Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bizlerin üzerinde yaşadığımız Dünyamızında içinde bulunduğu Kâinatta şuurlu düşünen ve sorgulayan akıl ve sorumlulukla techiz edilmiş olan yaratık olan İnsanın ben kimim ben neyim sorgulaması;
DİN nedir?
Akıllı kişileri kendi hür seçimlriyle bizzat hayırlara sevk eden ilâhi kanundur. M.Hamdi YAZIR
Allah'a itaat, peygambere tabi olmak, Din namına emredilen kuralları kalb ve dil ile tasdik ederek itaatle amel etmek şarttır. En yüksek içtimai sosyal değerlerin şuurudur.
FETİH 28: Bütün dinlerden üstün kılmak üzere peygamberini hidayet ve hak Din ile gönderen O dur. Şahit olarak Allah yeter.
Âl-i İMRAN 19: Doğrusu Allah katında hak din İslâmdır.
ÂL-İ İMRAN 85: Kim İslâmdan başka bir Din ararsa, bilsin ki asla kabul edilmeyecek ve ahirette ziyan edeceklerden olacaktır.
HİCR 26: Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık.
HİCR 29: Ona şekil verip tamamladım. Ona Ruhumdan üflediğimde siz hemen secdeye kapanın.
HİCR 30-31: Meleklerin hepsi hemen secde ettiler. fakat İblis hariç! O secde edenlerle beraber olmaktan kaçındı.
BAKARA 30: Muhakkak Ben, Yer yüzünde bir halife var edeceğim. demişti. Onlarda:"Biz seni şükrünle yüceltir sürekli takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak kan akıtacak birini mi var edeceksin? dediler". Allah: "Şüphesiz sizin bilmediğinizi Ben bilirim!"
BAKARA 31: Ve Adem'e isimlerin hepsini öğretti. Sonra onları melekleri yöneltip; "Eğer doğru sözlüyseniz bunları isimleriyle haber verin" dedi.
BAKARA 32: Melekler: Yâ Rab. Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz. Senin bize öğrettiklerinden başka bilgimiz yoktur. Şüphesiz alîm ve hakim olan sensin, dediler.
BAKARA 33: Ey Âdem! eşyanın isimlerini meleklerini anlat, dedi. Âdem isimleri onlara anlatınca; Ben size muhakkak semavat ve arzda görülmeyenleri bilirim. Bundan öte gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim! Dememişmiydim? dedi.
ARAF 189: O sizi tek bir nefisten yarattı durulup yatışması için, Ondan eşini var etti. Eşini örtüp bürüyünce, O da bir yük yüklendi. Bununla bir süre gezindi. Nihayet ağırlaşınca, İkisi Rableri olan Allah'a dua ettiler." Eğer bize salih bir çocuk verirsen. Andolsun şükredenlerden olacağız.
ARAF 172: Kıyamet gününde biz bundan habersizdik demeyesiniz diye, Rabbin Âdem oğullarından onların bellerinden zürriyetlerini çıkardı. Onları kendilerine şahit tutarak Dedi ki: BEN SİZİN RABBİNİZ DEĞİLMİYİM ? Onlar' da evet şahit olduk dediler.
HADİD 8: Peygamber sizi; Rabbinize iman etmeye çağırdığı halde niçin Allah'a inanmıyorsunuz? Halbuki O sizden kesin sözde almıştı. Eğer inanırsanız.
TAHA 116:Hani biz meleklere "Âdem'e secde edin" demiştik, İblisin dışında hepsi secde etmişlerdi, o, ayak diremişti.
TAHA 116: Bunun üzerine dedik ki: "Ey Âdem, Bu gerçekten sana ve eşine düşmandır. sakın sizi sürüp Cennet'den çıkarmasın. Sonra mutsuz olursunuz".
TAHA 120: Sonunda şeytan O'na vesvese verdi."Sana sonsuzluk ağacını ve yok olmayacak mülkü haber vereyimmi?"
TAHA 121: Böylece ikisi ondan yediler. Hemen ardından edep yerleri kendilerine açılıverdi. Üzerlerini cennet yaprakları ile yamayıp örtmeye başladılar. Âdem, Rabbine karşı gelmiş oldu da şaşırıp kaldı.
Değerli arkadaşlar Bu forumda sürdürmekte olduğumuz tartışmalarda bilgi üzerine kırıcı olarakta tartışmalar sürüyor. Konumuz İnsanı Allah nezdindeki yeri görevi nitelikleri potansiyeli zaafları ve sorumluluklarıyla Kur'an bakımından tanımlamaya çalıştım.Yaradıcının önerileri uyarılarıyla gerçeği. Kur'an ayetleriyle İnsanın varoluş serüvenini anlatmak istedim. Daha geniş bilgilenmek isteyenler. Euzü besmele çekerek Kur'anı hatmetsinler. Hepinize sonsuz sevgiler ve saygılar.
__________________ En iyi bildiğim, bilgi ; Hiç bir şey bilmediğimdir.
|