Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ezher'de okumuş halen Malatya İHL'de öğretmen olarak çalışan, Kahire'de hanımı ve çocuğu ile beraber dolaşırken iki kızın yanlarına gelip "bizi de nikahına al, biz de sana çocuk yapalım" dediklerini, bir arkadaştan dinlemiştim. Dermanbeg'i, dilerse, kendisiyle görüştürebilirim.
Kıymetli zübeyr kardeş,senin soruun cevabını ayetlerden araştırdım ve nisa 24.ayeti buldum. nisa24:''Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı.''(Diyanet işleri eski meali) bu ayette bu sorunun cevabı ilk bakışta yok gibi görünüyorsa da aslında dikkatlice düşündüğün zaman bu sorunun cevabının bu ayette olduğunu görebilirsin,nasıl mı? şimdi bir kadın birisiyle nikah yaptığı zaman evli duruma düşüyor,o zaman bu ayetin hükmü gereğince de boşanana kadar 2.bir eş alması haram oluyor,çünkü evli kadınlarla evlenmek haram olduğu için mümin erkekler onunla evlenemiyor,çünkü evli pozisyonunda oluyor.işte bu senin sorunun cevabının nakli delilidir,akli delillerini ise daha önceki yorumumda yazmıştım zaten. şimdi artık bu kadar delillerden sonra vicdanına sorabilirsin,kendi eşini bir başka erkekle paylaşmak ister miydin?bunu belki düşünmek bile istemezsin,öyle değil mi?o halde senin vicdanın bunu nasıl onaylamıyorsa bilki başka erkeklerin vicdanı da bunu onaylamaz.önceden beri de bu böyledir.hatta mısır firavunu da bu kıskançlık yüzünden şüpheyle bile olsa Yusuf'u hapse atmamış mıydı?demekki firavunun vicdanına bile ters düşen bir şeyi Rabbim niye hoş bir şey olarak görsünki?fıtrata aykırı düşen şeyleri Rabbim hoş bir şey olarak görmez. selamlar,sevgiler.
Ezher'de okumuş halen Malatya İHL'de öğretmen olarak çalışan, Kahire'de hanımı ve çocuğu ile beraber dolaşırken iki kızın yanlarına gelip "bizi de nikahına al, biz de sana çocuk yapalım" dediklerini, bir arkadaştan dinlemiştim. Dermanbeg'i, dilerse, kendisiyle görüştürebilirim.
Hocam onlar meczuptur..evet ekonomik sıkıntılar orada daha fazla..ama her vatandaş en az iki dil bilyor..çok kültürlü insanlar,böyle ayağa düşürmezler kendilerini..Dolaylı haber yollayarak evlenme teklifi olabilir..o zaten buralarda da mevcut..orada yaşamış bir çok insan tanırım..bende bir süre suriyede kaldım..kesinlikle böyle bir şeye tanık olmadım..ama araplar surıye ye eşinizle gelmediğinizi öğrendiklerinde "gelin sizi evlendirelim" diyorlar :)Selamlar..
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sevgili medeni siz sorumu yanlış anladınız,ben yatalak bir kocanın ve bakıma muhtaç çocuklara kadın yeni bir eş alarak çözüm bulsun demiyorum, iki kocalı olmak tabiki ahlaki değil bunu kabul edecek olan tek varlık sanırım domuz dur.
bu ailenin durumu ne olucak? kadın hasta olunca çözüm var erkek hasta olunca çözüm ney buna kuran ne cevap veriyor...
selamlar...
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
Haktansapmaz kardeş, Bana göre Dermanbeg haklıdır.Çünkü ben de 1 ay boyunca Kahire'nin cadde ve sokaklarında bir ay boyunca ve üstelikte yalnız olarak gezip tozdum ama bir Mısırlı kız bana gelipte evlenme teklifinde bulunmadı.Şayet bulunsaydı,şimdi burda olmazdım:)
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Kıymetli zübeyr kardeş,senin sorunun cevabını direkt olarak Kur'andan bulamadım,öyle durumda kadın eve erkek alamayacağına göre ve çocuklarda sersefil olduğuna göre bunlara bakmak ülülemrin vazifeleri arasına giriyor. devlet bunun için vardır.sosyal yardım ve zekat olayı böyle zor durumlar içindir.Devlet hasta kocasının tedavisini yapacak,kadına maaş bağlayacak,çocuklarına bakmasını sağlayacak. herşeyi ayetlerden beklemeyin,akılda pek çok şeyi çözüme kavuşturuyor.Kur'an hayatın temel ilkelerini ve kurallarını koyar,ayrıntıları ise akılla insan bulabilir. işte Kur'anın ana kitap olması budur.insan aklına da pay bırakılması için ayrıntıdan bahsedilmemiştir.görüyorsunki akılda pek çok şeyi çözüme kavuşturuyor.Kur'anın temel ilkelerine aykırı olmayan akıl sahih akıldır.oda insanı cennete ve huzura kavuşturur. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma