Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Buyur başlayalım...Benim gözlerimin ne kadar gördüğünü bilmeye çalışmak yerine, kendi gözlerinin ne gördüğüne, gördüklerinden ne kadarını beynine aktardığına baksan sorun çözülür sende iyileşirsin zaten...Sanırım senin sorunun iletişim ve irtibat bozukluğu...Genel arıza ise beyin'den kaynaklanıyor olsa gerek.
varmısın demiş...Elbette varım! Kuranı tartışmayı korkandan ne hayır gelir ki ? KURANI TARTIŞIN...Hak ve sabır onun içerisinde.Onun dışında değil !!! Allahın asr a yemin edip, ziyanda olduğumuzu hatırlattığı ve "tavsiye edin birbirinize" dediği kitap ve kelam O...Ayaklarımın altına aldığım "diğerler" değil...Tegabun 6 yı okumamızı ve kendimizi göreceğimizi yazmış arkadaş...Sen beni kendinle karıştırdın sanırım...Yada kendini ifade ederken takib ettiğin ilahınımı örnek alarak tavır sergilemeyi seçiyorsun..? bu tavra zamanın birinde kendin inandın tabi, milletide kandırırımmı sandın yoksa..? Yutmazlar !
aktaralım bakalım allahın ayetini.Ama sen gibi değil olması gerektiği gibi ele alalım konu bütünlüğünde inceleyelim olurmu ?
TEĞABUN:
1- Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah'ı tesbih eder. Mülk O'nundur, hamd O'nadır. Her şeye gücü yeten O'dur.
2- Sizi O yarattı. Kiminiz kâfirdir, kiminiz mümin. Allah yaptıklarınızı görmektedir.
3- Zira gökleri ve yeri hak ile yarattı. Sizi şekillendirdi ve şekillerinizi de güzel yaptı. Dönüş ancak O'nadır.
4- Göklerde ve yerde olanları, gizlediğiniz ve açığa vurduğunuz şeyleri bilir. Allah, göğüslerin özünü bilir.
5- Önceden inkâr edenlerin haberi size gelmedi mi? (Onlar) işlerinin vebalini tattılar ve onlar için acı bir azap vardır.
6- Böyledir, çünkü onlara peygamberleri, açık deliller getirirlerdi, fakat onlar: "Bir insan mı bize yol gösterecek?" dediler ve yüz çevirdiler. Allah da muhtaç olmadığını gösterdi. Allah zengindir, övülmeye lâyıktır.
7- İnkâr edenler, katiyyen diriltilmeyeceklerini sandılar. De ki: "Hayır! Rabbim hakkı için mutlaka diriltileceksiniz, sonra yaptıklarınız size haber verilecektir. Bu, Allah'a göre kolaydır".
8- Artık Allah'a, Resulüne ve indirdiğimiz nura (Kur'ân'a) inanın. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.
9- Toplanma günü için sizi topladığı zaman var ya, işte o gün, kimin aldandığının açığa çıkacağı aldanma günüdür. Kim Allah'a inanır ve yararlı iş yaparsa, Allah onun kötülüklerini örter ve onu, içinde ebedi kalacakları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokar. İşte büyük kurtuluş budur.
10- İnkâr eden ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte onlar cehennem ehlidirler. Orada ebedi kalacaklardır. Ne kötü gidilecek yerdir orası!
11- Allah'ın izni olmayınca hiç bir musibet isabet etmez. Kim Allah'a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya götürür. Allah her şeyi bilendir.
12- Allah'a itaat edin, Peygamber'e de itaat edin. Yüz çevirirseniz bilin ki, elçimize düşen apaçık bir duyurmadır.
13- Allah ki O'ndan başka tanrı yoktur. Müminler Allah'a dayansınlar.
Hımm..ne ilginç değilmi..? Allah daha ilk ayette ne varsa beni tesbih eder dolayısıyla HAMD banadır herşeye gücü benim diyecek...bende yoo hayır birde falanca kelam falanca rivayet falanca şahıs var diyeceğim öylemi..? son ayette ise Ondan başkada tanrı yoktur diyecek ama buna rağmen ben kılıf altından Ona eşler yada ortaklar koşacağım öylemi..? 6.ayete gelince...O ayete muhatab olan tipleme senden benden daha iyi ve daha çok inanıyor Allaha...Öyleki bu vahyin insan aracılığıyla gelmesine karşılık Allahın melek göndermesini dileyecek kadar hemde...İşte bu denli Allahın kudretinide kavrayabilmiş olan tipleme.Ama buna rağmen bir şeyi inkar ediyorlar.Yada senin anlayabileceğin şekil ile yazalım ve soralım: Şeytan Allaha inanıyormu Taner22..? inanıyor...Peki bu şeytan Allahı tanımasına rağmen hatta Onun adına kullarını saptıracağına dair yemin eden bu şeytan, Allahın neyini inkar ediyor sence..?
Öncelikle o soruyu kendine cevapla ardından konuya devam edelim...Merak ediyorum nereye varmak istiyorsun...sana yutturulan zeytin yağlı dolmaların lezzetinide merak ediyorum...Unutmadan aynı surenin 16. ayetine de bir göz at...Bak bakalım öyle cuk diyemi anlaşılıyor... yada anlaşılması yolunda Allahın seni ne ile sorumlu tutuyor...Ne kadarına gücün yetiyor..? sen sen olarak kendine sordunmu.? yoksa doğduğunda sırtında yük istiap haddi'ni bildirir barkod'a mı sahipsin..? çabanı önce bir koy, sonra samimi bir şekilde muakallitliği savun.
Varım tabiki...Olmammı...ben varım diye Allaha namaz kılıp secde ediyorum...Sen bizi gafilmi sandın...Sonuna kadar varım hemde !
__________________ "Güneşin battığı yere varınca onu kara balçığa batar buldu."
|