Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben Kuran okuyorum ve dinliyorum. Aynı zamanda peyganberimiz gibi konuştugum dilde ibadetimi yapıyorum. Aynı zamanada peyganberim gibi meshebimde yok. Sadece islam kelimesinde birleşelim ALLAH'a Kurana ve peyganbere şirk koşmayalım diyorum.
Kuranı okuyan ve ALLAH'a iman eden zaten günahları işlemesi düşünülemez. Ama sonradan yaratılmışların yarattığı dine tabi olan bir inssan birlikten ayrılır tarikat ve zümrelere girerek hangi günah serbet bırakılmışsa onu işler veya zümre yöneticilerinin görmediği yerlerde işler.
Ama Kurandan rahmet ve bereket vede ögüt alamayan hangi kitaptan ögüt alıp günahlardan sakınabilir.
Sen önce Kuranı okut ve oku ondan sonra peyganber ve evliyaların veya evliya sandıklarının kitabını okut.
Bak göreceksin hak ve gerçek nasıl artaya öıkacak, din tüccarları nasıl ortada görünmez olacak göreceksin.
Ama bunlar bunu istemezler. Nede olsa Kuran kutsaldır o bu dünyada uygulanamaz bırakın yüksek bir yerde kutsallıgı ile birlikte dursun. Bizler ALLAH adına veya ALLAH sız düzenlerimizi kurarız derler.
Gerçi Kuran insanların sistemlerine karışmaz. Ama Kuran okumayan insanların kurdukları düzende her zaman topal oluyor, insanlara her zaman mutsuzluk getiriyor zalimm ve zorbaların ekmegine yağ sürüyor.
İnsanlar dini Kuranı ALLAH dan gelen biricik vahiyi ögrenmeyipte din diye rivayetleri ögrendiklerinde bir grup zümrelerin arkasından giderken anti bir grupta tarikat ve cemaatlerin arkalarından gitmektedirler.
Yaratmış oldukları tanrıları ile azınlık bir kesim mutlu ve mesut yaşarken halkın büyük bir bölümü açlık yoksuluk ve sefalet içinde yaşamışlardır.
Kuran yeterlidir. Onu gönderen açıklayamıyor ve anlatamıyorsa yaratıgı hiç bir kul açıklayamazda anlatamazada. O nedenle Kuranı açıklayıcıya ihtiyaç yoktur Kurandan başka bir kitabada ihtiyaç yoktur. Kuranda herşey açıklanmış hiç birşey unutulmamıştır. Hem her insan anladıgı kadar sorumludur.
__________________ özgür olmayanın imanıda olmaz
|