
|
|
selam
Kimsenin ayeti yoksaydığı yok, sadece Allahın emretmediği birşeyi dinselleştirenlere karşı bir tepkidir.
Lütfen biraz ciddiyetle ve anlayaarak, geleneksel zihniyetten uzaklaşarak ve objektif yaklaşarak okursanız bizi daha iyi anlayacağınızı umuyorum. En net biçimde anlatmaya çalışmıştım...
Özet olarak ayetteki temel kelimeler şunlardır
Hımar ( çoğulu humur) = örtü, sadece örtü demek ama !
Cuub= yaka açıkları
Başörtüsü= Arapça’da kadınların başlarına örttükleri şeyin özel adı “hımar” değil “mikna” ve “nasıyf”tır. Hangi Arapça sözlüğe bakılırsa bakılsın “mikna(çoğulu mekani)” ve “nasıyfın” hanımların başlarını örttükleri kumaşın adı olduğu yazılıdır.
Ayette başınızı, saçınızı kapatın, örtün gibi bir fiil hiç yok
Ayette örtülerinizi yaka açıklarınıza vurun diyor, ne saç ne de baş kelimesi geçiyor ayette. Demekki örtülmesi gereken yer göğüs kısmı, yaka açığı ki zaten Cuublarnızı örtün diyor...
Eğer saçın örtülmesi istenseydi, Allah cuublarınızı değil de saçınızı yada başınıızı örtün derdi ve bu kelimeleri kullanırdı!
Ama elbette anlamak istemeyen geleneksel zihniyet bunca açık / net savlarını gene anlamayacaklardır !!!
saygı ile...
|