Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"bu din dosdogru dindir onu koruyacak olan da ancak allah tir"
Bu güzel cümlene aykırı davranmıyonmu Muharrem.Madem Allah bu dini koruyacak,ki öyle,sen ne diye milleti kılıçtan geçirmekten bahsediyon?
Hem kılıçları nerden bulacan?Topkapı müzesinin deposunda çok olduğunu biliyom.İstersen oraya bir operasyon yapta biraz almaya çalış.
Yalnız dikkat et,onlar da atalarıyın dini gibi pas ve küf dolu,kesmeyebilir.
En iyisi sen vehhabi emmilerinden sipariş yap.Onlar bu işte bayağı yahşi ve vahşidirler vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
bence bu genç kılıçşör arkadaşın, çabucak bir psikolog bulup, çocukluğuna inmemiz lazım. olaki çocukluğunda çok istediği halde , ona parlak bir kılıç almamış olabilirler.o da bunun acısını yaşaya yaşaya bugünlere gelmiş yazık. bence sitece ve milletçe bu konuya el atıp bu çocuğun çocukluğunu bu çocukça düşüncelerden kurtarmalıyız. nasıl mı?
siz bir örgütsünüz. kadere inanmaya dair birsey yok diye inkar ediyorsunuz sizi kilctan gecirmwek lazim islam ümmeti sizin gibi kafirlerin elinde degil bu din dosdogru dindir onu koruyacak olan da ancak allah tir
SELAM burada kaderci davraran arkadaşlarım kuranda değişik bir şey hakkında yazan ayetleri buraya asarak ve kuranın bütün olduğunu unutarak hangi kaderden bahsediyorlar anlamış değilim eğerki kader allahın kainatı ve alemleri yaratması ile ilgili ise amenna ama başımıza gelecek olaylarda ise allah gaddarmıki bu kadar acıyı ve azabı yağdırıyor ve kuranı vahyederek bu kurana uyanlara yapacaklarının insanların kendi lehine olacağını söylüyor
Dahada önemli eğerki kader varsa allah ilmetmeyi düşünmeyi ve akletmeyi neden çokça hatırlatıyor insana bugün günümüzde yaşanan bazı olaylararı göz önüne alarak olaylara bir bakış açısı getirelim mesala lübanan ve filistinde olanları düşünün bunun böyle olmasını allahmı istedi? kulların abtal oluşun bedelimi düşünebiliyormusunuz bunu tabiki kulların abtallığının ve düşünmeyişinin bedeli akıllarını kullanmayışın bedeli bu olanlar buna kadermi diyeceksiniz insanların aptal oluşunun bedelini allaha malederek zalim olduğunuzun farkındamısınız arkadşlar?
Eğerki daha önceleri yaklaşık 60 yıl önce veya daha da önceden burada olacakaların hesabını yapsalardı bu milletler bugün bu olayların böyle olmayacağı aşikardı daha barışçı bir ortamda yaşayacaktı ortadoğu bugün, bazı sömürülen yada zayıf devletlerin durumu bugün süper güç denilen devlerlerin elinde burada türkiye cumhuriyetide dahil bizdeki başbakanları hatta bazı önemli bürokratları atamanın dahi süper güçlerin elinnde olduğunu biliyoruz biz geri kalarak ve gerici düşünerek yaptığımız bu aptallığımızı allahdan bizim için kadermi diyeceğiz lütfen düşünn daha binlerce açılım yapabiliriz bu konuda
selam
__________________ hay aklımı seveyim gerçekden aklımı kiraya vermediğim içinde ayrıca çok mutluyum ayrıca aklımı kullandım diye arşimendede nbenzemedim sadece guranı okudum duydum ve uyguluyorum
selam kaderci arkadaşlar size bir önerim daha var kabul ederseniz tabiki allahın kainatı ve alemleri bir düzen içinde yaratması kader hayırda şerde dahil alemler için tabiki ama bireayler için diyemeyiz kader var diye birey kaderini kendisi cahil kaldığı kurandan uzak kalarak sapıtarak öder allahın onun lehine istemeyişi,ni yine bak insan yaradanın ve onun vahyinden ve vahiy ilminden kendi isteği ile uzak kaldığı için öder allah istediği için değil .
bunun için firavunun hayatı nemrudun hayatı ebu lehebin ebuı cehiilin hayatına bakınız onlar elçilerin olmadığı bir yerde kendilerince alim olduklarıdan dem vurarak herkesi ikna edebiliyorlardı ama elçileri karşılarında görünce önce bir mahcubiyet ve bu mahcubiyetin arkasında ezilmişliklerinin verdiği bir kinle elçilere saldırdılar öldürme planları yaptılar bunda başarılı olanda oldu kendi planlarında olmayanda oldu tabiki allahında ayrı bir hesabı var biz burda beşeriyeti ele alarak konuşuyoruz
şimdi size önerim allahın 99 ismine bir isim daha ekleyin düz 100 olsun esmaul kader olurmu sizce? siz bunumu istiyorsunuz ne merak ettim
__________________ hay aklımı seveyim gerçekden aklımı kiraya vermediğim içinde ayrıca çok mutluyum ayrıca aklımı kullandım diye arşimendede nbenzemedim sadece guranı okudum duydum ve uyguluyorum
O kadar degisik fikirler varki bu forumda, iyi niyetli, art niyetli, arastirmis olan, yasamis olan, yasamamis olan, atan, atmayan, milliyetlicilik yapan, yapmayan, vesaire...........
