Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
kafana göre konuşuyorsun değil mi? ben de biliyorum kuran daki irade ile ayetleri ancak şu var ki bu ayetleri yani irade ile ilgili ayetleri ekseriyetle Allahın ilmine göre yaratması manasına alacağız. bu işler kolay mı? bak neden Allahın iradesini inkar etti anla: ezeli iradesi var Allahın   ; diyorsunuz& nbsp; ezeli irade seçim nasıl olur düşün bakalım? ezelde ne varda ne seçilecek ezeli olan ancak Allahtır misal ezeli seçme diyorsunuz ya zaten Allahın ilminde neyin olacağı yok mu?var daha seçmeye ne hacet zaten Allahın ilminde neyin
gerçekleşeceği vardır ezbere konuşuyorsun bu bahsettiğim
inceliklere gazalide razide
eşaride ve bir çokları vakıf olamadılar ya BEN YÜZLERCE KİTABI İNCELİYORUM BUNLARI BULMAK İÇİN KAFAMA GÖRE SALLAMIYORUM
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
kursatotcu Yazdı:
kafana göre konuşuyorsun değil mi? ben de biliyorum kuran daki irade ile ayetleri ancak şu var ki bu ayetleri yani irade ile ilgili ayetleri ekseriyetle Allahın ilmine göre yaratması manasına alacağız. bu işler kolay mı? bak neden Allahın iradesini inkar etti anla: ezeli iradesi var Allahın   ; ; ; ; ; diyorsunuz& amp; amp; amp; amp; nbsp; ezeli irade seçim nasıl olur düşün bakalım? ezelde ne varda ne seçilecek ezeli olan ancak Allahtır misal ezeli seçme diyorsunuz ya zaten Allahın ilminde neyin olacağı yok mu?var daha seçmeye ne hacet zaten Allahın ilminde neyin
gerçekleşeceği vardır ezbere konuşuyorsun bu bahsettiğim
inceliklere gazalide razide
eşaride ve bir çokları vakıf olamadılar ya BEN YÜZLERCE KİTABI İNCELİYORUM BUNLARI BULMAK İÇİN KAFAMA GÖRE SALLAMIYORUM
Merhaba Kursat Forumdaşım
Konun ile alakalı bir yazı hazırlıyordum! ama, bazı endişeleri de taşımıyor değilim aslında! yani, anlaşılmamak gibi!.. Ya da kafaları karıştırırım gibi bir endişem de mevcut! en nihayetinde iman denilmiş! başı iman, sonu iman! fânî olanın bâkî olanı araması ne muhteşem bir mucize! hele de bâkî olan tarafından verilen donanım da bu işe yeterli gelebiliyorsa ne ala! zaten, bizim yaratılma gayemiz de bu değil mi idi ? Halife olan elbette bu makamın hakkını söke söke almalı! madem ki SEN(HU) bana bu makamı verdin! o halde ben de, ne şu ekolü ne de bu ekolü takmaksızın, SENİ ararım da ararım! Ya HU, SEN bana akıl ver ve SANA ulaşmam ile Akl-ı Selîmim adına bana yardım eyle!. SEN, vaadinde HAQQ olansın! ey EL HAQQ!.. Benim, aklım(Karşıt Hakim Bilinç) ve SENİN kelamın olan Qur'an-il Hakîm ile SANA ulaşmama yardım eyle ALLAHIM!..
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sinan_B Yazdı:
Selam.
Hanif, Dost sen aktar yazini, kafamizin karistigi yerde yardimci olursun.
Ve hayret, Kursat ilk defa tepkisellesti, meger yazilanlari okuyormus :).
Saygilar
Selâm Sinan Yoldaşıma
Dileğiniz(yazı) için inşaAllah diye ümit ediyorum! ince konu olması ve yazısı da dikkat istediğinden dolayı, zamanla inşaAllah! diyelim.. Bir önceki yazdığım yazının, dudaklar ve gönüller ile okunmasını, Rabbimden niyaz ederim, inşaAllah.. Amin.
Allah’a ortak koşanlar diyecekler ki: “Eğer Allah dileseydi, biz de
ortak koşmazdık, babalarımız da. Hiçbir şeyi de haram kılmazdık.”
Onlardan öncekiler de (peygamberlerini) böyle yalanlamışlardı da sonunda
azabımızı tatmışlardı. De ki: “Sizin (iddialarınızı ispat edecek) bir
bilginiz var mı ki onu bize gösteresiniz? Siz ancak kuruntuya
uyuyorsunuz ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.”
enam 148 yazmışın bide enam 107 yi yorumla Allah dileseydi ortak koşmazlardı. Biz seni onların başına bir bekçi yapmadık. Sen onlara vekil (onlardan sorumlu) da değilsin.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma