Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sailamasr Yazdı:
DİN İSLAM.tutup bunu hans dedi diye yada hz. ibrahim'e verildi ya da uyun dendi diye öyle kalacak hali yok.
|
|
|
Slm Sailamasr Kardeşim. Hem böyle söyleyip hem de "Slm Slm" diyorsun. Çift Slm kimden duydun. Buradaki arkadaşların savunduğu ile senin savunduğun aslında aynı şey. Aksini söyleyenler burada değil başka yerde. Yani senin yazılarının muhatabı burada yok. Alperen kardeş gibi ben de nerede mutabık olamadığımızı anlayamadım.
Ayrıca burada bulunan dostların yazdıkları biranda düşünülerek yazılan şeyler değil. Bunun bir backroundu var. Mesala bir arkadaş da bizlere "Arz'dan Arş'a Miraç" kitabını okumamızı önerdi. Diğer bir kaç arkadaş da gözünü kapatıp habire eski chat kayıtlarından paste üzerine paste yaptı. Bizim anlatamdığımız, ya da anlamak istemeyen dostların unuttuğu hususu son bir kez daha yazayım.
Yukarıda geçen kitaplar da paste edilen yazılar da bizler tarafından defalarca okundu zaten. Hatta paste edilen bu chat ve eski mail kayıtları yazıldıkları zamanda biz o gurubun içinde idik. Yani paste edilen yazıları ilk elden okuyanlardanız. Katıldığımız taraflar oldu katılmadığımız taraflar oldu. Katılmadığımız tarafları kardeşçe yeniden gündeme getirip tekrardan sorgulamaya çalışanlara hak verilmedi. Verilmemek biryana o arkadaşlara çeşitli sıfatlarda yakıştırılarak tard edildiler.
Bu tard edilme ve kalp kırma o kadar insafsız hale geldi ki; Buna etkili bir ismin DUR! demesi gerekiyordu. Ama denmedi ki katlanarak arttı. (Dur denmeyişinin sebebini ben çoook çok iyi biliyorum. Ama bunu hiç açıklamadım. Açıklamayacağım da.......tâ ki birileri benim sabır taşımı çatlatana kadar. Hiç sabırlı bir tip olmadığımı da söyleyeyim.) Ben; sadece 2 kişinin insafına/yönetimine 16 kadar kişinin de adaletsizliği gördüğü halde seyirci pozisyonunda kalmasını zaman zaman gündeme getirmeye çalıştım. Ama nafile.....Böylece benim önümdeki yol da çatallanmıştı. Yani dümdüz uzanan yolum sağa ve sola tali olarak ayrılmıştı. Ortada öylece kalmış ve seçim yapmak zorundaydım.
Ama beni bilenler bilir. Kaldığım bir toplum içerisinde eleştirsem bile, asla riyakarlık yapamazdım. Zaten riyakar olan, yaptığını gizlemesini bilip bir de üzerine prim alır. Bulunduğun yerde ya kalır dürüstlüğünü devam ettirirsin. Ya da adam gibi çeker gidersin. Biz de çekip gitmek zorunda kaldık. Dürüstçe bir özet yaptım. Bunun bir daha tekrarını yapmayacağım. Bunları niçin anlattığımı yukarıda belirttim. Yani bize okumak için paste edilen yazıların ne kadar anlamsız olduğu bilinsin istedim.
Aslında en önemli husus unutuluyor. Bu İslam toplumunun en zayıf yönü yani: Hep bilmek öğrenmek.....ama bilgileri aksiyona, yani gündelik hayattaki pratiğe geçirememek....Daha da tehlikelisi bu durumun zaman içinde insana doğal gelmesi. Daha önce yaptığım özeti tekrar edersem; Aslında yapılması gereken o kadar sade ki:
"Allah'a hiç birşeyi şirk koşmamak ve gündelik hayatımızda salih ameller üretmek"
Kur'anın/Allah'ın beklentisi budur kullardan. Hergün kur'anla oturup kalk araştırma üzerine araştırma yap, bilgi düzeyini her geçen gün biraz daha artır.Ama sonra kalk insanların kalbini kır ve bunun farkına bile varma. Fe eyne tezhebun!
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
|