Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 03 haziran 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 292
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
farklı bir görüş saygı duyarım. ama ben ateş denildi mi? yakan ve parçalayan geçtiği yeri aleve boğan anlamına göre yorum yaparım. çünkü bize ateş olarak bu öğretildi.
cehennemde azap edilecek insanlarda küfür ateşine mi mağruz kalacaklar o zaman ? birbirlerine küfredip duran adamlar mı var orada? yoksa cayır cayır yanan inkarcılar mı?
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
Kurandaki ifadeleri anlam bütünlüğü içerisinde anlamaya gayret gösterir isek daha daha doğru alacaktır.Bu bağlamda ibrahimin bedeni ile ateşe atıldığını gösteren bir ayet varmıdır?
saygılarımla
__________________ gelin bir ateş yakalım.
sahip olabilmek için aydınlıklara
git deyebilmek için karanlığa
gelin bir ateş yakalım.
yüreğimizdeki yangını vuralım dışarıya
Katılma Tarihi: 22 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 131
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
dedi :
kuran'a göre nasıl yaşanır !
aklımız nerde / neyin bağını kuruyor , bu bize
verilen nimetin işlevi / şükrü nasıl eda edilmeli ?
önemsenmesi gereken , üzerinde tekrar tekrar
düşünülmesi gereken bir açılım ,
sanırım bu sorularla , bu sorular paralellik arz
ediyor ,
acaba ,
* kitab mı bizi inşa ediyor , yoksa biz mi kitabı !
/ kitab araç mı , yoksa amaç mı !
/ yapmayacağımız şeyleri mi gündeme getiriyoruz ,
dillendiriyoruz !
Kendilerine Tevrât yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, Kitaplar taşıyan eşeğin durumu gibidir. Allâh'ın AYETlerini YALANlayanların durumu ne kötüdür. Allâh ZALİMler TOPLUluğunu DOĞRU YOLa iletmez ..
yarattığı fıtrat ..
Sayın konyalıya göre sadece söylediklerini yapmak ve kuranın diğer meseleleri üzerinde akıl yürütmemek gerekiyor gibi bir yorum çıkıyor.
Alakasız şeyler yazmış.Kuran en ince ayrıntısıyla alışverişi anlatacak değil heralde!
Dürüst olun,dediği zaman ticareti/alışverişide bu buyruk üzerinde yapıp şekillendireceğiz.
vs diğer kavramlar içinde aynı şeyleri söylemek mümkündür.
Beyyine kardeşin,kitab mı bizi inşa ediyor , yoksa biz mi kitabı ! sözü üzerinde düşünlmesi gerekn şeydir.
__________________ gelin bir ateş yakalım.
sahip olabilmek için aydınlıklara
git deyebilmek için karanlığa
gelin bir ateş yakalım.
yüreğimizdeki yangını vuralım dışarıya
Açtığın başlıklarla sadece komik duruma düşmektesin. Ayrıca güven veren bir şahısta değilsin ve çok çabuk evrim gerçimektesin:) Kur'an aşığıyken deist, deistken de bir anda çakma yahudi olabiliyorsun. Kimbilir seni daha başka hangi kimlik ve kostümlerle göreceğiz:)
KAFİRUN SURESI
Bismillahirrahmanirrahim
1-De ki: "Ey kafirler,
2-tapmam o taptıklarınıza!
3-Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz.
4-Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza.
5-hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz.
Misyoner degilim ancak bu kesin, cunku yahudi olunmaz dogulur. Muslumanlarin bir onyargilari daha, yahudi misyoner diyorlar, cok komik cunku yahudi dini milli bir dindir, yahudi bir anneden dogmadikca o dine tabii olamazsiniz..
Kıymetli yorumcu arkadaşlar, Bazı yorumcu arkadaşların hiçbir delil göstermeden Konyalı adlı yorumcu arkadaşa <<yahudi,casus>>gibi suçlamalarda bulunduklarını görüyoruz.Bu tutumlarından dolayı onları kınıyorum.Bu,Kur'an ahlakına uygun bir davranış biçimi değildir.insanlar bizden farklı düşünüyorlar diye onları yerden yere vurma hakkımızın olmadığını hatırlatmak istiyorum.İslam'ın en ileri muhaliflerine karşı bile Rabbim,Rasulüne şunu tavsiye ediyordu, <<leküm diynüküm veliye diyn>>yani sizin görüşünüz size benim görüşüm bana,yani sizin sisteminiz size,benim sistemim bana,sizin yolunuz size,benim yolum bana,yani sizin dininiz size benim dinim bana>> diye söylemesini tavsiye ediyordu. işte gerçek Kur'ani demokratik devrimin tohumları bu ayetle atılmıştı.Ne mutlu bu hakkın ve demokrasinin llkelerine riayet edenlere.onun için Konyalı adlı yorumcu arkadaşa bu suçlamalarda bulunan yorumcu arkadaşları ondan özür dilemeye davet ediyorum. Hanifliğimizi,bağnazlığımızla değil,fikirlere saygılarımızla da ispatlamalıyız. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma