Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Dikkatimden kaçan forumu şimdi okudum.Uslubunuz da eleştiriniz de çok tuhaf doğrusu!Ancak yine de konu ile ilgili kısa bir özet yapalım.
Kuran'da 21 yerde geçen "sünnet" kavramı genellikle Allah'a nisbet edilerek değişmez İlahi yasalar şeklinde kullanılıyor,malumunuz.
Farklı gibi görünen 17/77 ayetinde de aslında dikkatlice okunursa vurgunun yine Allah'a olduğu görülür.Sünnetullah,diye geçen kavram hiçbir yerde sünneti resul diye de geçmez.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sen sunnetullah nedir biliyormusun ki , ilimtahsili koyun gutmeye benzemez. Klasik anlayisin ifadesindeki Resulun sunneti olayi Kuran'da bahsedilen anlatimlarla anlam acisindan uyusum icinde degildir. Allah'in sunneti muhtevasi acisindan baskalarina izafe edilenden apayri bir nitelik tasir. Benim sunnetim, senin sunnetin ayri allah'in ki ayri.Karistirma bunlari. Kelime ayniligi anlam ayniligi demek degildir. Allah'tan baska veli yoktur ayeti ile anlatilan ile Inananlarin birbirlerini veli edinmesi gerekliligi ayni duzlemde anlasilimaz. Allah'in tek veli olusu ,uluhiyyet acisindandir.Inananlarin birbirlerine karsi olani beseri munasebetler acisindandir. Bu rab kelimesi acisindan da boyledir.Beserin murebbiyeligi ile Allah'in ki ayri platformlardadir.Kuran'da Allahin inananlarin kucuk kusurlarini kufr edecegini-ortecegini soylemesi Ebu Cehil'in kufrunden farkli anlama gelir. Tek boyutta dusunmeye alismis cahil fanatikler once ilim tahsil edip savunduklari davaya zarar vermekten vazgecmeliler.
Bana istedigin kadar yaz benden ayni kendi tarzinda cevap almaya devam edeceksin.
Unutma ki Musa'da koyun güdüyordu.Ama elindeki Asa'yı fırlatınca ortada 'Teknik' hiçbir şirk kırıntısı kalmadı.
Şayet Allah,Rab ve Veli kavramlarında olduğu gibi Sünnet kavramında da insana yol açsaydı haklı olabilirdin.Yani,İnsan Allah gibi olmasa da mürebbilik yapabilir,velilik,dostlukta.Ancak,kendi çapında olsa bile değişmez yasa/Sünnet ortaya koyamaz.Arada ki fark budur.Bu da 'Elmalarla Armutları birbirine karıştırmamaktır.'
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Musa'nin asasini tasiyabilmek buyuk bir sorumluluk isidir. Musa sirf kisisel tatminler icin, insanlarin faydasina ugrasan kimselere karsi mucadele vermiyordu. Musa'nin kelimelere takintisi yoktu o anlam merkezli bir derin anlayis sahibi idi. Musa asil gorevine odaklanmis cincik boncukla ugrasmiyordu. Onun luzumsuz tartismalara baliklama dalmamakta kararliligini goruyoruz. Ornek gosterdigin coban oyle bir coban ki imparatorlardan daha asildi. Onunla,fiillerde kiyasa mukabil olmak sartindan mahrumken, faillikte mustereklik soz konusu degildir. Daginik ifadeler yerine bir butunluk icinde, sunneti veya herhangi bir kavrami islemekten imtina onda iddiali kilmamaktadir.
Sahte ilahlari yikacak ilimsel calismalari kucumseyen kimseler, bu sitedeki herkesi temsil ediyor gibi yazmasin. Munferid takintisini daha derin dusunen kimselere izafe etmesin. Ben bu siteyim der gibi yazmak digerlerinin hakkini cignemektir. Eger bu dogru olsaydi bir cok arkadas ayni sekilde mukabelede bulunurdu. Eger ben hala burda yaziyorsam umumun hakkinda olumlu izlenimler tasidigim icindir.
Söz Musa'dan açılmışken hem konuyu kapatalım hem de senin şu "cincik,boncuk"mevzuuna yine Musa'dan bir örnek verelim.
Malum o dönemin zorba müşrikleri de İsrailoğullarının erkek çocuklarını öldürüyorlardı.Yüzyıllardır bölgemizin müşrikleri erkek çocuklarımızın uzuvlarının fazla(!) taraflarını kesiyorlar.Şimdi söyle lütfen buna direnmek sence 'cincik,boncuk'la uğraşmakmı oluyor?
Bizi farklı kılacak olan rejime küfretmek değil,Allah için insanlığa barışa dair somut değerler üretmektir,yalnızca Kuran'dan aldığımız ilhamla.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma