Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Türk İbrahim Yazdı..
Şu da var ki: (1)Çok eşliliği haram edenler bir anlamda ilkesiz ve kuralsız birlikteliklere daha çok kapı açarlar. Çünkü Yüce Allah özellikle haram etmemiştir. Bunun gelişmeleri hemen meydana çıkıverir.
(2)Çok eşliliği haram kılanlar yan gelip yatmazlar. Allah'ın helal kıldığını haram etmenin o toplumdaki genel ve spesifik sıkıntılarını çözmeye çalışırlar. Örneğin fuhşiyata, ilkesiz ve kuralsız birlikteliğe karşı dernekler kurarlar, Aktif çalışmalar yaparlar.
(3)Anlayana sivrisinek saz, anlamayana ve Ayetleri saptırarak, yetmedi bi daha saptırarak, bağlaçlarla oynayarak çok eşliliğe Dini Kavram olarak "haram" damgası vurmaya çalışanlara ise maalesef davul zurna az.
Selam Türk İbrahim Sorularına cevap veriyorum aslında soru değilde görüşlerine
1.. çok eşliliği haram edenler ilkesiz kuralsız birlikteliklere kapı açarlar diyosun Allah aşkına sen böylemi düşünüyorsun asıl dini nikahı yani bu 4 eşe kadar evlenme ruhsatı var denen şeyi kullanarak nice müslüman görünümle kızlar kadınlar kandırıldı senelerce fuhuş işleyen zina yapan dedi ki ben imam nıkahlıyım 4 e kadar serbest değilmi dinde, dediler.... müslüman olan bi insan zaten gözünü haramdan sakınır... 1 eş neyine yetmiyor ozaman karısı evlenmek isteyen kadında evlensin eğer erkeğin zevki varsa zevki o kadından geçtiyse kadında erkeğinden zevki geçerse başka erkeklerle evlensin 2-3-4 erkekle onun ne suçu ne günahı ne eksiği varr..............
Soru : Lütfen Cevapla..........
2.... Çok eşliliği haram kılanlar yan gelip yatmazlar ... insan bir birey olarak önce kendinden sorumlu sonra bakmakla yükümlü olduklarından sonra akrabalardan sonra komşularından ben kendi inancıma nefsimin isteklerine karşı çıkmış ve bunu uygulamışsam eşime dostuma bu fikri anlatıp onlarında gerçeği görmesini sağlamışssam bu benim için yeterli herkes kendi kapısının önünü süpürürse tüm mahalle tüm semt tüm il tüm ülke tüm dünya temiz olur....
Soru : Evet sen ne yapıyorsun çok eşliliği anlatan hangi gruba üyesin hangi yürüyüşlere katılıyorsun. elinde 4 karı isteruk diye yazılı pankartlarla eylemmi yapıyosun..
3... Senin mantığına göre anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az bu fikri savunanlara ama bizde senin için böyle düşünüyoruz ne olcak peki.... kim anlamıyor kim belirleyecek....
Arkadaşlar sürcü lisan ettimse affola... kaba tabirler kullanmış olabilirim kadın yerine karı demek gibi ....ama olayı hissedebilmek konuya hakim olabilmek için öyle yazmam gerekiyordu....
Selam Ve Dua İle..........
|