Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
bu kuralların her daim geçerli olacağına iman etmek farzdır...
böyle olunca fizik kurallarına uygun evler yapmak köprüler yapmak bizim vazifemizdir...
tabi öncelikle fizik kurallarını öğrenmeliyiz...
yani allahın kaderini...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
çok yakında Mars da ve Ay üzerinde kolonileşme başlayacak...,
Marsın Masmavi bir gezegen olma ihtimali çok yüksek.
Dünyada bugünkü marsın/merihin görünümünü alacak.
Bu durumda Kadere iman değişecek...Farklı kaderler söz konusu olacak...
Yerçekimi Ayda Dünyanın 1/6 sı diğer Gezegenlerde Kader farklı olacak.
Müslümanlar Dünyada mı kalacak...Elbette Neslimizden söz ediyorum...
Cehenneme dönüşmüş bir Dünyada CASİYE halinde kim terkedilmek ister?
İstemiyorsak taKDiR edileni iyi OKUmalıyız. Evren Kitabını,Mushafı ve İnsan Kitabını OKUmalı...
selam ile...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
TAKVA81KARDEŞ DEMİŞSİN Kİ VELİNİN KERAMETİ MUCİZESİ YOK BUNA DA İNAN DİYE.
SENİNLE AYRILDIĞIMIZ NOKTA BURASI. BİR KERE BEN VELİNİN KERAMETİ PEYGAMBERİN MUCİZESİ DEMEDİM. KERAMET VE MUCİZE ALLAH TANDIR. DURUM VE ŞARTA GÖRE HÜKMETMEYİ DİLEYEREK DEĞİŞİMDE BULUNABİLİR. BU DA GAYET DOĞAL BİR DURUM. ZATEN DİYOR Kİ BENİ BUNA YAPMAYI ZORLAMAYIN AMA MİSAL MÜŞRİKLER İNATLA VAR OLAN MUCİZEVİ DÜZENE RAĞMEN HALA GÖZLERİNİN GÖRDÜĞÜ DİYE TUTTURMUŞ. GÖZLERİNİN FARKEDEBİLECEĞİ BİR MUCİZE ARAMAKTAYDILAR. İŞTE BÖYLESİ DURUMLARDA ALLAH DURUMA MÜDAHALE EDİP DURUMU DEĞİŞTİRİR. EĞER HAŞA BUNU KABUL ETMİYORSAK HZ. İSA (A.S) BABASIZ DEĞİLDİ DEMEK ZORUNDA KALIRIZ Kİ BU KUR AN I İNKAR OLUR. VEYAHUT DA HZ. MUSA (A.S) IN ASASI KOCA BİR YILAN OLUP ÖTEKİLERİ YUTMADI DERİZ Kİ BU DA KUR AN I İNKAR ETMEK DEMEKTİR.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar.
BUNLARMI MUCİZE MUSANIN ASASI KOCA BİR YILAN OLUYOR VE HZ MEYREM BABASIZ YANİ KISACA BÖLÜNEREK ÜRÜYOR. İŞTE BEN DE BUNU DİYORUM BÖYLE ANLATILARLA KURANIN ÖZÜ GİTTİ GERİYE HAVADA UÇANLAR KARA DA KAÇANLAR HOKKABAZLAR SİHİRBAZLAR KALDI .. BİR DE ALLAHA YAKIŞTIRDILAR. ALLAH BUNLARDAN MÜNEZZEH DİR. İLLADA MUCİZEMİ GEREKLİ BU ALLAHA YAKIŞIRMI. ALLAH KENDİNİMİ? BEĞENDİRİYOR İNSANLARA. GÜÇ GÖSTERİSİMİ YAPIYOR.
o zaten mutlak güç dayanılamz güç istesen de istemesende ona boyun büküyorsun . bu olsa olsa insan güç gösterisidir. insanda olur böyle duygular. allahda olmaz. bu aşşağılık piskolojisidir. zavallığın göstergesidir. allah bu kadar aciz mi de. insanlar bana inansın diye bazı hokkabazlıklar yapacak. ali imran süresini doğru dürüst insanca şeytani racimden allaha sığınarak bir okumalı. adam gibi tevsir etmeli.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 02 haziran 2010 Gönderilenler: 137
Merhaba,
Mucizeler konusunda biraz temkinli konuşmak gerekir diye düşünüyorum. Nuh’un kavminin boğulmasından Firavun’un başına sarılan felaketlere, mağara ashabının uyumasından Musa’nın denizi yarmasına kadar Kuran’da bahsedilen bir dizi olaya birtakım açıklamalar getirilse bile, bunların kesin olarak yapılan açıklamalar doğrultusunda gerçekleştiği iddia edilemez. Kaldı ki, vahyin kendisi de olağandışı bir durumdur, bir nevi mucizedir.
Mucizelerin gösterilmesi Allah’ın acze düşmesi anlamına gelmediği gibi, determinist (belirlenimci) bir evrende mucizelerin gerçekleşmesinin Allah’ın yasalarına aykırı hareket etmesi demek olduğu yaklaşımı da hatalıdır. Evren determinist bir yapıda da olsa, inderteminist bir yapıda da olsa mucizeler gerçekleştirilebilir. Modern bilimin meseleye ışık tutması (kuantum teorisi, entropi yasası gibi) bir yana, Rabbimiz, bilgimizin yetmediği daha başka yolllarla da bunları kaza etmiş olabilir.
Şu durumda bizler için önemli olan mucizelerin gerçekleşip gerçekleşmediği değil, bu olaylardan çıkarılacak sonuçlar, alınacak mesajlar olmalıdır.
selamlar.
sevgili isimsiz abim. mucize acizlikten türer bu yeteri kadar. açıklayıcı. allah acizmi?
allah buyurdu.: onlara illada bir mucize istiyorlar. mesela gök kapıları açılmalı yada yanında beraber gezen bir melek olmalı. yada gökten bir parça indirmeli. biz onlara gök kapılarını açsak o inkarcılar aha gözlerimizi perdeledi. biz demiştik bu bir sihir baz diye. bakın nasıl bizi sihirle aldattı derler. bunlar kuran da var. allah yalanmı söylüyor. kuranda geçen mucize anlatımlı tevsirlerin meallerin hepsi gerçek anlamından yoksun.bunları özünü kavramak gerekli ne musa asayı yılan yaptı nede hz meyrem bölünerek üredi. bunlar yanlış. bunlar hayali özü sinirleri alınmış meal aslı bu değil. nuh kavmi de aynı hz salihin deveside aynı bunlara israiliyat karışmış. özünü kaybetmiş. mağara ashabı da aynı.
allah şapkadan tavşan çıkartmaz. allah aciz de değil. ama ben iyi biliyorum aciz kim . acizlikten neler yaptıkları belli. zorla din kabullendirenler. allaha olmayacak yakıştırmalar yapıyorlar. kendileri aciz haşa allahıda aciz sanıyorlar. biz de bu güne kadar şapkadan tavşan çıkartan bir allaha inandık. o zaman hz nebi neden bu kadar çile çekti neden yurdundan evinden barkından oldu. isteseydi bir mucize ile işi hallederdi. millet de. ona inanırdı. ama gel görki adamın başına gelmedik kalmamış. evini barkını yurdunu terk etmek zorunda kalmış. aç kalmış savaşmış. hiç bir olağan üstü durum yok. obuda hokkabaz siğirbaz yaptılar kuran okadar diretti ama yemedi. neymiş. ay ikiye bölünmüş. neymiş. zedüş ateşi sönmüş. neymiş. bir rahip onu görmüş de sen peygamber olacasın demiş. oysa kuran diyor ki bundan önce sen ne peygamberlik neden kitap bilmezdin diyor. olurmu bunca rivayet ne olacak. o zaman allah haşa yalan söylüyor. rivayet yanılmaz. kesin bir mucize yakıştırılmalı. israil peygamberleri. deynekten yılan yapıyor. hristiyan peygamberleri. bölünerek ürüyorlar. sanada bir mucize lazım. bırak allahın dediğini bize karizma lazım bizim peygaberin onlarınkinden neyi eksik. diye uydurdular da uydurdular. bunlar varya allahın aciz bıraktıkları. bunlar dinin kolayına kaçıyorlar. bir hokuz pokuz al sana din kitle kitle inanan ne kadar çok. düz bir savanadaki çayır topluluğu yeşillenip sararıyorlar.
evet allaha yakıştırdığımız mucize kavramı. oysa bunlar insan ürünü acizlik piskolojisi. sen inansan ne inanmasan ne de allah seni hasım yapacak kendine. artık şunu bilelim kuran öğretileri bir yaşayış ve düzendir. bunlar insan içindir. toplum içindir. toplumun düzeni içindir. insan bunları yaparsa bir düzen ve adalet içinde yaşar.. sakın yanılıpta ben bunları yapmazsam allaha şu kadar zarar veririm. yanılgısına düşmeyesin.. allah dünyada yada gökte bir taht kurup oturan eski yunan mitolojik tanrısı değil. yada israil oğullarını şapkadan tavşan çıkartan rabbı da değil. o allah ki alemlerden beri. herşey ona muhtaş o ise hiç bir şeye muhtaç değil. mucizeye bile. onun ilmi her şeyi kuşatmıştır.
Katılma Tarihi: 02 haziran 2010 Gönderilenler: 137
Sevgili takva81, profilinize baktım, siz benden daha büyüksünüz. Benim size abi demem daha uygun olur :) Sevgili abim/kardeşim, mucize “aciz bırakan şey/durum” demektir, “aciz kalan/düşen” demek değildir.
selam sevgili isimsiz.
bak ne güzel demişsin aciz bırakılan şey durum diye;.. allah kimsenin acizliğinden yararlanmaz. zaten insan başlı başına aciz dir. mucizeye gerek yok diyorum. bu aşırılık bahnazlık. zorbalıktır. bunları allah ,a nasıl yakıştırırlar ben onu anlamıyorum. illada birileri inanasın diye kayadan deve çıkartmak olmaz. yada deyneği yılan yapmak olmaz. yada kadını kocasız doğurtmak olmaz. bunları görüpte inanan ne denli samimim olur. zaten de inanmadılar. bu gün böyle bir olay olsa insanlar şaşkına döner. adamın biri çıkıp kayadan deve çıkarsa insanlığın utku duru. her kez ona inanır. ama saliğ nebiye allah ondan razı olsun. pek az inanan oldu diyor kuran. demekki bizim anladığımız bir mucize yok ortada. yani kayadan deve çıktığı falan yok yada deynekten yılan olduğu. yada hz meryem kocasız çocuk falan yaptığı yok. bunlar tevrat bilgilerinin kuranan karışması mealcilerin bunların etkisinde kalması..
zaten tevrat bilgileri sayesinde şapkadan tavşan çıkartan bir rab bımız oldu. oysa O allahki alemler den üstündür o mutlak güç tür. hüküm ve hikmet sahibidir. bütün övülmeler ona layıktır. o bunların yakıştırmaların beridir. uzaktır. hamd alemlerin rabbi olan allaha mahsusdur.....
TAKVA81 KARDEŞ BURADA KİMSE ALLAH IN MUCİZEYE İHTİYACI VARDIR DEMİYOR.
BUNU ALLAH TAN ANCAK BİR RAHMET OLARAK AKTARIYOR ÇÜNKİ ALLAH KULLARINI
YARATIRKEN NE YAPACAKLARINI BİLMEK İSTEMEMİŞ ONLAR YAPTIKÇA DA
HAKLARINDA Kİ HÜKÜMLERİ ONA GÖRE VERMİŞTİR. BU NE DEMEKTİR HER İKİ
TARAFA DA KAYMASI MUHTEMEL BİR YAPIDA ALLAH IN İSTEMEDİĞİ YAPIYA ÇOK
FAZLA BATMIŞ OLANLARA SON BİR RAHMET ADINA PEYGAMBERLERİ VASITASIYLA
MUCİZEYİ DE DİLEYEBİLECEĞİDİR. BUNA AZCİYET DEĞİL DE RAHMET OLARAK
BAKILMALIDIR. ALLAH U TEALA MUCİZE İSTEYENLERE SÖYLEDİĞİ AYETDE DE
ZATEN BUNU BELİRTMEKTEDİR. BEN MUCİZE İLE DE KİMİNİZİ SINADIM AMA GENE BİÇOĞUNU KENDİLERİNİ BATIRDIĞI KÖRLÜKTEN ÇIKARMADI BU DİYOR.
AKSİ DURUMDA SİZİN İNANCINIZA GÖRE ALLAH U TEALA NIN ÜZERİNDEN YORUM YAPTIĞINIZ PEYGAMBERLERİ Nİ VASITA EDEREK KUR AN AYETLERİYLE İNSANLARA RAHMET ETMESİ DE HAŞA O NUN ACİZLİĞİDİR.
ÇÜNKİ
AYNI MANTIKLA BAKARSAK HAŞA KUR AN A DA GEREK YOKTUR. BU YÖNÜ
SAVUNANLARA GÖRE CEHENNEMDE HAŞA ALLAH IN ACZİDİR. ÇÜNKİ KENDİSİNİ (HAŞA) ÖNEMSEMEYENİ CEHENNEMİNE KOYMAKTADIR.
BU
SÖYLEDİKLERİNİZ OKUDUKTAN SONRA HİÇ KUSURA BAKMAYIN AMA NİCKİNİZ İÇİNDE
HER NE KADAR TAKVA BARINDIRSA DA TAKVA81 KARDEŞ SİZİN BİRYERE YAVAŞ
YAVAŞ TEMEL ATMAYA ÇALIŞAN BİR DEİZM SAVUNUCUSU OLDUĞUNUZ FİKRİNE
GİRDİM.
HAYIR YOK OLUR MU DİYORSANIZ DA SORULARIMA CEVAP VERİRSİNİZ.
MADEM
ÖYLE NEDEN PEYGAMBERLER VAR NEDEN CEHENNEM VAR. BUNLARDA MI KUR AN DA
YANLIŞ ANLAŞILMA ÖYLEYSE REFERANS ALDIĞINIZ KUR AN NEYİN NESİ ?
BU ARADA KADER HAKKINDA Kİ GÖRÜŞLERİMİ OKUYANLAR ŞUNU DÜŞÜNEBİLİRLER
PEKİ ÖYLEYSE MUCİZEYİ DE İNKAR ETMİYORSUN NASIL OLUYORDA HZ. İSA
KUNDAKTA KONUŞABİLİYOR.
BU DURUM BENİM KADER ANLAYIŞIMA TEZAT
BİR DURUM DEĞİLDİR. ÇÜNKİ ALLAH ZALİM OLABİLİRDİ ELBET AMA KENDİSİ BİZE
ZALİM OLMADIĞINI SÖYLÜYOR BU DURUMDA BİRİNİ CEHENNEMLİK OLARAK ONU
YARGILAMADAN ADLEDMEZ. ONU ÖYLE YARATMAZ. ANCAK DİLEDİĞİ BİRİNİ LÜTFUYLA DİREK CENNETLİK
OLARAK YARATABİLİR BU DURUMDA YİNE ONUN GELECEĞİNİ ÖYLE DİLEMİŞ OLMASI
SÖZKONSUU OLUR YANİ ONUN GELECEĞİNE HÜKMETMİŞ OLUR. BU BENİM ALLAH IN
ÖYLE DİLEDİĞİ İÇİN İNSANLARIN BİRŞEY HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİNİ
EYLEMLERİNİ ONLAR DÜŞÜNMEDEN EYLEME DÖKMEDEN BİLMEK İSTEMEDİĞİ İÇİN
BİLEMEYECEĞİ ANLAMINDA Kİ KADER İNANIŞIMA TERS DEĞİLDİR.
ZATEN BUNUN AKSİ BİR KADER DEMEK ÖZGÜR İRADENİN VARLIĞINDAN SÖZ ETTİREMEZ.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma