Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sn malik kırk fırın ekmek yiyemedğim için sanırım başlık açamıyorum bu yüzden senin açmış olduğun sayfayı kullanacağım özür dilerim...
sitenin içindeki eski tarihli yazılarını okurken ilgimi çeken bir konu var bunu paylaşmak istedim.
çok hararetli tartışmalar olmuş kızgınlıklar olmuş ve güzel paylaşımlarda olmuş ama bakıyorum sitenin duayenleri sayılacak kişilerin çoğu siteden ayrılmış artık eskisi gibi sohbetler ve tartışmalar yok bunun sebebi ne olabilir artık feridun kardeşin dediği gibi konuşmak yazmak içimden gelmiyor acaba herkes inzivaya mı çekildi yoksa amaç sadece tartışma olduğu için tartışacak konular kalmadığı içinmi insanlar ayrılıyor siteden yoksa yazma ie bir yere varılmayacağınımı bizlere anlatmakmı istiyorlar bu konuda derin endişeler duyuyorum çünkü son yıllarda ülkemiz de artık gerçek manada bir kurana yönelme var ve bu güzel site gibi bir sahanın çok insanı kurana yönlendirmesede en azından insanların düşünmesine vesile olduğuna inanıyorum neden bu suskunluk yoksa insanları davet ettiğimiz kuranın içinden çıkamıyormuyuz beyyinat olan kuranın içinden kurana yanlız kurana tabi olanlar da çıkamıyorsa bu insanlığın sonu nereye varacak meydanı boş bırakma ile meydanlar boş kalmıyor kuranın yetmezliğini savunan batıl düşünceli insanların nasıl bir birlikteliğini görmemezlikten gelebilirmiyiz meydanı bu insanlara bırakma seçilmiş insanlara yakışırmı artık gerçek manada kurancıların bir çatısı olmalı değilmi bu güzel fırsatı elimizin tersi ile itme hakkına sahipmiyiz hacı orucun ölümüne sebep olduğunu düşündüğünüz batılcıların attıkları asalarını yutma zamanı gelmedimi yokmu kuran çatısı altnda insanlığa en azından bir tebessüm verecek insan.işin eyleme dökülmemesi yüzünden bir arpa boyu yol alınmadığı apaçık ortada,artık eylem zamanı gelmedimi???
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
sn isimsiz,
muhammed resul kuranın bire bir yaşanılabilirliğinin kanıtıdır,biz bu karanı yaşamadan cennete gideceğimize inanıyorsak sorun yok. gerçek manada sn isimsiz sen bu kuranı yaşamadan cennete gideceğine inanıyormusun, eğer inanmıyorsan kalbin sana bir yön vermiyormu şöyle yapmalıyım diye.
Daha önce bazı hanifler bir araya geldi,konuşuldu tanışıldı ama nedense bu ortam bir kez daha gerçekleşmedi acaba samimi olunmaması buna bir sebep olabilirmi.
eğerki samimi bir arzu ile kuranı hayata dökme isteği oluşursa ben inanıyorumki ALLAH bu arzumuzu yerine getirmemize yardım edecektir.
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
hılas!!!
Katılma Tarihi: 02 haziran 2010 Gönderilenler: 137
Merhaba zübeyr,
Benim Kuran’la veya Rabbimizin diğer ayetleriyle olan ilişkimin temelinde salt “cennete gitme” güdüsü yatmaz. Beni tetikleyen / harekete geçiren şey, bunlara (Allah’a ve işaretlerine) kayıtsız kalamayışımdır. Bu nedenledir ki, şaki / umursamaz insan modelinden hiç haz etmem. Bu eğreti hayatta “Hamd, âlemlerin Rabbi Allah’adır / Allah’a aittir” demeyen / diyemeyen insan, yaşamayan / yaşadığını sanan insandır.
Cennetin yolu sadece Kuran’dan geçmez. Fakat Kuran, bu yolu dümdüz bir şekilde bizlere sunar. Bu meseleyle ilgili görüşlerimi “Kuran’ın evrensellik iddiası var mı?” başlığı altında belirtmiştim. Bu yüzden aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum.
Anladığım kadarıyla sizin “işi eyleme dökmek” ten kastınız “Kuran’ı hayata dökmek”. Ben önceki yazınızda bahsettiğiniz “eylemi” toplumsal olarak algılamıştım. Ama şimdi görüyorum ki, sonuçları itibariyle toplumsal olabilecek bireysel anlamda bir devinime vurgu yapıyorsunuz. Eğer öyleyse, müsadenizle şu soruları size yönelteyim:
Kuran’ın hayata dökülmesinden siz ne anlıyorsunuz? Kuran hayata nasıl ve hangi şekillerde dökülür? Bu forumda yapılmış olan tartışmaların nihayete ermesi, size göre Kuran’ın hayata dökülmediğinin bir göstergesi midir? Bir kimsenin Kuran’ı hayatına döküp dökmediğini nasıl ve hangi gereçlerle anlıyorsunuz? Ve genel olarak, bu konu (Kuran’ın hayata yansıtılması) hakkında somut önerileriniz var mıdır? Varsa nelerdir?
isimsiz yazdı,
Kuran’ın hayata dökülmesinden siz ne anlıyorsunuz? Kuran hayata nasıl ve hangi şekillerde dökülür? Bu forumda yapılmış olan tartışmaların nihayete ermesi, size göre Kuran’ın hayata dökülmediğinin bir göstergesi midir? Bir kimsenin Kuran’ı hayatına döküp dökmediğini nasıl ve hangi gereçlerle anlıyorsunuz? Ve genel olarak, bu konu (Kuran’ın hayata yansıtılması) hakkında somut önerileriniz var mıdır? Varsa nelerdir?
sn isimsiz sadece karşılıklı olarak kavram kargaşası olan bir dönemde var olan eksikliğin işin yaşantıya dökülmediği anlamına geldiğini sanırım anlamak çok da zor olmasa gerek.En azından var olan hatanın bulunması bile ilerde işin yaşantıya döneceğinin sinyalerini verdiğini düşünüyorum.
Bu forumun düştüğü durum için acizane fikrimi tespit etmişsiniz, diyeceksinizki o zaman burda ne işiniz var, güzel bir soru. Arayış neticede elbet birileri bir eylem içinde olabilir diye tetikte bekliyorum.
Herhangi bir insanın işi yaşantıya sokma olayını tam olarak kavramak çok zor ama sanırım diğer bir sayfada bu tür birilerinin olduğunu adalet yazdı, dikkat ederseniz demekki birileri varmış ama yakından görmediğimiz sürece bu işin gerçeklik payı nedir bilemeyiz.
Benim kendi adıma somut bir önerim olmadığı için arayışta olduğumu tekrar hatırlatmak isterim.
Adalet kardeşin var olan bir topluluk hakkında daha çok bir bilgi vermesi umarım hakkımızda hayırlı olur, anladığım kadarı ile amişler gibi moderniteden uzak yaşayan birileri var ve bunlar bu işi amişler gibi incile değide alak suresine bağlıyorlar artık sizinde benimde aradığımız cevapları verebilecek birileri var.
hılas!!!
tüm insanlık aleminin mutlu huzurlu barış ve esenlik içinde yaşamasını temenni ederiz...
dünyayı daha yaşanılır bir yer haline getirmeye çalışanlara selamlar saygılar sevgiler...
her gününüz bayram olsun...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma