Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ALLAHIN KİDABINI DİNİ KORUYAN SÜNNETİ SEVEN KURANIN TAMAMINA TESLİMOLANLARA SELAMÜNALEYKÜM KURANDA hiçbiryeride ALLAHÜTALA namznasılkılınır tekbirden kıyamdan rukudan secdeden kaç rekat olduğundan abdesttin nasılalındığından bahsediyormu şimdi kim nasıl namaz kılacak neyegöre KURANDA rukuyokdiye rukuyapılmayacakmı allahbize 24 saatte 5 vakit namazı emretti sahah-abe nasıl kılacanı sorun SİZE PEYGAMBER GÖNDERİLDİ peygambereden ögrenin dendi yani aynı şey abdest örtünme giyinme yeme içme herşeyde geçerlidir zaten ALLAH KURANDA herşey nasıl yapılacanı anlatsa kaçcild kitap olur sizce işte buyüzden din kurandan ve peygambersünnetlerinden sahabeden öğrenilir kafadan diğil
arda2 kardesim Allah elbetde Allah peygamber gonderdi. Biz Kurani kimin agzindan ogrendik. Peygamberin once ondan anlasalim. Peki Peygamber efendimiz neye uydu Kur.ana O zaman biz Kurana uyarsak Peygamber efendimize uymazmiyiz. Uyariz.
Istersen once carpitlan meallaerden alinti yapmadan Forumda hadisler ile ilgili yazilari tekrara oku. Allah Peygamber gonderdi ama BUHARIYI, MUSLIMI, TIRMIZI denen zatlari gondermedi.
Gonderdigi Kurana uyun ondan baskalarinin pesine gitmeyin dedi. Istersen su yukaridaki Kutubu Sitte ve Kurandaki din dugmelerine bir tikla, sonra elestirlerini yapmaya devm et. Senin Alim dedigin zatlar hadis yarismasi kismina bakarsana evlenmeden cariyeni, yaninda calisanin pipisine bakabilirsin deiye sahih hadis uyduracak kadar dengesiz adamlar.
nuri
ben eleştiri yapmıyorum eleştiri yapamam sadece bilgi alış verişi öğrenmek için ben aciz bir kulum sadece tabiki kurana uyarsak peygambere uymuş oluruz ama kuran tevsir ister ilk mübessirde HZ MUHAMMET MUSTAFADIR yani onun sünnetleri hadisleridir buhari kutübisitta tirmizi sahih hadis kaynaklarıdır ama günümüzde sahiholmayan uydurmalarda var ALLAHÜTALA tabiki buharideki tirmizideki vs zaatları göndermedi ama ben peygamberi görmedim dinlemedim asv KURANDA BİRHÜMVAR AMA ben yorumlarsam ne yasak kalır nede farz ne sevap sadece dünyama yarar şekilde yorumlarım bunun olmaması için peygamberin asv hadislerinden hayatımı yönlendiriyorum sağlam kaynaklşardan bugüne gelen hadisler sünnetler sahabe bir ayet geldiğinde birçok sorular soru PEYGEMBERE asv ben kime soracam peki CARİYE MESELESİNE GELİNCE EFENDİSİ CARİYESİNE NİKAH KIYAMAZ HARAMDIR TüM HAKLARIDA EFENDİSİNE AİTTİR ama şimdi ne cariye var nede efefndi bukonu fitneden başka birşey olmaz cariyeile yanında çalışan kişi aynı degil bilesin saygılar
ALLAHIN KİDABINI DİNİ KORUYAN SÜNNETİ SEVEN KURANIN TAMAMINA TESLİMOLANLARA SELAMÜNALEYKÜM KURANDA hiçbiryeride ALLAHÜTALA namznasılkılınır tekbirden kıyamdan rukudan secdeden kaç rekat olduğundan abdesttin nasılalındığından bahsediyormu şimdi kim nasıl namaz kılacak neyegöre KURANDA rukuyokdiye rukuyapılmayacakmı allahbize 24 saatte 5 vakit namazı emretti sahah-abe nasıl kılacanı sorun SİZE PEYGAMBER GÖNDERİLDİ peygambereden ögrenin dendi yani aynı şey abdest örtünme giyinme yeme içme herşeyde geçerlidir zaten ALLAH KURANDA herşey nasıl yapılacanı anlatsa kaçcild kitap olur sizce işte buyüzden din kurandan ve peygambersünnetlerinden sahabeden öğrenilir kafadan diğil
arda2 kardesim Allah elbetde Allah peygamber gonderdi. Biz Kurani kimin agzindan ogrendik. Peygamberin once ondan anlasalim. Peki Peygamber efendimiz neye uydu Kur.ana O zaman biz Kurana uyarsak Peygamber efendimize uymazmiyiz. Uyariz.
Istersen once carpitlan meallaerden alinti yapmadan Forumda hadisler ile ilgili yazilari tekrara oku. Allah Peygamber gonderdi ama BUHARIYI, MUSLIMI, TIRMIZI denen zatlari gondermedi.
Gonderdigi Kurana uyun ondan baskalarinin pesine gitmeyin dedi. Istersen su yukaridaki Kutubu Sitte ve Kurandaki din dugmelerine bir tikla, sonra elestirlerini yapmaya devm et. Senin Alim dedigin zatlar hadis yarismasi kismina bakarsana evlenmeden cariyeni, yaninda calisanin pipisine bakabilirsin deiye sahih hadis uyduracak kadar dengesiz adamlar.
nuri
YUKARIDA KÜTÜBÜSİTTE bölümünde sahih doğru rivayetlervar ama yanlış yorumlarvar hadis apaçık ortada anlaşılır yorumlamak kimin hattine yukarda gördügüm birkaç yorum gördüklerimin hepsi saptırmakdan başka birşey degil ama hadisler doğru saygılar
bre gerizekalı.... buhari tirmizi ve benzeri binbir lavuğun anlattığı yorumladığı her şeye orjinal hükmüyle yaklaşıp yüceltiyorsun.
senin kitabın kuran mı yoksa onların derlemiş olduğu hadis yorumları mı? kafana göre bilmem ne tarihine inanırım ötekilere inanmam diye tercihler yapabiliyorsun. ALLAH veliler hakkında binbir laf ederken, ayetlerini koruyacağını söylerken o lavukların hepsi bir4 ağızdan ayetleri keçilere yediriyor, peygambere kuranda olmayan hükümlerle kararlar aldırıyorlar.
senin rab edindiğin o lavukların lafı kuranın önüne geçiyorsa burada saniye bile durma. kuranı keçilere yedirecek kadar şerefsiz olan bu lavuklara inananları ORJİNALDİR,HADDİNİZ DEĞİL gibi kelimelerle savunuyorsan rabbını bir kez daha düşün.
benim rabbım ayetlerini keçilere yedirmez,yedirildiğine inananları da ALLAH ile aldatanlar.... diye anlatır.
benim rabbım ayetlerine tam iman ister. seninki ise buharinin tirmizinin hureyrenin insafına terketmiş dini.
bre gerizekalı.... buhari tirmizi ve benzeri binbir lavuğun anlattığı yorumladığı her şeye orjinal hükmüyle yaklaşıp yüceltiyorsun.
senin kitabın kuran mı yoksa onların derlemiş olduğu hadis yorumları mı? kafana göre bilmem ne tarihine inanırım ötekilere inanmam diye tercihler yapabiliyorsun. ALLAH veliler hakkında binbir laf ederken, ayetlerini koruyacağını söylerken o lavukların hepsi bir4 ağızdan ayetleri keçilere yediriyor, peygambere kuranda olmayan hükümlerle kararlar aldırıyorlar.
senin rab edindiğin o lavukların lafı kuranın önüne geçiyorsa burada saniye bile durma. kuranı keçilere yedirecek kadar şerefsiz olan bu lavuklara inananları ORJİNALDİR,HADDİNİZ DEĞİL gibi kelimelerle savunuyorsan rabbını bir kez daha düşün.
benim rabbım ayetlerini keçilere yedirmez,yedirildiğine inananları da ALLAH ile aldatanlar.... diye anlatır.
benim rabbım ayetlerine tam iman ister. seninki ise buharinin tirmizinin hureyrenin insafına terketmiş dini.
rabbını bil öyle gel.
selam selam
eşhedüenlailaheillallahveeşhedüennemuhammedenabduhuveresuluh ü A LLAHINDİNİNE VE PEYGAMBERE TESLİMOLANLARA SELAMÜN ALEYKÜM
SENİN RABBİN PEYGAMBERE İTAAATDE İSTER SENİNRABBİN KÖTÜ SÖZÜ MENEDER SENİN RABBİN BİLMEDİĞİN KİSİNİN İNKARSÖZÜ DUYMADIĞIN KİŞİNİN HARAMA HELEL HELALE HARAM DEDİGİNİ DUYMADIĞIN KİŞİNİN PEYGAMBERİ SÜNNETİNİ SÖZLERİNİ İNKAR ETTİĞİNİ DUYMADIĞIN KİŞİNİN İMANI HAKKINDA KONUŞMAYIDA MEN EDER SENİN RABBİN DERKİ HZ MUHAMMAET MUSTAFA NEDERSE NEYAPERSA VAHİY DİR DER İTAATEDİN FERAHA KURTULUŞA ERSİNİZ DER SENİN RABBİN TESLİMİYET İSTER . madem kuran hadislerden öğrenilmez ozaman senin ileri zekandan öğrenelim ozaman senin anladığın gibi senin rabbin neder şehadetden başlayarak anlat bakalım bizde bilelim senden öğrenelim . benim RABBİM ALLAHÜTALA BENİM PEYGAMBERİM HZ MUHAMMET MUSTAFA ASV benim KİTABIM KURAN ALLAHIN KİTABINA PEYGAMBERİN HADİSLERİNE İŞİTİK İTAATETTİK .ELHAMDÜLİLLAH . ALLAH bütün iman edenleri islamı kabul edenleri ölmeden istediği doğru yola ölmeden dönmeyi nasib etsin amin herkesin RABBİ OLAN ALLAH kötü sözü küfrü sovmeyi saldırıyı hakareti men eder ....bilesin ... İSTERSEN TEKETEK SENDEN BİZZAT ÖĞRENMEK İSTERİM allahaitaat@hotmail.com
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
SLM arda2
Güzel kardeşim! imla kuralları, dilbilgisi diye bir halt var! seni okutan öğretmenin kemiklerini sızlatırsın böyle yazmaya devam edersen. Unutma, bu yazıp konuştuğumuz dil de bir ayettir. Lütfen hakkını vermeye çalışalım şu güzel türkçemizin; inşaaAllah..
İman esasında kalp ile olur, dil ile ifade edilir. İmanın merkezi kalptir. iman, daha çok görünmeyen şeylere olur. Buna ğayb denir. Ğayba iman farzdır. Ğayb, yok olan, varlığı bulunmayan değil, dünya şartlarında görünmeyen şey demektir. Gayba imanın başında yüce yaratıcımız Allahu Teala'ya iman gelir. Allah'a imanın özü şudur: Allahu Teala, vardır, birdir, eşi, benzeri, ortağı yoktur. Bütün alem ve içindekiler O'nun yaratmasıyla vücut bulmuştur.
Hayat ve ölüm O'nun elinde ve iradesindedir. Her şey O'na muhtaçtır; O hiçbir varlığa muhtaç değildir. Diğer iman esasları Allah'a imana bağlıdır. Akide, inanılacak esas ve inanma şekli demektir. Akaid, akide kelimesinin çoğulu olup "inanç esasları" manasına gelir. Biz kitabımızda, zaman zaman bu kelimeleri kullanacağız.
Yüce bir varlığa inanma duygusu, hürmet hissi, her insanın içinde vardır, yaratılışında saklıdır. İnsan, kendisini ve şu alemi yaratan güç sahibini, onları şekillendiren, hayat veren, öldüren, sevk ve idare eden zatı tanımak ister. Akıl, onu arar, vicdan ondan sorar, insan benliği sonuçta bir hiç olmaktan ve yokluğa gömülmekten korkar, insan güçlü birisine sığınmak, onunla yalnızlıktan ve yok olmaktan kurtulmak ister. Zor anlarında dayanacak bir yer, tutunacak bir dal arar. Bunlar hep Yüce yaratıcıyı arayışın bir sonucudur. Yüce yaratıcıyı tanımayı, O'na ne şekil iman ve ibadet edeceğimizi sadece kendi aklımız, hissimiz ve tecrübelerimizle öğrenemeyiz. Bunun için Allah'ın gönderdiği peygamberlere muhtacız. Peygamber, Allah'ın özel olarak seçip terbiye ettiği ve insanların terbiyesi için görevlendirdiği kimsedir. Kısaca iman, Peygamberin getirdiği ilahi emir, hüküm ve bilgileri samimi olarak kabul ve tasdik etmektir. İnsanı gerçek saadete ulaştıran iman budur. Allahu Teala'nın kulunu sevmesi bu imana bağlıdır. Bunun için iman esasları doğru, güzel ve tam bir şekilde öğrenilmeli ve gereği yerine getirilmelidir.
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
arda2 Yazdı:
.............
SENİN RABBİN PEYGAMBERE İTAAATDE İSTER SENİNRABBİN KÖTÜ SÖZÜ MENEDER SENİN RABBİN BİLMEDİĞİN KİSİNİN İNKARSÖZÜ DUYMADIĞIN KİŞİNİN HARAMA HELEL HELALE HARAM DEDİGİNİ DUYMADIĞIN KİŞİNİN PEYGAMBERİ SÜNNETİNİ SÖZLERİNİ İNKAR ETTİĞİNİ DUYMADIĞIN KİŞİNİN İMANI HAKKINDA KONUŞMAYIDA MEN EDER SENİN RABBİN DERKİ HZ MUHAMMAET MUSTAFA NEDERSE NEYAPERSA VAHİY DİR DER İTAATEDİN FERAHA KURTULUŞA ERSİNİZ DER SENİN RABBİN TESLİMİYET İSTER .....................
Arda arkdas evet Allah Resule uyun dedi Resul ne elci. Elciye niye uyariz getirdigi mesaj icin. Peygamber efendimiz neye uydu Kur.ana biz Kurana uyarsak Peygamber efendimize uymazmiyiz.
Peygamber euymak ile Kurandani bir ayeti keci yedi diyecek kadar utanmayan Buhariye uymayi birbirine karistirma dostum. Kurana eksik diyenin hukmu nedir iyi bilirsin.
Peygamber efendimiz yada 4 halife hangi hadisin yazilamsian izin vermis. Simdi Allahin kitabini birakipda ondan 200 sene sonra dedelerin duyarak uydurduklari, kurana eksik diyen, yaninda calistirdiklarinizn evlenmeden once pipilerine bakabilirsiniz diyen hadis sacmaliklarina mi inancam.
lutfen yazmadan once forumdaki hadis konularina bir bak istersen. Peygamber efendimizin duydugnda utanabilecegi hadislerden basla istersen.
"Muhammed yalnızca bir elçidir. Ondan önce nice elçiler gelip-geçmiştir. Şimdi o ölürse ya da öldürülürse siz topuklarınız üzerinde gerisin geriye mi döneceksiniz? İki topuğu üzerinde gerisin geri dönen kimse, Allah'a kesinlikle zarar veremez. Allah, şükredenleri pek yakında ödüllendirecektir. (3/144)
(Sure 43/44) Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz
(Sure7/3) Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu birakip da baska dostlarin peslerinden gitmeyin. Ne kadar da az ögüt aliyorsunuz!
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
Katılma Tarihi: 31 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 380
ALLAHIN PEYGAMBERİ MUHAMMET MUSTAFA ASV bugün şimdi gelse vallahi billahi tallahi imanımüzere yemin ederimki sakalıyla sarığıyla cübbesiyle hanımları ve kızları nijja gibi gelecektir peki onlarada DOKTORA gidin dermiydin .saygılar (arda)
Zaten sizin kafanızda sarıklı sakallı bir peygamber imajı var.Sanki gayb bilgisi sana verilmiş gibi bir de yemin ediyorsun.O dşnemde müşrik tı-oplum ne giyiyorsa peygamber de hiç bir değişiklik yapmadan aynı şeyleri giyiyordu.Çünkü peygamber sizlerdeki saplantı peygamber yaşadığı toplumun adetlerine ters düşmeyi, uçuk kaçık giyinmeyi mesajın önüne geçiren biri değildi.Allaha teslim olmanın elbise kıyafatleri ile değil tevhid ve erdemli davranışlar ile olduğunu gayet iyi biliyordu.
Sizlerin bu mantığınıza bakınca iyiki peygamber karadenizde dünyaya gelmemiş diye düşünüyorum. Peygamber karadenizde dünyaya gelmiş olsa didi gayet tabi olarak hamsi yitecekti değil mi?
Bu seferde tutar hamsiyi sünnet ilan ederdiniz. Etmesine ederdiniz de bunu faturası gariban millete çıkardı.zaten fakirlikten et bulamayıp bu ihtiyacını balık ile gidermeye çalışan millet sünnet hamsileri biraz zor bulurdu.
Ancak TV lerde reklamını seyredip mahzun mahzun hayıflanırlardı garibanlar
1999 da medinede hurma çarşısına gitmiştik hatun ile beraber. Bir cins hurma diğerlerinden üç katı pahalıydı. sebebini sorunca bu peygamber hurması dediler. O nasıl oluyor dedim. Güya peygamber o cins hurmayı kendi elleriyle dikmiş.Olsa bile ne değirki ?
Hatun heyecanlandı ehemen almak istedi.Dur hatun dedim Allahın nimeti işte hurmanın peygamberlisi, peygambersizi olurmu.Durup dururken şurda peygamber kazığı yemenin alemi ne. Laf anlatamadık.
Sizler gibi her şeyi kutsallaşrma hastası olanlar yüzünden kutsal bir kazık yedik anlayacağın
Varsayalım ki peygamber sinekkaydı tıraşlı takım elbiseli ve kıravatlı olarak geldi. Siz ne yaparsınız biliyormusun ?Aynen yahudilerin Hz İsayı çarmıha germek istedikleri gibi peygamberi taşa tutarsınız.Bundan zerre kadar şüphem yok.
Manzarayı bir düşünsenize. balık halinde satıcılar şöyle bağırıyor
Koş vatandaş koş peygamber hamsisi bunlar, şefaat hamsisi bunlar
Güzel kardeşim! imla kuralları, dilbilgisi diye bir halt var! seni okutan öğretmenin kemiklerini sızlatırsın böyle yazmaya devam edersen. Unutma, bu yazıp konuştuğumuz dil de bir ayettir. Lütfen hakkını vermeye çalışalım şu güzel türkçemizin; inşaaAllah..
Selam ve Sevgilerimle
RZi,,, Amin
bennasıl imlakurallarını değiştiremezsem allahın kurallarınıinsanlarnasıl değiştirebiliyor zamana uyduruyor
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma