Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
sonradan ortaya çıkmış mezhepler içinde büyüyenler tabiki Kuran ı eksik sanacak hadislerle islamı tamamladığını sanacak. Kuranda her şey belirtilmiştir. Peygamberimiz neyi açıklayacak namaz kılınışınımı yoksa abdeste sonradan eklenen kurallarımı Kuran da namazda var abdestte var her şey var.içinde yasaklanmış olanlar yasak yasaklanmamış olanlar serbesttir kimse damarlarınızdaki al yuvarların bile sayısını bilen Allah ın işini yarım bıraktığını sanıp tamamlamaya kalkmasın. Evreni ve canlıları bu denli mükemmel var etmiş olan Allah gönderdiği kitapdada insanlardan ne istediğini eksiksiz belirtmiştir dediğim gibi sonradan uydurulmuş mezhep kurallarından bazılarını Kuranda göremeyince Kuran nın yan kaynaklara ihtiyacı var sanılır. o kaynakların komikliğide ortada yüzde 99 u uydurmadır desek yeridir. hadis toplayıcıları bile binlerce hadisi yalan ve uydurma diye kitaplarına almamışlardır. satranç oynayanı bile cehennemlik ilan eden bu saçma sapan sözler yüzünden bu gün bu din açmaza girmiştir. isteyen tabiki fazladan ibadet edebilir buna kim karşı çıkarki. ama olmayan kurallar konulup farzlaştırılamaz.bunlar yüzünden namaz bilmiyorum diye kılmayanlar var orucu bozulmadığı halde bozuldu sananlar var abdesti bozulmadığı halde bozuldu sananlar var müslüman olmaya meyil etmiş bir yabancı bile bunların uydurduğu kuralları görünce islamı saçma bir din olarak görüp müslüman olmaktan vaz geçiyor bunlardan biride benim bir iş arkadaşımdır. fazla ibadet edin ama mecbur olmayanları dine mecburmuş gibi yamammayın farkında olarak yada olmayarak dine zarar veriyorsunuz. elbette Allah bununda hesabını soracaktır.Allah bu düzeni bu denli muhteşem var etmişse Kitabınıda aynı muhteşemlikte göndermiştir bana göre olay budur :)
Selam. Bir şey söliyeceğim bu hadis savunucularına. Mesela bir ayet geliyor diyelim ki namaz ayetleri geldi. Peygamber okudu ve namazı nasıl kılacağız diyorsunuz, işte hadisler diyorsunuz. Peki Peygamber namaz kılmayı nerden öğrendide bize öğretiyor??? Eğer Allahtan öğrendiyse zaten ayet, farz olur nitekim Kuranda geçmesi lazım. Ayrıca Peygamber kusursuz bir insan değilki onun kişisel görüşlerine harfiyen uyalım. Kuranda bile hata yaptığı söyleniyor dini öğrenmek için yanına gelen bir körü tersliyor ve Allahtan azar işitiyor(80/1-11). Savaş zamanında ve bir takım kararlar alırken tek başına vermiyor bu kararları bir toplulukla beraber veriyor. Yani sonuç olarak Peygamberde bir insan bizim gibi. Onun görevi ayetleri bize ulaştırmak.
"Yahut da altından bir evin olmalı, ya da göğe çıkmalısın. Bize,
okuyacağımız bir kitap indirmediğin sürece (göğe) çıktığına da asla
inanmayız." De ki: Rabbimi tenzih ederim. Ben, sadece beşer bir
elçiyim.(17/93) 46:9 -
Ey
Muhammed! De ki: "Ben Peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne
yapılacağını da bilmem. Ben ancak bana vahyedilene tabi oluyorum. Ben
ancak apaçık bir uyarıcıyım.
Katılma Tarihi: 11 nisan 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Rasulullah adına uydurulan sözlerin konu edildiği bu başlığa, h.h.ışık ve arvasi gibi zevatın isimlerinin sokulması ne kadar acayip. birileri utanmasa, bu tiplerin takipçisi-damadı olan enver ören denilen şahsı mehdi felan da ilan ederler. hatta seda sayan, ebru gündeş gibileri, bu tiplerinin mantığına göre halife olmalıdır..
şırnakta köylülere dışkı yedirdiği için köylülerce aihm ye dava açılan ve türkiyeyi epey bir tazminat ödemeye mahkum eden albay cafer ışık, emekli olduğu gün kim tarafından danışman olarak işe alınmıştı acaba ? cevap: pek muhterem enver örenin oğlu pek muhterem mücahit ören efendi hazretleri.
h.h.ışık, s.arvasi, enver ören çerçevesinde, amerika tarafından
şekillendirilen, kapitalist-faşist din anlayışını savunan birini
muhatap almaya bile değmez. kesinlikle aynı dine inanmıyoruz. bu tipleri ve görüşlerini savunanların sadece müslüman oldukları konusunda değil, insan bile olamadıkları konusunda ciddi ciddi şüphe duymak lazım.
Bu arada paragraflarımı değerlendirirken bir bütün içinde değerlendir sonra yanlış sonuçlara ulaşırsın. Sunni dedi:3 5
önemli değil demişsin ve delalet içinde olduğunu bir kez daha
göstermişsin. 3 5 önemli değilse bir başkasıda derki namaz hiç önemli
değil 1 vakit bile kıl yeterli der.Dediğiniz cümle bu din için çabala ama ibadet yapma gerek yok demeye benziyor. Pragrafın aslı:3-5 önemli değil sen Allah için naptın ne gibi bir çaba harcadın bu
dini bulmak için şimdi ne biliyorsun. Evrensel dini yakalıyabildin mi?
Ya başka bir ülkede doğsaydın müslüman olmucekmiydin? Şansına burda
doğdun şansına müslüman oldun ve şansına cennete girdin. Senin
Allahının adaleti bu mu peki!!!!
Allah müslüman olmamı yazdıysa zaten müslüman olurdum nerde doğarsam doğayım. Senin allahının adaleti bu mu peki demişsin. Benim inandığım allahla senin inandığın allah ayrı mı tövbe haşa kurdurğunuz cümlelere bakın.
josephus sizin gibileri bilirdim ama bu kadar da olduğunuzu bilmezdim. gelip nasıl bir din kardeşine böyle laflar söylüyorsun. Müslüman olduğunuzdan bile şüphe ederim diyorsun. Sizin gibilerle daha işim olmaz tartışmamda alın kendi .. din size kalsın ama biz size hiçbir zaman kafir muamelesi göstermedik. Ahirette görürsünüz hakkı
Ve ve ve en sonunda sizin hakkında görüşlerimi değiştiren tek cümle hadsiz birinin söylediği peygambere attığı kusurlu hatalı dediği Peygamberimi aleyhisselamı kötülediği iftira ettği cümle oldu. Sizi size bırakıyorum. Masonların elinde oyuncak olmuş dönüyorsunuz öylece
Selam. Bana öyle kaçamak cevaplar verme Sunni kardeş. Neye göre inanıyorsun şimdiki dinine. Avrupada herhangi bir ülkede doğsaydın anan baban hristiyan olsaydı ve sende hristiyan olmucek miydin şimdiki kafana göre!!! Daha önündeki kitabı açıp okuyup yorumlamaya korkuyorsun zaten alimler var diyosun. O zamanda böyle diyip büyük papazlara inanacak ve 1 numaralı misyoner olacaktın hiç böyle düşünmüyor musun!!! Onun için oturta bi önce tarihin sana sunduğu Allah tarafından gönderilmiş kitapları oku sonra bu yanlış bu doğru deki birşeyler yapmış ol. Ayrıca inanmıyorsan peygamberin hata yaptığına al da bak:Sure 80 Abese
sayın sunni, yazdıklarımı üzerinize alınmanız çok ta ilginç değil, evet eğer, arvasi-h.h. ışık-enver ören çizgisindeki dinde iseniz, ben kendimi kesinlikle bunların dinine ait görmüyorum, inancım onların anladığından fazlasıyla farklı çünkü. bütün haltları-herzeleri bir tarafa, ihlas adı altında saf-sazanları dolandırmaları bile yeter. "insanlıklarını tartışmak" ifadesini ise üzerinize alınmayın lütfen, aslında bunu mücahit ören (ve tabiki babası gibiler) için kullanmalıydım. yedikleri haltlar karşılığında, bu ifadenin daha beterini fazlası ile hak ediyorlar kanımca. sizin müslümanlığınızı tartışmak kimsenin görevi değil, ama ben inandığım din çerçevesinde ve sizinde savunduklarınız karşısında "kandırılmışlığınızı-saflığınızı-sazanlığınızı" pekala iddia edebilirim. bunu üzerinize alının lütfen. acaba size, hani şu sık sık tgrt de ekrana gelen "çekişme-tartışma durumunda kalabalık olan tarafı tutun" uydurma hadisi ve benzerlerini bırakıp, saf akıl ve mantıkla kuranı okumayı tavsiye etsem işe yarar mı ? ne dersiniz ?
konu başlığını çok ta dağıtmadan uydurma-çirkin hadislere bir örnek te ben vereyim (eğer daha önce yazılmışsa kusura bakmayın):
Suyuti, İbni Mace'den aktarıyor: (Suyuti-Hasais Kitabı 1.bölüm, 33, aynı hadis İbn Asakir ve İbn Sa'd tarafından da AYNEN rivayet-nakledilmiş, buyrun:
"Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem, oğlu İbrahim vefat edince, onun namazını kıldı ve buyurdu ki: "Kuşkusuz o cennette emzirilecektir. Eğer yaşasaydı sıddik ve peygamber olacaktı."
Düşünür sana kaçamak cevaplar verdiğim yok dönüp dolaşıp aynı soruları geri bana soruyorsun. Sen hiç kimseyi tanımadan ahkam kesiyorsun. Kuranı okumadığımı söylüyorsun. Bana resmen incili tevratı oku diyorsun ya. Bozulmuş incilimi 3 tanrı var diyen incili saçma şeyler yazan BOZULMUŞ tevratımı okuyayım allah aşkına dediğinize bakın. Galiba sizin için artık delil 4 olacak. Kuran İncil Tevrat Zebur. Eğer bu BOZULMUŞ kitapları okuyorsanız müslümanmısınız bir sorun kendinize.
Peygamber hata etmiş hatasıyla mı kalmış. Hata ettiği anda Allah tarafından düzeltilmiştir verdiğiniz ayetler en güzel örnektir. Yani hatası anında düzeltilmiştir.
josephus istediğiniz gibi inanın. eğer bu inanışımı saflık sazanlık diyorsanız ben kendime en iyi sazan denilmesine bile gurur duyarım. Benim tavsiyem saf bir iman ile imamı gazalinin kimyayı saadet veya imamı rabbaninin mektubatını okuyun bir yararı olur mu acaba
VE SON SÖZÜM HER HADİSİN AÇIKLAMASI VARDIR ÖYLE HADİSİ ALIP ZAHİRİNE BAKILMAZ AYRICA HADİS ÇEŞİTLERİDE VARDIR HER HADİS SAHİH OLMAYIP ŞÜPHELİ HADİSLERDE VARDIR. SİZİN GİBİLERLE DAHADA TARTIŞMAK İSTEMİYORUM. HEP AYNI SORULAR AYNI YANITLAR. ALLAHA EMANET OLUN
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma