Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Özgürlük demek, dinan günah olanları yapmak demek degildir. Bunu anladıgında gerisinide anlatırım.
Evliya ve velileri bir tarafa koyalım onların dediklerine önem vermeyelim diye kimse bir şey söylemiyor. Söylenen takım tutar gibi evliya tutmayalım bütün evliyaları digerleri ile eşit kılalım ve evliya veya velilerin dediklerini okuyup onların dedikleri arasından kendi düşüncemize uygun olanlarını kim demiş diye düşünmeden alıp kendi benliğimize maal edelim diyorum. Peyganberler arasında ayırdım yapmadıgımız gibi ALLAH'ın evliyası veya veli oldugunu sandıgımız kişiler arasında da ayırdım yapmamaylım.
Kuranın yanına onun dengiş bir kitap koymayalım. Peygamberin sünnetleri diye 100-200 yıl sonra yazılmış olan sünnetlere ehemmiyet göstermeyelim çünkü bunlar peyganberin yazılmasını istemediği ve onun istemediği şeylerin yazılmış oldugu kitaplardır. Hemde o öldükten sonra yıllarca sonra yapılmıştır.
Düşünün 40 gün musa tur dagına çıkmıştıda samiri insanları kırk günde nasıl kandırmıştı, hemde içlerinde kardeşi harun oldugu halde.
Kuranda bunlar geçmişten ders alınsın diye anlatılmıştır ama nerde..........
Birde Kuranda Kuranın yeterli olduguna dair birçok ayet vardır. Kuran yetersiz diyenler bunları okuyabilirler, bu konuda çok lafa gerek yok. Zaten Kuran söylenmesi gerekeni söylemiştir.
Hür irade demek bir insanın kendi
tercihini kendisi yapması ve o dogrultuda yaşaması demektir. Bunu yapamayanlar takiye yaparlar ama iç benliklerinde özgür yaşamaya ve yani hayalleri ile yaşamaya yani amelleri ve niyetleri ile yaşamaya devam ederler. Ama bunlardan da hesaba çekileceklerdir.
Toplum baskısından dolayı yapmadıklarınıda yaptıklarınıda bilir yaratıcı, yani insan sadece kendini kandırır veya insanlar kendi kendilerini kandırdıgını sanırlar ALLAH'ı kimse kandıramaz.
Birisi veya birileri benim veya başkalarının korkusu veya sevgisi ile namaz kılsa ALLAH o namazın kendisi için kılınmadıgını bilir.
Unutmayalımki her şey ALLAH inancı için yapılmalıdır. Yapılmassa boştur,
EN'AM 50: De ki; "Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır demiyorum, gaybıda bilmiyorum size ben bir meleğim de demiyorum. Ben ancak bana verilen vahye uyuyorum. De ki; "Hiç kör ile gören bir olurmu? Hiç düşünmezmisiniz."
ŞÛRA 52: İşte böylece sana da emrimizle Kur'an'ı vahyettik Sen, Kitap nedir? iman nedir? bilmezdin. fakat biz onu kullarımızdan dilediğimizi, kendisiyle doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki Sen doğru bir yolu göstermektesin.
ŞÛRA 53: O yol, Göklerin ve yerin sahibi olan Allah'ın yoludur. Dikkat edin, bütün işler sonunda Allah'a döner.
YÛNUS 59: De ki; Allah'ın size indirdiği rızıktan bir kısmını helâl, bir kısmını da haram bulmanıza ne dersiniz? De ki; Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?
NAHL 116: Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak, "Bu helel, şu da haramdır" demeyin. Çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.
Â'RAF 32: De ki; Allah'ın kulları için yarattığı süsü ziyneti temiz rızıkları kim haram kıldı? De ki; Onlar Dünya hayatında iman edenler içindir. Özellikle kıyamet gününde de sadece onlara mahsustur. İşte biz bilen bir topluluk için âyetleri böyle açıklıyoruz.
Kıymetli arkadaşlar!
Kur'an-ı Kerim den aktardığım bazı ayetler dinimizin kaynağını aslını öğreten yüzlercesinden sadece bir kaçı. Kur'an bize Dinimizi ve kurallarını anlatır. Peygamber efendimizin hayatı ve sünneti Bu Kur'an-ı Kerimdir. Peygamberimizin vefatından sonra kendisini göremeden yetişen gençler, Ayşe validemize gelerek, kendilerine Hz.Peygamberimizi anlatmasını isterler. O da kendilerine siz hiç Kur'an okumazmısınız. O Kur'an-ı yaşardı der. Dinin Kuralları Allah'ın kitabıyla vahyedilerek emroldu. Yasaklar Kur'an tarafından açıklanmıştır. Kur'an da bulunmayan hiç bir yasak, yani haram, haram değildir. Sünnet diye ifade edilen birçok uygulama O günün kültürüne aittir. Sakal sünnet derler. Kur'anda hiç kimse sakal uygulaması için bir ayet gösteremez. Bu günkü jilet veya Traş aletleri o gün olmadığından Ebu Leheb, Ebu Cehil dahil Köse olmayan herkes sakallıydı. Kim bu sakalı sadece Hz.Peygamberimize has kılmış. O' nun sünneti seniyesi diyerek Toplumun kültürüne kutsiyet vermiştir. Haramlar yasaklar Kur'anda varsa haramdır ve yasaktır.
__________________ En iyi bildiğim, bilgi ; Hiç bir şey bilmediğimdir.
öncelikle ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATÜHÜ VE MAĞFİRETUHU..
düşünür532 beyefendi söylediklerinizin rağbet görmeyişi sizi hakaret etmeye mi sürükledi yoksa ?
yoksa bumuydu gercek kişiliginiz ???
sen benim dediklerimi anlamamana rağmet hakaret etmiyorum bu sana kalp kırmanın kötü bir şey oldugu hatırlatır umarım.
bence bu tip konulara bulaşmadan evvel önce kişiliğini bir yoluna koysan diyorum.sokak ağzına dökmeye çalışıyorsun ama nafile sana hakaret etmem çünkü senin ile aramızda seninde bildiğin gibi dağlar denizler kadar fark var Allah a şükürler olsun. umarım kafanda canlandırdığın gibi bir islam bulur ve ona tabi olursun :)
şunuda hatırlatim herkes kendi istediği gibi dini yaşar ise ortaya şimdiki gibi bir sürü islam dini çıkar ve neticeyide aynaya uzun uzun bakarak görebilirsin !!!!
dini konularda bile hakarete baş vuran bir kişilik oldugunu ayna sana çok güzel gösterir beyefendicim.
hasan cıkar islam şöyle olmalıdır hüseyin çıkar islam böyle olmalıdır düşünür52 çıkar islam böyle olmalıdır derse ortada ne sünnet kalır ne peygamber ne kitap nede islam dini ki biz buna izin vermedik vermeyizde inşaAllah.
rivayetleri herkes hüsnüzan ile degerlendirmeli çünkü gercekde olabilir yalanda olabilir hüsnüzan müslümana yakışan bi tavırdır. -bu ne yaw böyle hadismi olur yalan bu hadis dersek kendimize zulm etmiş oluruz senin anlayamadığın nokta bu. ortalığa düşüp hakaretler savurma sebebinde bu zaten ve davasında haklı olan birinin hakarete baş vurması zaten haklı olsa bile onu haksız yapar. bunları düşünmez572 beyefendicim.
tekrar söylüyorum herşeyin en doğrusunu yüce Allah bilir. ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATÜHÜ VE MAĞFİRETUHU müslüman kardelerime...
__________________ şeriat gelecek 4 gözle bekliyoruz !
ve gercektende anlayamıyorum şu hadis yalandır bu hadis doğrudur demek hangi cesaretle yav hiçmi korku yok kardeşim sizde bu nasıl bir zihniyettir hiç düşünmezmisiniz ya o yalan dediğiniz hadisi şeriflerden bir tanesi doğru çıkarsa yüce Allah ın huzurunda ne cevap vereceksiniz kardeşim aklınızı kullanmıyormusunuz siz anlayamadım.hiç düşünmüyormusunuz ki sizin için onlar işlerine gelen hadisleri alır işlerine gelmeyeni almazlar derlerse diye bu sizi rahatsız etmiyormu gercekten ????????
bu nasıl bir Allah korkusu ve sevgisidir kardeşim.
Allah bizi şaşıranlardan etmesin.
Selam. Hakkani kardeş bazı noktalarda haklı. Ben tartışma konusunda biraz ateşliyimdir ve gaza gelir bazen biraz dozumu aşabilirim. Aslında biz burda böyle konuşurak da zaman kaybediyoruz. Yolcuabbas arkadaşımızın en son yazdıkları ve Kurandan bu kadar ayet derleyip bir araya koyması, olayı net bir şekilde açıklamış zaten. Herkes ne anlarsa onu yapsın. Teşekkürler...
yolcuabbas Yazdı:
EN'AM 50: De ki; "Ben size, Allah'ın
hazineleri benim yanımdadır demiyorum, gaybıda bilmiyorum size ben bir
meleğim de demiyorum. Ben ancak bana verilen vahye uyuyorum. De ki; "Hiç
kör ile gören bir olurmu? Hiç düşünmezmisiniz."
ŞÛRA 52: İşte böylece sana da
emrimizle Kur'an'ı vahyettik Sen, Kitap nedir? iman nedir? bilmezdin.
fakat biz onu kullarımızdan dilediğimizi, kendisiyle doğru yola
eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki Sen doğru bir yolu
göstermektesin.
ŞÛRA 53: O yol, Göklerin ve yerin sahibi olan Allah'ın yoludur. Dikkat edin, bütün işler sonunda Allah'a döner.
YÛNUS 59: De ki; Allah'ın size
indirdiği rızıktan bir kısmını helâl, bir kısmını da haram bulmanıza ne
dersiniz? De ki; Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı
ediyorsunuz?
NAHL 116: Dillerinizin uydurduğu
yalana dayanarak, "Bu helel, şu da haramdır" demeyin. Çünkü Allah'a
karşı yalan uydurmuş olursunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar
kurtuluşa eremezler.
Â'RAF 32: De ki; Allah'ın kulları için
yarattığı süsü ziyneti temiz rızıkları kim haram kıldı? De ki; Onlar
Dünya hayatında iman edenler içindir. Özellikle kıyamet gününde de
sadece onlara mahsustur. İşte biz bilen bir topluluk için âyetleri böyle
açıklıyoruz.
Kıymetli arkadaşlar!
Kur'an-ı Kerim
den aktardığım bazı ayetler dinimizin kaynağını aslını öğreten
yüzlercesinden sadece bir kaçı. Kur'an bize Dinimizi ve kurallarını
anlatır. Peygamber efendimizin hayatı ve sünneti Bu Kur'an-ı Kerimdir.
Peygamberimizin vefatından sonra kendisini göremeden yetişen gençler,
Ayşe validemize gelerek, kendilerine Hz.Peygamberimizi anlatmasını
isterler. O da kendilerine siz hiç Kur'an okumazmısınız. O Kur'an-ı
yaşardı der. Dinin Kuralları Allah'ın kitabıyla vahyedilerek emroldu.
Yasaklar Kur'an tarafından açıklanmıştır. Kur'an da bulunmayan hiç bir
yasak, yani haram, haram değildir. Sünnet diye ifade edilen birçok
uygulama O günün kültürüne aittir. Sakal sünnet derler. Kur'anda hiç
kimse sakal uygulaması için bir ayet gösteremez. Bu günkü jilet veya
Traş aletleri o gün olmadığından Ebu Leheb, Ebu Cehil dahil Köse olmayan
herkes sakallıydı. Kim bu sakalı sadece Hz.Peygamberimize has kılmış.
O' nun sünneti seniyesi diyerek Toplumun kültürüne kutsiyet
vermiştir. Haramlar yasaklar Kur'anda varsa haramdır ve yasaktır.
Selam. Hakkani, ayrıca beni sinir eden şey, benim daha önceki yazılarımda belirttiğim olaylar hakkında hiç düşünmeden ve benim yazdıklarım sanki yokmuşcasına aynı şeyleri yazmandı. Hala ve hala bu kültürün gelenekleri ve hadisleri ile hükmetmeye çalışıyorsun fakat empati yapmıyorsun. Hristiyan bir ülkede doğsan diyorum, sen diyorsun benim alimlerim geleneklerim sünnetlerim(daha tanımını dahi bilmediğin kişilere inanıyorsun) Eeee o zaman dininde değişik olacak ve o dine menzup olacaktın, sana din konusun da objektif ve evrensel olabilecek şekilde bir anlatı yapmaya çalışıyorum. Neyse zaten ben yazı dilinde iyide değilimdir. Anlatmaya çalıştığım şeyleri belkide karşıya yansıtamamışımdır ama sonuç olarak: Kitap okunmalı ve kitap yasamız ve yaşam tarzımız olmalıdır...
Selam. Yahu okudukça cevaplayasım geliyo ama yazacaklarım dağ kadar yazamıyom hepsini. Diyelim ki hadisin biri doğru çıktı, bizde o hadisi uygulamamıştık. Eeee... Zaten Kuran der ki: işte yukarı ayetleri görüyosun. Yani yasa kanunlar onda yazar. Biz Kurana uygulayınca zaten Allaha halis kullar oluyoruz. Peygamberde öyle yapmıştır. Peki soru: Peygamber Kuranda olmayan birşey söylüyor, yani hadis. Peki doğruluğunu nerden biliyor??? Eğer Allah tarafından biliyorsa neden ayet değil??? Eğer Allah tarafından değilse nasıl oluyor??? EN'AM 50: De ki; "Ben size, Allah'ın
hazineleri benim yanımdadır demiyorum, gaybıda bilmiyorum size ben bir
meleğim de demiyorum. Ben ancak bana verilen vahye uyuyorum. De ki; "Hiç
kör ile gören bir olurmu? Hiç düşünmezmisiniz." İşte bu soruya cevap ver yeter!!!
Kuran peyganberimiz vasıtası ile herkese indirilmiştir. Özel kişiler topluma açıklasın diye indirilmemiştir. Din sadece ALLAH ' a mahsustur. Bu çerçeve içinde kalınmalı dışına çıkılmamalıdır.
Birileri benden daha iyi anlar ben ona tabi olayım dersen Kuranın peyganberler arasında ayırdım yapmayın ayettinin dışına çıkarsın. Peyganberler içinde bile ayırdım yapılmayan bir dinde evliya ve veliler arasında neden ayırdım olsun.
Siz diyorsunuzki dini yüksekçe bir yere koyun dinide bazı kişilere teslim edin onlar ne derlerse onu yapın. Kardeşim dini
miz bunu yasaklıyor bana kul olun kimse şefaatçim degildir diyor. Kendilerini özel sananlar bu idialarında samimi iseler boyunlarına ipi geçiripte baksınlar nereye gideceklerine diyor.
Birde şimdilerde ALLAH'a ölmeden önce ulaşmayı dileyin diyen sapıklar var. MADEM ULAŞTILARSA YANLARINA GİTMEK İÇİN BOYUNLARINA NEDEN İPİ GEÇİRİPTE DURUMLARINI GARANTİLEMİYORLAR.
Katılma Tarihi: 15 ekim 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 23
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Arkadaşlar bu tartıştığımız meselenin tümünün asıl sebebi Kitabımızı kendi dilimizde okumamaktan kaynaklanıyor.Dinimizi hep ilmihallerden, mahalle hocasından, abilerden, ablalardan öğrenmeye çalıştığımız için bu sorunlar doğuyor..Kitabın türkçesini okuyan da kendimize anlatılanlarla çelişkileri görüp uyanınca da dinden sünnetten çıkmış gibi algılanıyor..Bir romanı bile bir kaç kişiden duyup alıp okuyorsak, ilahi mesajda bunu yapmamak aklımızı prangayla birilerinin aklına bağlamak yani akli kölelik olmaz mı ?
Güneşe kendi gözümüzle bakmak varken niye aynayla bakıyoruz ? O zaman aynanın kabiliyeti kadar faydalanmış olmaz mıyız ?
Selamlarla..
__________________ "Resulullah'a uymak, O'na isnat edilen yalanlara uymak demek değildir"
yöresel din evrensel din diye bir kavram mı cıkardınız siz yoksa ? islam zaten evrenseldir bunu dileyen kabul eder dileyen etmez. hristiyan doğsaydın ne olcaktı sorusuna ise cevabım Allah a ne kadar şükretsem azdır çünkü bizi müslüman bir ülkede var etti.he hristiyan bir ülkede doğsaydım işim gercekten zor olurdu cunku hristiyanlığı bu şekilde savunma yüzdem yüksek olurdu.YANİ ACABA GERCEK DİN HRİSTİYANLIKMI Kİ BEN HRİSTİYANIM DİYE SORMAZDIM VE ARAŞTIRMAZDIM. Allah a şükürler olsunki müslümanız ve gerçek din olan islamı savunuyoruz AYRICA "Şüphesiz, Allah katında tek din, İslâm'dır."(Âl-i İmran Sûresi, 19) bunuda biliyoruz elhamdulillah.bu ayet bütün dinlere yeterde artar bile. ayettede okudugumuz gibi Allah katında tek din islamdır diyor yani evrensel ve yahut yöresel diye bir terim gecmiyor bu tip terimlerle islamı degistirme cabası neticesiz oldu olacaktırda.Allah katında tek din islam ise evrensel olmazmı ??????? islam pek tabiki yegane evrensel ve gercek dindir. baska sekilere sokmak icin baska sekilerle karıştıranlar sadece vakit kaybederler. bunu bilmeyen ve yahut bilipde halen müslümanlıkla şereflenmeyen gayri müslim insanlarada Allah hidayet etsin diye dua ederiz.ben burdaki hedef kitlemi acıklamıştım ve bellide etmiştim benim hedef kitlem dini çeşitli terimler kullanarak yıpratmaya yani yok etmeye çabalayan islam düşmanlarıdır.hadis leri yalanlayanlar işlerine gelen hadisleri alıp işlerine gelmeyene şüpheli diyenler hüsnüzan ne demektir bilmeyenler art niyetli insanlardır. ben şu hadis doğrudur bu yalandır diye bir tartışmaya girmem Allah dan korkarım. ve burda kim ne derse desin islam düşmanı insanlar var yok diyen yalan söyler kimse kimseyi kandırmaya cabalamasın.zaten kimin ne oldugu hangi ideolojiyi savundugu ve hangi akla hizmet ettiği yazılarından ve uslubundan açıkca belli olur insanlar aptal değil çünkü !!! peygamber efendimizin sünnetini yok etme çabaları vakit kaybıdır. içinde bulunduğumuz evren kainat ne görüyor ve ne biliyorsanız onun hürmetine yaratılmıştır.Alemlere rahmet MUHAMMED MUSTAFA S.A.V. KİTABI İSE İLK OKUYAN O DUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KALKIPDA BİYERLERDE YENİ ELEMENTLER UYDURMASIN KİMSE.
BAZILARININ BEGENMEDİĞİ ŞERİAT GELECEK VE BU TİP ZARARLI İNSANLAR DELİKLERİNE ÇEKİLECEK KARDEŞLERİM. SADECE BİRAZCIK SABIR.
CÜMLETEN SELAMUN ALEYKUM KARDEŞLERİM.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma