Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
şehadeti veya tevhidi kaldırma gibi bir niyetim yok.tartışmaya açmak istediğim nokta Kuranın bakara 177 de zafere ulaşanların tanımı veriliyor.
Allah'a(tek ortaksızkuvvet),ahiret gününe,meleklere,kitaplara,resullerin hepsine inanmak.bunu kullanmak daha mantıklı çünkü zafere ulaştıran bu ve Kuran dan.
Katılma Tarihi: 28 mart 2006 Yer: United States Gönderilenler: 150
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Iman Bey Bence burda Kelime-I Sehadeti kaldiran yok. Benimanladigim su. Belkide bu yazilardan yanlis anladim. Bugun ku haliyle Kelime-i Sehafet Kuranda gecmiyor. Kuranin ana mesaji LA ILAHE ILALLAH, ..........RESULALLAH.
Ana mesaj LA ILAHE ILALALLAH. Bunu diyen ve Kurana iman eden kisi KURANI getiren HZ Muhammed (SAV) iman ediyor zaten.
Ilaki Ebu Hureyrenin bizim icin uydurdugu sekilde soylememiz gerekmiyor. Yanlis mi anliyorum. Kuranin anlatimiyla Allah Kabul eden zaten HZ Muhammedi Kabul ediyor demekdir. DolayisiylaLA ILAHE ILALLAH Kuranu KITAPULLAH diyenler iman edtmez mi acaba. (CUmleyi dogrumu yazdim onu da bilimiyorum. ) Turkcesiyle “ALLAH BIRDIR ve KURAN onun KITABIDIR” dedigimiz zamanKURANI bize ulastiran elciyide Kabul ediyoruz.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam safbilgi
münafık da müslümanım diyen oluyor heralde. kurandan
diye verdiğiniz şehadet kafanıza göre ayet meali. nası
ayırıyor muhammediden iseviyi, museviyi. resullerinin
diye yazmışsınız görmediniz dimi yazarken sehven oldu.
hangi sözlükten allah kelimeseninin karşılığı.
alalade bir konuşmadan yola çıkarak ilim gerktiren yada
daha çağdaş bir ifadeyle engin bilgi ve kültürel birikim
gerektiren bir mevzuyu burada sizinle tartışmak benim
haddim değil.
boşverin...
kısaca burada şunu söyleyim.
bir takım misyonerlerin
sureti haktan görünmek için
bir peygamberimi kaldırıp
oğlu yaptığı diğer peygamberimi
mecazi anlamda ortak bilinç,
hayırlı işte bir araya gelmek vs..nin çine gömerek
bak bende öyle söylüyorum allah birdir
gel ozaman birlikte hareket edelim tarzı
yaklaşımlarından şahsen ben bıktım.
bunun dışında elbette tüm peygamberler, bozulmamış tüm
kitapların allahtan olduğuna iman ederim.
sevgili iman tek amacım diğer arkadaşlarında bu konudaki fikirlerini öğrenmek forum alanını ikili tartışmaya dönüştürmemek,benim misyonum yok amaç değişik fikirlerin buluşması ,sana kelime-i şehadeti kaldırmak istemediğimi en başta söyledim sadece başka bir söylem Kuran'dan bulunabilir mi? bu fikirleri almak istiyorum.
Bu konuda Süleyman ateşin yorumu da çarpıcı geldi bana
“ALLAH’TAN BAŞKA TANRI YOKTUR”
Allah’tan başka tanrı yoktur” tevhit sözüne dayanıyordu. Buna kelime-i tevhit denilir. Kelime-i tevhidin, “Lailahe illallah, Muhammedün Resulullah” şeklinde olduğunu söyleyenler vardır ama yanlıştır. Çünkü kelime-i tevhit, Allah’ın bir olduğunu vurgulayan söz demektir. Bazı tarikatlarda belli sayıda kelime-i tevhit zikri çekilir. Kadiri tarikatının zikri kelime-i tevhiddir ama dediğim gibi Kuran’da olduğu şekliyle “Lailahe illallah, lailahe illallah” şeklinde zikrederler. Kelime-i tevhit, ilk peygamberden son peygambere kadar her dönemde İslâm’ın şartı, temeli olmuştur. Her Peygamber’in misyonu kelime-i tevhit olan “Lailahe illallah”ı gönüllere yerleştirmektir.
Güzel bir makaleyi buraya asmışsın. Gerçekten Süleyman Ateş bu konuda da doğru bir çizgi de.
Daha önce sadece 3 peygamberin adını soyleyerek "La ilahe illallah" demem eleştirilmiş. Halbuki ben orada biri iki örnek verdim ,şimdi burada tüm peygamberlerin ismini yazmak doğru olmayacağından; yoksa tabiki bu cümlenin ardına tüm peygamberlerin ismi gelebilir. Gelmelidir. BU cümleleri bilinçli olarak sarf eden ve inan; bu doğrultuda hayatına yön vereceğine söz veren kim olursa olsun müslüman olmuştur. Zaten benımde vermek istediğim mesaj buydu.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma