Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
bu yazı yanıt istemiyor! (HanifUlus)
Ben yine de yanıt vereyim. Bu ayın yirmisekizinci günü saat 22:30'da birbuçuk ay sürecek bir yolculuğua çıkıyorum. Yanıt vermek için o hareket saatine kadar vaktim var.
hz İbrahim atamız kaç eşli idi?
Hz İbrahim'e kadar gitmeye gerek yok. Hz Muhammed kaç eşli idi?
Daha önce şuna dikkatinizi çekmeye çalıştım: Yüce Allah Ahzab 52'de o ana kadar kurulmıuş olan çok eşli aileleri yasaklamıyor; karı üstüne karı almayı yasaklıyor. "Bundan sonra" anlamında min ba'dü istisnası ile, eğer gerçekten çok eşli idiyse Hz İbrahim'in, çok eşli olduğu kuşku götürmeyen Hz Muhammerd'in ve sahabelerin çok eşli ailelerini aklıyor.
Sen ise Yüce Allah'ın akladığı aileleri sorun yapıyorsun. İlginç.
Zaman mı! Allah'ın hükümlerine tabi olan? Yoksa, senin mantığına göre! haşa Allah'ın hükümleri mi zamana tabi?
Yüce Allah'ın, Hz İbrahim'in zamanı dahil, her şeye kadir olduğunu bal gibi biliyorsun. Hz İbrahim'in zamanında yasak etmediği karı üstüne karı almayı Hz Muahmmed zamanında yasak etmeye kadir olduğunu da.
Kaldı ki Hz İbrahim'in çok eşli olduğu iddiasını Kuran onaylamıyor. İki kadınla evlenmiş, tamam. Ama ikinci hanımıyla ilk karısından her hangi bir şekilde bekar kaldıktan sonra evlenmiş olabilir.
Hz Muahmmed hariç Kuran’da anılan peygamberlerin hepsi, Hz İbrahim dahil, tek eşlidir. İşte bunu gösteren ayetler:
Adem: Ve Adem’e şöyle buyurmuştuk. “Ey Adem! Sen ve eşin cennete yerleşin...” (2:35)
İbrahim: Orada dikilmekte olan karısı güldü. Bunun üzerine ona İshak’ı müjdeledik ve Yakub’u (11:71). Ayrica bkz 11:72; 51:29-30
Zekeriya: Dedi ki, “Rabbim! Benim nasıl çocuğum olur? Yaşlılık tamamen üstüme çökmüş durumda. Ve karım kısırdır.” (3:40) Ayrıca bkz. 19:8; 21:90
Lut: Melekler dedi ki, “Biz senin Rabbinin elçileriyiz. Sana kimse elini süremez. Gecenin bir yerinde aileni götür. Karın dışında hiç biriniz arkada kalmasın... (11:81)
Musa:Yaşlı adam dedi ki, “Sekiz yıl benim için çalışırsan şu iki kızımdan birini sana nikahlarım.” (28:27)
Sen her hangi bir peygamberin çok eşli olduğunu gösteren bir tek ayet getirebilir misin?
Eşlerden birisi biyolojik olarak yetersiz (hastalık vb.) kaldı! senin mantığına göre hemen boşanması ve başka birisi ile nikahlanması mı gerekir?
Allah karı üstüne karı almayı Hz Muhammed'in şahsında bütün inananlara yasak etmiş. Senin adamın eğer Müslümansa Allah'a itaat edecek. Karı üstüne karı almıyacak.
Çünkü Allah ve elçisi bir konuda hüküm verdikten sonra inananlara o konuda artık söz düşmez. Allah hükümlerinin beşeren üretilen bahanelerle çiğnenmesine izin vermez.
Yoksa her bahane üreten, Allah'ın hükmünü çiğneyip hükümde O'na ortak olur. Hattâ Allah'ın önüne geçen bir ortak. Oysa dinde Allah hükmüne kimseyi ortak etmez (18:26).
eşlerden birisi illaki çocuğum olsun istiyor! ne olacaktır?
O eşlerin kusursuz olanı ya kadın ise? Yani adamın baba olamıyacağı ama kadının anne olabileceği tıbben ortaya çıkmış ise? Kadının koca üstüne koca alması caiz midir?
bir kadın aynı zamanda birden fazla erkekle evli olamaz! Dölleyen ve cinsiyeti tayin eden erkeğin kromozomlarıdır(XY).
"Allah ne derse o!" diyeceğine "Biyoloji hakkındaki mevcut bilgimiz ne diyorsa o!" dersen işte böyle zamanın ta gerilerinde saplanır kalırsın.
Çok kocalı bir kadının çocuğu olunca o çocuğun hangi kocadan olduğu DNA testiyle kolayca tesbit ediliyor. Nesep sorunu böylece çözüldüğüne göre çok kocalı evlilik caiz midir?
Sevgiyle, Hasan Akçay
|