Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Atalarımızı bu yolda bulduk diyenler akıl ve vicdanlarını bir kenara bırakmış olanmlardır. Tabi böyle oluncada nerde dogdu ise oranın gelenek ve göreneklerine göre inancını oluşturuyor. Ama akşını çalıştıranlarsa nerde olsa bilerek islam yolunu veya şeytanın yolunu seçiyorlar.
Bana göre insan nerde dogarsa dogsun gelenekleri onu hiç etkilemeyecek ALLAH huzurunda bir put peres ile aynı katagorizede degerlendirilerek. İslam olup olmadıgı ALLAH tarafından belirlenecektir. Yani gelenenkleremi uydu yoksa kafasını çalıştırıp şirk koşmadan ALLAH inancını tam manasıyla buldmu bulmadımı ALLAH degerlendirecektir. Zira noksan sıfatlardan münezzeh olan insanların ne düşündüklerini bile bilen ALLAH çinli ile mümin ülkede doganı degerlendirip hiç haksızlık yapmadan imanını ölçecek sonsuz kudret ve adalete sahip oldugunu dogarkende ölürkende kimseye torpil yapmadıgını düşünüyorum.
Herkes tercihinden sorumlu tutulacaktır. Yaşadıklarından değil.
Herkes tercihinden sorumlu tutulacaktır. Yaşadıklarından değil. diye yazmissiniz ben bunu anlayamadım ve bunun icinde sorma ihtiyacı hissettim mazur gör.
şimdi tercihimizi yaptık islamı sectik bundan sonra yaşadıklarımızın bir kıymeti yokmu yani kafamıza göre takılabilirmiyiz ? peki madem yaşadıklarımızdan sorumlu değiliz derken mesela 5 vakit namaz kılmasak olurmu mesela oruc tutmasak olurmu zekat vermesek olurmu? ve yahut alkol kullansak yalan söylesek vesair olurmu ?
şöylede sorulabilir yaşadıklarımızdan sorumlu değil isek neden ortalama bir insan ömrü kadar bir yaşam bizlere verildi? müslüman müslüman olarak yaşadıklarından kafir kafir olarak yaşadıklarından sorumlu değil mi?
yapılan her hareket ağızdan çıkan her sözün vebali yok mu yani? aklıdan gecen en ufak kötü bir düşünceden dahi sorumlu oldugumuzu hatırlarsak yaşadıklarımızdan nasıl sorumlu olmuyoruz bana bunu net bir şekilde açıklayabilirmisin güzel insan.
ESSELAMUN ALEYKUM
__________________ şeriat gelecek 4 gözle bekliyoruz !
Tercih her aşamada var. Adım attıgın her dakka tercih var, aldıgın her nefeste tercih var. O nedenle nerde dogdugumuzun veya nerde yaşadıgımızın önemi yok. Hangi koşullar altında hangi tercihleri yapmışız onun önemi var.
Allahın ''bana secde edin'' sözündeki kasıt nedir?
Eğer,
islam elçiler aracılığıyla bildirilen kuralların tamamıdır dersek doğru düşünmüş olur muyuz?
İslamla tanışmak için vahiylerden herhangi birine tanık olmamız ilk şart mıdır?
islam ehli olabilmek için müslüman olmak şartı var mıdır?
elçilerin hemen ardından, yaşandığı beyan edilen islamın doğru anlaşılma sorunu var mıdır?
günümüzde islamız diyen halkların islamlılığı tartışılabilir mi?
günümüzde islamın revizyonuna ihtiyaç var mı?
bunlar nasıl sorulardır anlam veremedim siz islamı yenimi duydunuz yoksa begenmiyorsunuzda kafanıza göre bir islam olsa fena olmaz düşüncesimi güdüyorsunuz pek anlyamadım.
bakın bu tip sorular insanın aklını sadece kurcalar ondan öteye taşımaz islamın ne demek oldugunu anlamak için öncelikle onu yaşamak lazımdır. şimdi size bazı kitaplar önersem dersiniz ki onları yazanda benim gibi bir insandı.bu olmaz bu tarz bir yaklaşımla değil islamı hiç bir şeyi tanıyamaz ve hiç bir şeye güvenemezsiniz.sadece garip garip sorularla ömürlerini heba edenlerden olursunuz. SİPARİŞ ÜZERİNE DİN OLMAZ GÖRDÜKLERİN VE SAHİP OLDUKLARINLA İMAN ETMEK GEREKİR NE GEÇMİŞE GİDEBİLİRİZ NE GELECEGE O YÜZDEN PEYGAMBER EFENDİMİZİN MUHAMMED MUSTAFA S.A.V. BİZLERE MİRAS BIRAKTIĞI BU GÜZEL VE GERCEK OLAN DİNİ YAŞAMAYA BAKMAK LAZIM. YOKSA KENDİ KAFAMIZA GÖRE İSLAM KURMAYA ÇALIŞIRSAK BU TİP SORULAR ÖNÜMÜZE ENGEL OLUR. O DEDİĞİN REVİZYONA İHTİYAÇ VAR İSE ONU ALLAH IN SEÇTİĞİ VELİ KULLAR ZATEN ZAMANI GELİNCE YAPARLAR.BİZİM ÖYLE BİR YETKİMİZ OLAMAZ ÇÜNKÜ İKİ KELİMEYİ BİR ARAYA GETİREMİYORUZ.DİNİ BİLGİMİZ NEREDE İSE YOK DENECEK KADAR AZ. KURANI KERİMİ SIRADAN BİR KİTAP OLARAK OKUMAK FARKLIDIR BİRDE DERİNLİĞİNİ GÖREREK MANEVİYATINI ANLAYARAK ONU YAŞAMAK FARKLIDIR VE TABİKİ BU ÖZELLİK HERKESE VERİLMİYOR SADECE ÇOK İSTEYENE VE O YOLA BAŞ KOYANA VERİLİYOR.KEŞKE BEN MÜSLÜMANIM DEMEKLE OLSAYDI ÇÜNKÜ BUNU SÖYLEMEK DİLE ÇOK KOLAY GELİR.
ramazan toptaş beyefendi.
cevabınız sanırım yeterli değil tabiki tercihlerin sorumlulukları vardır fakat bu yaşananların sorumlulukları yokmuş anlamına kesinlikle gelmez!
çünkü bir önceki yazımdada belirttiğim gibi Akıldan gecen en ufak kötü bir düşünceden bile sorumlu oldugumuzu hatırlarsak yaşananların sorumluluğun önemi çok değil bir nebze olsun anlayabiliriz öyle değil mi?
tercih dediğiniz kavram niyet ile alakalıdır kötü bir seye niyet ettiniz diyelimki mesela bugun içki içicem gibi fakat bir aksilik oldu içemediniz şimdi burda duralım
tercihimizi içicez diye yapmıştık şimdi içemeden içmiş günahımı alacagız ?
tabiki hayır içme fiilini yaşasaydık bu günahı işlemiş olurduk. bu durumda yaşananların sorumluluğunu hissetmeye başlayabilirsiniz.
BENCE SİZ BU AÇIDAN DEĞERLENDİRİN EFENDİM.
ayrıca Allah ın selamını kimseden esirgemeyelim efendim.
vermek sünnet almak farzdır.
ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATÜHÜ VE MAĞFİRETUHU
__________________ şeriat gelecek 4 gözle bekliyoruz !
bunlar nasıl sorulardır anlam veremedim siz islamı yenimi duydunuz yoksa begenmiyorsunuzda kafanıza göre bir islam olsa fena olmaz düşüncesimi güdüyorsunuz pek anlyamadım.
bakın bu tip sorular insanın aklını sadece kurcalar ondan öteye taşımaz islamın ne demek oldugunu anlamak için öncelikle onu yaşamak lazımdır. şimdi size bazı kitaplar önersem dersiniz ki onları yazanda benim gibi bir insandı.bu olmaz bu tarz bir yaklaşımla değil islamı hiç bir şeyi tanıyamaz ve hiç bir şeye güvenemezsiniz.sadece garip garip sorularla ömürlerini heba edenlerden olursunuz.
demişsiniz.. aslında epey söylemişsiniz ama bu kadarını yeterli gördüm.. şimdi size bir sorum var..
bu memlekette yaşanan islamdan memnunmusunuz..
memnunsanız yada değilseniz, neden?
__________________ "Asılan hırsız değil, yakalanandır."
Çek Sözü
Bir insan zorla namaz kılsa bunun sevabını alırmı sende bu soruya cevap ver. Bir insan içki içmek için niyetlendi ve fırsat bulamadı ise günahı olmaz, İyilik yapmak için niyetlendi fakat fırsat bulamadı ise ALLAH ona sevap verir sevgili dostum.
ALLAH'IN SELEMI SONSUZA KADAR ÜZERİNE OLSUN BİR DAHA BENDEN SELAM İSTEME.
Katılma Tarihi: 15 ekim 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 23
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Akıldan geçen en ufak kötü şeyin bile günah olduğunu söyleyen arkadaş ayetle delilini de getirebilirse sevinirim..Bu doğruysa cennet boş kalacak demektir..Ayrıca yapılan ibadeti karşılığında sevab bekleyerek yapıyorsak hiç yapmayalım daha iyidir..Biz kimiz ki Allah'ın verdiklerine şükredebildik te alacaklı konuma geçiyoruz..Bırakalım bu sevab olaylarını falan..Hesap işlerinden vazgeçelim..İslamı ticarete dökenlere, filan gece şunu yap, filan sayıda şunu oku, cennette saray, huri vs. kazanırsın diyenlere, Allah ile olan muhabbettenin içini boşaltanlara da yazıklar olsun..Derim ki o zaman "Leküm dinikum ve liye din"..
Allah dostlarına selamlarla..
__________________ "Resulullah'a uymak, O'na isnat edilen yalanlara uymak demek değildir"
ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATÜHÜ VE MAĞFİRETUHU
ben herhangi birine zorla selam verdiremem güzel insan. bak ne güzel demişsin AKLIMA GELSEYDİ VERİRDİM DİYE :) benimki sadece ve sadece hatırlatmadır işe yaradıda ve Allah ın (SELAMI) üzerine olsun diye ne güzel bir temennide bulundun.
selamın önemi nedir?
(Bir yere girerken oradakilere selam vermek borç olduğu gibi, çıkarken de selam vermek borçtur.) [Beyheki] (Bir yere, bir meclise giren oradakilere selam versin. Oradan kalkıp giderken yine selam versin.) [Tirmizi] (Bir kimse ayrılırken, selam verirse, onların hayırlı işlerine ortak olur.) [Rüzeyn]
(İnsanların en âcizi dua etmeyen, en cimrisi de selam vermeyendir.) [Taberani] (İnsanlara güler yüzle selam vermek sadakadır.) [Beyheki]
(Bir eve girince, ev halkına selam verin. Çıkarken de selam verin.) [Beyheki]
bir daha benden selam isteme demişsin bu nasıl bir tavır ve nasıl bir kinci düşüncenin mahsuludur efendim ???
bu tavırlamı dini konulardan bahsediyorsunuz siz ?
senin selamına ihtiyacımız mı varmış ? verirsen ALLAH RIZASI İÇİN VERİRSİN VE ALIRSANDA ALLAH RIZASI İÇİN ALIRSIN.
TERCİH SENİN YANİ BU ALLAH SELAMIDIR LAYIĞI İLE VERİLİP ALINMALIDIR GÜZEL İNSAN GÖNÜL DOSTU İNSAN.
BİR İNSAN ZORLA NAMAZ KILMAZ KİMSE KİMSE YE SİLAH ZORU İLE NAMAZ KILDIRAMAZ FAKAT KILMAMANIN ELEM VERİCİ CEZASINI DÜŞÜNEN BİR AKIL TABİKİ KILMASI GEREKTİGİNİ ANLAR NETİCE İTİBARİ ELİMİZİ ATEŞE TUTAMAYIZ ÖYLE DEĞİLMİ ???
BU TİP DÜŞÜNCELERE GENELDE NAMAZA ORUCA ZEKATA ÜŞENGEÇLİKLERİNDEN TEMBELLİKLERİNDEN İMANI ZAYIF İNSANLAR DÜŞER VE DİNİ KENDİ RAHATLARINA GÖRE ÇEVİRMEYE ÇABALARLAR. YOK EFENDİM 5 VAKİT ÇOK 3 VAKİT OLSUN 30 GÜN ORUÇ ÇOK FAZLA DAHA AZ OLSUN GİBİ.
GENELDE MÜNAFIKLARIN YAŞAM BİÇİMİDİR BU NEDEN ?
KUVVETLİ BİR İMAN SAHİBİ BAŞINI SECDEDEN KALDİRMAK BİLE İSTEMEZKEN BU TİP İNSANLARDA TAM TERSİ OLARAK NAMAZI ORUCU YOK SAYMAK İSTERLER ÇÜNKÜ TAM OLARAK TESLİM OLMAZLAR TEMBELLİK ÜŞENGEÇLİK EN İYİ ARKADAŞLARI OLMUŞTUR.
YOK NAMAZ KURANDA YAZMIYOR O YÜZDEN BENDE NAMAZ KILMIYORUM GİBİ BÜYÜK HATALARA BALIKLAMA ATLARLAR.
ALLAH A SIĞINIRIZ BU TİP İŞLER EHLİ KİTAP EHLİ SÜNNET BİR MÜSLÜMANIN YAPACAGI UĞRAŞACAGI İŞLER OLAMAZ.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma