Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
dediğin ayete yani 4:15 ,yani nisa 15 e baktım . şimdi niye kalkıp nisa 15 başka ,nisa 25 başka diyorsun dost.
Sevgili halil,
Nisa 25'te fahişe kelimesi geçiyor ve ma meleket eyman yani ant içip edinilenler eğer fahişe suçu işlerse bağımsız kadınlara verilen cezanın yarısına çarpılırlar, deniyor.
Mevcut meallere göre 25 nci ayetteki fahişe "zina"dır. Ben bunun yanlış olduğunu belirttim.
25 nci ayetteki fahişe kelimesi zina olamaz, dedim. Çünkü "zina"nın cezası bellidir, yarısı olmaz. Oysa Yüce Allah 25 nci ayetteki fahişe suçuna verilecek cezanın yarısından söz ediyor.
Bu, birinci kanıt.
Aslında bir tek bu kanıt yeter ama ben ikinci bir kanıt olarak "fahişe" ille zina olmadığını, "fahişe"nin bazı ayetlerde başka anlamlara geldiğini hatırlattım ve Nisa 15 ile Ahzab 30'a bakın, dedim. Bu ayetlerin her birinde fahişe değişik bir anlama geliyor:
Örneğin Nisa 15 lezbiyenlik hakkında. Lezbiyenlik zina değildir.
Ahzab 30 peygamber eşlerinin fahişe suçu işlemesi hakkında. Ama onların zina suçu işlemesi aklımızın kenarından bile geçmez. Zaten bu şundan da belli ki eğer peygamber eşleri fahişe suçu işlerlerse aynı suçu ilşleyen öteki kadınlara verilen cezanın iki katına çarpılacaklar. "Zina"ya biçilen cezanın yarısı olmadığı gibi iki katı da olamıyacağına göre...
Sonuç: Nisa 25'teki fahişe, zina değildir. Zinadan başka bir edepsizliktir. Ve Kur'an'da cezası belirlenmemiştir. Tıpkı içkiliyken işlenen suçlar gibi. Tamam?
Sen ne yapıyorsun? Nisa 15'e bak dedin baktım, diyorsun. Orda fahişe var; e Nisa 25'te de fahişe var. O halde ikisi de aynı. Hadi göster bana fahişe suçuna biçilen cezanın yarısını.
Ne diyeyim. Aşkolsun.
Aklının karışık olmasına gelince, onu "cariyeler"den ve onlarla cinsel ilişkide bulunmanın zina olmadığından dem vurman üzerine söyledim.
Güzel kardeşim, cariyelik bir yüz karasıdır; pisliktir. O pisliği kimse Allah'ın dinine sıvaştırmasın. Allah'ın dininde cariyelik yok.
Çünkü cariyelik kula kul olmaktır. Oysa Allah'ın dininde kula kul olunmaz. Bir tek Allah'a kul olunur.
Farz namazlarında günde en az 17 kez Fatihayı okurken "Allahım! Biz yalnızca Sana kulluk ederiz..." diyen insanların bundan habersiz olup hâlâ cariyelikten ve cariye sahiplerinin onlarla sevişince zina suçu işlememiş olduğundan dem vurması... akıllarının fena halde karışık olduğunu gösterir.
Sevgi ile, Hasan Akçay
|