Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kardeş ile evlenmek sünnetullah gereği yasaktır ve sünnetullah değişmez Hakk yasadır. O yüzden ilk bilinçli insandan/ademden türemeyi biraz daha düşününüz.Demişsiniz.
Ben de aynı şeyi söyledim.Eğer 'eşi' yazarsanız,sünnetullahın gereğini yapmamış olup, 'ensest ilişkiyiyle çoğalmayı' savunur olursunuz.Diğer meallerden farkınız olmaz,kendimizi kandırırız. Şimdi soru şu: insanlığın yaşı nedir? Yanıtınız nedir sayın Efrayim?Demişsiniz.Bu sorunuzla murat'ınız nedir anlayamadım.
Bir de neden hep aynı konularda ısrar ediyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum.Demişsiniz.
Sevgili hanif dost,gömleğin yaka düğmesi, yani ilk düğme yanlış düğmelenirse,aşağıya kadar bütün düğmeler yanlış düğmelenir.Biz de,yanlış düğmeler üzerinde tartışırız, ilk düğme hiç aklımıza gelmez.
Benim ısrarım ilk düğmeye dikkat çekmek.Siz dostlar aynı hataya düşmek üzeresiniz,hatırlatayım dedim.
Benim ısrarım ilk düğmeye dikkat çekmek.Siz dostlar aynı hataya düşmek üzeresiniz,hatırlatayım dedim.
Sevgi ile,
sevgili efrayim58,
Belki de artık düğmeli eski gömleği çıkartıp atma vakti gelmiştir? Belki de artık Fermuarlısını giymek gerek. Libasın en güzel Takva elbisesi... Onunda düğmeleri yok bir tek fermuar kilidi var... Onu "La ilahe" diyerek tak..."İlla el ilah"diyerek çek. Hata yapma ihtimalin sıfır. Enerjinizi patinaj yaparak tüketmeyiniz,zira o da israftır. sevgi ile...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Türklerin islam olma tarihi sanırım bin yılın üzerinde..evet bin yıldır Türkleri tatmin edecek bir meal yazılamamış..bu gidişle pek yazılacağa da benzemiyor..bu durum çok ibretler barındırıyor bağrında düşünenlere...!
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sayin Efrayim
Siz adem kissasinda es gordugunuz yere aynisi ifadesini yapistirin
Sayin dost UlulEbsar sizce de uygun mu?
İnsanin yasi belki 100000 yil ama ademoglunun yasi bence bu kadar
eski degil
Ve sayin Dermanbeg bu calismanin yapilmamis olmasi Kurani yine
Kuranla aciklamanin yapilmamis olmasi bizim kabahatimiz degil Buna
gonul vermek alaya alinacak ya da hafif gorulecek bir olgu da degil
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Dermanbege şuan herşey boş geliyor...Hoş görmek gerek... Anne kuş ve yavruları darb-ı misalimi de yanlış anlamış...Oysa o sadece bir belgesel gözleminden ibaretti,ne diyebiliriz ki? sussak gönül razı değil,söylesek faydasız...
Sevgili can kardeşim hüseyin,
Eş kelimesini sayın efrayime açıklamıştım.ZEVC ve çoğulu EZVAC kelimesi çok önemli.Eş olarak çevirileceği gibi bir elmanın diğer yarısını,ayakkabının diğer tekini veee YİNG ve YANG diye uzak doğudaifade edilenin her birini anlatır. Dualite ve Pariteyi anlatır. Bizim ZEVClerimiz var.Ama bu EŞ cinsel anlamda değildir. Ayetleri dikkatle incelediğimizde bunu görüyoruz. Daha öncede belirttiğim gibi Babilde ki Harut ve Marut adlı GÜÇLERden Üstadlardan kişinin ZEVCİ ile arasında ki BAĞI koparmayı öğreniyorlardı. Bu dünyalık için büyük bir GEÇİCİ imkan ama Ahiret için sonsuz Ateş demektir.Ateş üstüne Ateş. Bu Ateş bedensel anlamda yanmadan daha ziyade Koparılan bağ TESBİH nedeniyle Rabbinden uzak olmayı ifade eder.
selam ile...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Açıklamalarınız için eşekkür ederim.Adem ile eşi ifadesi,yapacağımız yeni mealde yer aldığında,diğer meallerden farklı olmayacak,korkulan sorular tekrar nüks edecektir.
İlk düğme derken,elbiseyi kast etmedim.Adem ile eşi'nin meallendirilmesinin yanlışlığını ifade etmeye çalışıyordum.
Ayrıca,elmanın yarısı ve bir çift ayakkabıya da zevc dendiğini söylüyorsunuz.Adem ile eşi bağlamında,bu dediklerinizi nasıl anlamalıyız?
Sayin Efrayim biz farkli olmak icin bu ise girmedik Hakk olani batildan
iyice ayiralim diye girdik zevc i sayin UlulEbsar dost cok guzel acikladi
Adem ve zevc inden kasit adem ve havva degil bence zevc derken illa
cinsiyeti illa karsi cinsi algilamayiniz lutfen
Adem ve zevc inden kasıt adem ve havva degil bence zevc derken illa cinsiyeti illa karsi cinsi algilamayiniz lutfen.Demişsiniz.
İyi güzel. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Adem ile eşi bağlamında, yukardaki yazıyı nasıl anlamalıyız?
Eğer eşini, karşı cins olarak kabul edersek, bu eş,Adem'in kaburga kemiğinden mi eğe kemiğinden mi yaratıldı?,cennetten gelen hurimiydi?,başka başka adem ve eşleri mi vardı? v.s v.s.
Eğer eşini, karşı cins olarak kabul etmezsek, çoğalmamız nasıl gerçekleşti?
Bu sorulara net,doyurucu cevap vermezseniz,yapacağınız mealin diğer meallerden farkı ne olacaktır?
Piyasadaki bütün mealler,'eş' yazdığından ve bu 'eş'e,doyurucu bir açıklama getiremediğinden,'enset ilişkiyle çoğaldık' fikrini yok edememişlerdir.
Siz de aynı şekilde yaklaşırsanız,'biz ensest ilşkiden çoğaldık' tezini ortadan kaldıramazsınız.
Daha net ve açık bir gerekçeyle çıkın hanif dostların karşısına ki yaptığınızdan gıdalanalım.Tabi ben bir parçasını irdeliyorum. Daha müdahale edilecek çok ayet var bildiğiniz gibi.En önemli konuyu gündeme getiriyorum.Bu bölümü netleştirmeden,tüm meali mükkemmel yapsanız bile,hiç bir hükmü yoktur,çünki,biz ensest ilşkiden çoğaldık' algısını ortadan kaldırmadığımız sürece diye düşünüyorum...
Sayın Efrayim
İnsanlık tarihi ademden daha eskidir. Adem emaneti alan ilk insandır. Adem ve eşi Adem ve Havva değildir. Eş derken karısı, karşı cinsi algılamayınız lütfen. Bu konu zevc ler konusu halen araştırdığım bir konudur. Şimdiki bilgilerimle bu kadarını söyleyebilirim.
selametle
Adem'den önce de insanların varlığını kabul ettiğinize göre,Adem ile Havva'yı,veya Adem ile eşini(cinsiyet anlamında) niye kabul etmiyosunuz?Demekki doğan çocuklar,diğer insanların çocuklarıyla evlendiklerine göre,ortada kardeş evliliği,ensest ilişki v.s yok. Konu o zaman sizin açınızdan kapanmış görünüyor.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma