Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba kutuphaneci kardeşim. Ben bilen değil öğrenmeye çalışan biriyim. Cevap verip açıklama yapmanız onun için önemli. Teşekkür ederim.
4 gün sonra yani 15 Temmuzda bir ŞEHR görünecek. Onu izleyin. Ardından on bir ŞEHR daha gelecek. Şu tarihlerde ( http://www.timeanddate.com/calendar/moonphases.html?year=201 1&n=0):
15t-13ağ-12ey-12ek-10k-10ar-9 Ocak 2012-7ş-8mar-6n-6may-4h (12 şehr)
ŞEHR devresi işte bu. Lütfen dikkat. "Devre"den söz ediyorum; yıldan değil. 4 gün sonra doğacak olan o ŞEHR her yıl 21 Hazirandaki "yaz dönencesi"nden hemen sonra doğuyor. Önümüzdeki yıl, 3 Temmuzda doğacak.
3t-2ağ-31ağ-30ey-29ek-28k-28ar-27 Ocak 2013-25ş-27mar-25n-25may (12 şehr)
3 Temmuz 2012’de başlayan bu devre 23 Haziran 2013’e kadar sürecek. 12 "şehr"li, 13 "şehr"li DEVRELER benim uydurduğum şeyler değil; onu anlatmaya çalışıyorum. Allah, ta gökleri ve yeri yarattığı gün düzenlemiş onları.
23h-22t-21ağ-19ey-18ek-17k-17ar-16 Ocak 2014-14ş-16mar-15n-14may-13h (13 şehr)
13t…
23 Haziran 2013’te başlayan ve içinde 13 ŞEHR bulunan bu devre ise 13 Temmuz 2014’e kadar sürecek.
NESÎ "şehr"ler ertelenmek suretiyle yalnızca bu devrelere uygulanır; yıllara uygulanmaz.
Örneğin 13 şehrli devrenin son şehri bir sonraya aktarılır. Bir sonraki devre, o şehrle başlar ve devrenin ondan sonraki şehrleri zincirleme ötelenip dördüncü haram ay haram olmaktan çıkarılır. Allah'ın haram kıldığı şehr, NESÎ yoluyla böyle helal ilan edilir.
Kamerî yıl, 13 ncü şehr bir sonraki devreye aktarılıp ondan sonraki aktarımlar otomatiğe bağlanmak suretiyle uydurulmuştur. Bir yılda 12 ŞEHR bulunmasını sağlamanın tek yolu budur; başka yolu yok. Kamerî yılı esas alan hicrî takvim o yüzden bir küfür takvimidir.
güneş yılıyla ay yılını birleştirip cahiliye Araplarının yaptığı gibi bir yıl 12 ay, bir yıl 13 ay sayıyorsun.
Beni bağışlayın lütfen ama yanlış anlıyorsunuz. İçinde bazan 12, bazan 13 şehr bulunan DEVRELER yıl değildir. Bakın 12 şehr = 354 gün olduğu halde 13 şehr = 383.5 gün. Yani devrelerin uzunlukları değişiyor.
Oysa YIL, ister şemsî olsun ister kamerî, değişmeyen bir uzunluğa sahiptir. Örneğin gün sayısı şemsî yılda DAİMA 365'tir, değişmez. Ve gün sayısı kamerî yılda DAİMA 354'tür, değişmez.
AY yılı insanların uydurmasıdır. Gerçekte öyle bir şey yok. GÜNEŞ yılı ise "gökleri ve yeri yarattığı gün" Allah'ın yaptığı düzenlemedir. Yer küre güneşi 1 kez dolanınca geçen zamadır güneş yılı. Ve gerçektir.
Ay yer küreyi 1 kez dolanınca geçen zaman yıl mıl değildir. Onun için "12 kez"i uydurmuşlar. O kadar keyfî ki 13 kez de diyebilirlerdi.
Neyse. Güneş yılı ile kamerî yıl elma ile armut gibi birbirinden farklıdır. Elmalarla armutları birleştirip "İşte bunlar elmadır!" diyebilir miyim ki güneş yılıyla kamerî yılı birleştirip "İşte bunlar kamerî yıldır!" ya da "şemsî yıldır" diyebileyim?
Yanılgı güneş yılının on ikide biri olan "ay"ın ay yılının on ikide biri olan ŞEHR ile karıştırılmasından kaynaklanıyor. Oysa güneş yılındaki AY, 365 günün on ikide biridir; ay yılındaki ŞEHR ise 354 günün on ikide biri. Hiç 365'in on ikide biri ile 354'ün on ikide biri aynı olur mu? Matematik bu.
O yüzden 9:36'yı doğru okumak gerekir. Ön yargısız. Orda Allah "BİR YILDAKİ şehrlerin ıddeti on ikidir," demiyor. Allah'ın sözlerinin içinde BİR YILDAKİ ifadesi yok. Ama sanki varmış gibi okunuyor ayet. Artı, ayette IDDET deniyor; ADED değil. IDDET "sayım"dır, sayı değil. Nüfus sayımı ile nüfus sayısı nasıl farklıysa şehrlerin sayımı ile sayısı da farklıdır.
Allah'ın ındinde geçerli olan, güneş yılıdır. Bir ŞEHR 29 küsur gün olduğuna göre bölün 365'i 29 küsur güne. 12.37 çıkar. 12'den fazla. Allah'a böyle yalan söyletiyorlar.
Bakın, Yûsuf sûresinde sözü edilen YIL güneş yılıdır. Çünkü o yılın içinde ekim ve hasad mevsimleri var. Kamerî yılda yok onlar. O kadar yoklar ki bazı şehru ramazânda kar yağar çünkü o şehr güneş yılının kışındadır; bazı şehru ramazânda ise sıcak yüzünden ölümler olur çünkü o aynı şehr, güneş yılının bu kez de yazındadır.
Rica etsem siz 7 güneş yılında alınan ürün sayısını 7 kamerî yılda alınan ürün sayısı ile karşılaştırır mısınız. Hangi günahın cezasıdır 7 kameri yılda eksik ürün alıp açlıktan ölmek?
Farkında değilsin ama asıl nesiyi sen yapıyorsun.
Keşke öyle olsaydı; tövbe edip fesadı sona erdiriverirdim. Ne kolay. Hayır. Fesadı çıkaranlar İslama uygun bir iş yaptıklarını öne sürüp fesadı sürdüren kimseler. Öyle amansız zulümlere yol açıyor ki o fesat... "Haram ayları araştırmadım," diyorsunuz. Lütfen araştırın; ayırdına varacaksınız o zulmün.
Sevgi ile
__________________ hasanakcay.net
allahindini.net
|