En iyisi bir tek noktada birleselim, o da Hz Muhammed (sav) nin acikladigi Allahta bulusalim.
sana kısmen katılıyorum ,çünkü bu bir tartışma ortamı ve zıt görüşler inanılmasa da ortaya atılmalı ki sağlıklı sonuçlar çıksın,her iki tarafın gözüyle görülsün.bu siteye yazanların yüzde 90 'ı zaten Levh-i mahfuz da korunan Kuran'ı ve Kuran da kaynağı olan sahih peygamberimizin sünnetini esas almış insanlar,ortak paydaları var...
KADER ,KURAN DA SUNNETULLAH YANİ ALLAHIN YASALARI(YOL YÖNTEMİ, TABİAT FİZİK KANUNLARI,DÜNYA HAYATI İÇİN ALLAHIN TAVRI )OLARAK KULLANIR.İNSANIN DUASI VE İRADESİ ONUN HAYATINI ŞEKİLLENDİRİR. SUNNETULLAH YADA KADER İÇERSİNDE İNSANDA ROL OYNAR AKSİ ALGILANMAMALI .ALLAHIN ADALETİNE UYMAZ SUÇSUZ YERE CEHENNEMNE ATMAK.
ALLAHA DUA EDEN DUNYA HAYATINDA ONDAN YARDIM DİLEYEN İLAH OLARAK ZATEN SUNETTULAHI KABUL EDER,KADERE İMAN KURAN DA Kİ İMANIN ŞARTLARINDA GEÇMEZ,KURANDAKİ YETERLİDİR .MEZHEPLER KADER KAVRAMINI SAPTIRARAK EKLEMEK İSTEMİŞ VE AYRILİĞA DÜŞMÜŞ.
ALLAHIN HERŞEYİ BİLMESİNE VE İMTIHANIMIZDA YAPACAKLARIMIZIDA BILMESINE EVET AMA BİZİM HAYATMIZI YÖNLENDİRMEDE DUA VE İRADE Yİ SAFDIŞI BIRAKAN KADER KAVRAMINA HAYIR.
DUNYA HAYATIMIZ SUNNETULLAH(ALLAHIN DUNYA HAYATI İÇİN KOYDUĞU YASALAR VE TAVRI) +IRADEYLE İŞLENEN FİİLLER+KABUL OLAN DUALARVE İBADETLER İLE ŞEKİLLENİR .
Mütavazi yanitin icin cok tesekkur ederim. Ben de senin bu yazdigina kismen katilmakla beraber birtakim fikirlerim (arstirip yasadakilarim ve tefekkur mertebem uzerinde) var. Fakat simdi bunlari ben kisa cumlelerle yazarsam, bundan birkac zaman once yazdigim gibi, bu sefer insanlari ister istemez yalnis yonlendiriyorum.
Bu yuzden anladim ki, iki beynin birbirine laf anlatmasi nerdeyse imkansiz (ancak Allah dilemesi haric).
Ne varki sunu belirtmek isterim, Hz. Kuran ve Hz. Muhammed sav zaten BIR. Ve dahi iman ediyorum ki, Hz. Muhammed'e, Hz. Kuran'in bir Misli daha inzal edildi.
Elbette Hz. Muhammed sav ustune sahte bilgiler aktarilmistir, seytan bos dolasmiyor bu alemde, fakat yine elimden geldigi kadar inkar etmemeye calisiyorum, cunki henuz (mertebem dolayisiyla) anlayamadigim ayet veya hadisleri inkar etmeyip, beynimin bir kosesinde sakliyorum, Hepsi Allahtandir deyip, gun gelir anlarsam zaten InsAllah.
Insanin kendine yapabilecegi en buyuk zulumlerden birisi, suphesiz beynini kilitlemesidir. Ben ZANNIMA gore iyiyide, kotuyu de hepsi Allahtandir seklinde degerlendirmeye niyetliyim, nitekim Allah indinde iyi veya kotu zaten yok. SUPHANALLAH.
Her ne olursa olsun, su alem dedigimiz Allah ilminin bir miniklerin en minik notasinda muhtesem bir HAYY var ve sonsuz sinirsiz olarak her an yeni bir SAN'da devam ederken, ben nasil derim ki tapinilicak bir TANRI var bizi test ediyor. HASA.
'PEYGAMBERİMİZE kURANIN BİR MİSLİ DAHA İNZAL EDİLDİ' diye yazmışsın kaynak gösteririmisin.Kuran herşeyi detaylı anlatır( yusuf 111).
Ayrıca Kuran, müminler okusun ,araştırsın, anlasın diye kolaylaştırılmıştır.(kamer suresi 4 kez vurgu).Kuranın yeterli olduğu açıkken şüpheli hadise yaklaşmana gerek yok,sahıhı ayırt edemiyorsan Allah sana Kuran yeterli diyor,peygamberimizin sunnetı Kurandada vardır.
'TANRI VAR BİZİ TEST EDİYOR , HAŞA .diye yazmışsın.bunada katılmıycam,burası bir imtihan dünyasıdır,kımse cehenneme haketmeden gitmez.hayatımızı sunettullah+işlediğimiz fiiller yani irademiz+dualarımız yönlendirir,ama tabiki Allah herşeyi bilir,imtıhanımızın sonucunuda...
geri kalan sözlerine katılıyorum.Allaha emanet ol...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma