Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Öncelikle siteye hoşgeldin,bazen önyargılı bile gelmek insanı sonuçta güzelliklerle tanışmasına vesile olabiliyor.Umarım senin içinde öyle olur.Bir şeyi çok iyi anlamalısın sevgili Ayme_deve bu sitenin yazarlarının hepsi aynı düşüncede değil burası adı üzerinde bir forum bu açıdan bakarsan genelleme yapmamaya daha dikkat edersin belki.Arkadaşlarımızın zaman zaman tahrik edici ve talihsiz açıklamalarının olduğunu bende kabul ediyorum bunları yapıcı eleştirimizle elbirliği ile değişirmeye çalışıyoruz ama bunun için daha çok katılımcıya ihtiyacımız var.Lütfen eleştirilerinizi hiçbir zaman esirgemeyin.Öyle ki bizlerde insanız hata yapmaya meyilli varlıklarız...
Tekrar hoşgeldin diyor iyi dileklerimi iletiyorum .
Öncelikle siteye hoşgeldiniz, Bu siteye bende yeni üye oldum ve ilk izlenimlerim, Peygamber (A.S)'ın sahih hadislerine karşı toptan red etme eyilimi icinde olduklarını hemen farketmek oldu. Genelde bu sitedeki kardeşlerimiz Kur'an'dan başka delil kabul etmediklerini iddia ederler ve bu yüzden de sahih hadislerden tutunda 1400 senelik İslam geleneğini bir cırpıta yok sayarlar. Ama Mircan gibi insaflı kardeşlerimizde bu sitede yok değil.
O yüzden sevgili yasemin kardeşim, bizim tebliğimiz Kur'an'a ve Resulullaha olacaktır.Bunu yaparkende kimseyi kırmadan güzel yollara başvuracağız. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Bu garipler Resulullahı bilmiyorlar, tanımıyorlar, halbuki Kur'an'ıda okuduklarını iddia ediyorlar.
Selam ve Dua ile
__________________ YANLIZ SANA İBADET EDER VE YANLIZ SENDEN YARDIM BEKLERİZ
Katılma Tarihi: 01 agustos 2006 Yer: Almanya Gönderilenler: 61
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
HERKES BIRBIRINE KUFUR EDERSE NE OLCAK HALIMIZ??? ben dıyorumkı madem hadıslere uyulması gerek neden kuranda hadıslere de uyun denılmıyor 1400 yıl dıyosun hıcmı sasırmadan gelmıs bugune bunlar ama hıcmı kabul gorulecek hadıs ? aydınlatırsanız bızde aydınlanalım AMA SAKIN SUNU OKU BUNU OKU DEMEYIN BANA KURANDAN AYETLERLE ACIKLAYIN
Katılma Tarihi: 28 mart 2006 Yer: United States Gönderilenler: 150
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bu yaziyi bu siteden kopyaladim ama arayinca arama motorunda bulamadim. Konuyla ilgisi oldugu icin notlarimdan yapistiyorum.
Yusuf 111. Le kad kane fı kasasıhum ıbratül li ülil elbab* ma kane hadısey yüftera ve lakin tasdıkallezı beyne yedeyhi ve tefsıyle külli şey'iv ve hüdev ve rahmetel li kavmiy yü'minun
Yusuf 111: Andolsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, iftira edilecek bir hadis değildir; aksine o önündekini tastikleyici, herşeyi detaylandırıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve rahmettir.
Lukman 6. Ve minen nasi mey yeşterı lehvel hadısi li yüdılle an sebılillahi bi ğayri ılmiv ve yettehızeha hüzüva* ülaike lehüm azabüm mühın
Lukman 6: İnsanlardan öyleleri vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak ve o yolu oyalanma aracı yapmak için hadis eğlencesi satın alırlar. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.
Casiye 6. Tilke ayatüllahi netluha aleyke bil hakk* fe bi eyyi hadısim ba'dellahi ve ayatihı yü'minun
Casiye 6: İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve onun âyetlerinden sonra hangi hadise inanıyorlar?
Murselat 50. Febieyyi hadiysin ba'dehu yu'minune.
Mürselât 50: Artık bundan sonra hangi hadise iman edecekler?
Selamlar; Sevgili Mircan ve MSER kardeş;nazik karşılama mesajlarınız için öncelikle teşekkürler. Sayın site yöneticisi;lütfen açılış sayfasındaki sol üstte We MaKane yazısının altında bulunan animasyonlu logoyu değiştirin.Bu başlık hiç hoş değil ve halen değişmemiş. Mircan kardeş; önyargılı demişsin de; önyargı?Önyargı ya düşmanlıkla ya da karşıdakini değiştirmeye çalışmakla birliktedir.Bense daha çok yeniyim ve bu siteye okumaya geldim, yani öğrenmeye geldim.Diğer bazı bölümlerde içimden hani sarılıp öpesim gelen insanlar olduğu için-bu sitede benden daha fazla bilgili insanlar olduğunu düşündüğüm için siteye üye oldum-okumak ve yararlanmak için. Selam ve sevgi ile.
Biz Kur'an'ı rehber edinenler bilirizki Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman insanların o işte secme hakkı yoktur. Hadisler hakkında Kur'an'dan deliller sormuşsun. Öncelikle hadis dediğimiz şey Allah Resulüne atıf edilen sözlerdir. Peki bu sözlerin hepsini biz hadis diye kabul etme zorunluluğumuz varmı yokmu. İşte bizler Kur'an'a iman iddiasında bulunan bizler önümüze Peygamber sözü diye konulan herşeyi kabul etmemiz mümkün değil, o sozü (hadis) Kur'an süzgecinden geçirip Kur'an'a uyuyorsa eyvallah deyip kabul etme zorunluluğumuz vardır.
Şimdi Kaur'an'a bakalım Rabbimiz Peygamberi hakkında neler buyuruyor
AHZAB SÜRESİ, 36,Allah ve Resûlü, bir işe hükmettiği zaman, mü'min bir erkek ve mü'min bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resûlü’ne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır.NİSA 65, Hayır öyle değil; Rabbine andolsun, aralarında çekiştikleri şeylerde seni hakem kılıp sonra senin verdiğin hükme, içlerinde hiç bir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle teslim olmadıkça, iman etmiş olmazlar. ve daha birçok ayeti kerimeler var
Şimdi bu ayetleri yokmu sayacağız, yokse Resulullah vefat etti diye atacakmıyız veya bu ayetleter bu konu hakkında değilmi diyeceğiz. Hayır hiçbirini yapmadan ammenna ve seddakna diyip kabul edeceğiz.
Varsayalım hadislerin tümü Peygamber sözü değil, ama biz o sözlerin sahih olanına inandığımız için yarın ba ayetler ahirette bizi kurtarmaya yetecektir.
Biz Kur'an'ı kendisine rehber edinenler için herzaman ve heryerde vahyi insanlara aktarmakla yükümlüyüz, tepkini çok iyi anlıyorum, ama bizler aynı Musa (A.S)'ın firavuna gidişi gibi, İbrahim (A.S)'ın babsına gidişi gibi, Muhammet (A.S)'ın amcalarına gidişi gibi yumuşak, kırmadan İslamı tebliğ etmeye calışacağız, velevki karşımızdakiler koyun postuna bürünmüş kurtlar olsa dahi.
Selam ve dua ile
Ahzap süresinde Allah+resül anlayışını hemen dikte edivereceğine ,bu ayetin başka türlü de anlaşaılacağını düşünmek gerekmez mi?
Bu konuda alanında yazılmış ilk ciddi eser olan "vahiy savunması isimli kitap var.Onu karıştırırsan görürsünki,buradaki ve bizim Türkçedeki "ve"ile aynı anlamda olmayıp ,açıklayıcı anlamda" yani" demektir.Buna göre ayet,şöyle tercüme edilmelidir:
AHZAB SÜRESİ, 36:Allah ve(yani) Resûlü, bir işe hükmettiği zaman, mü'min bir erkek ve mü'min bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve(yani) Resûlü’ne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır.
Gördüğün gibi şeytanın tuzağı pek zayıftır vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Bak güzel kardeşim ayeti kerimedeki (Atiullahe ve atiurresul) ayetini senin gibi cevirsek bile (ve) (yani) anlam değişmez.Bunların üstünde bu kadar yorum yapmanın hicbir anlamı yok, Ayeti kerimeden kast edileni anlamak yeterli olacaktır.Sanırım senin endişen şuki,Bizlerin yahudi ve hırıstiyanlar gibi peygamberi rab edinme endişesinden korkuyorsun, eğer korkun buysa hemen söylüyeyim, bizler Kur'an'a teslim olmuş tevhid müslümanlarının hiç böyle bir endişesi olamaz, biz sadece Allah ve Resulünu severiz, cünkü Allahı sevmenin iddası Resule uymak,izlemekle olur.Bak Al-i imran 31
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma