Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar.
öncelikle saygı duydum .. anlatımım biraz köylü dilinde olduğu için pek anlamadınız.
ezeytellezi yükezzibu biddin.. şimdi iyi anla. diyorki sen gördünmü dini yalanlayanı. burda allah peygambere sen gördünmü diyor. nebi hayır görmedimmi diyor. yada bazı ayetlerde. sen nerden bileceksin diyor. mesela,, sen nerden bileceksin hutemeyi.. diyor. burda buhatap kim; yada soru burada bak sana şu dini yalanlayanı göstereyimmi. hayır. bu bir ziğin açmadır. bu bir bilgi sunumudur. allah gözüne batıracak ayeti. o kişiye söylendi. o kişi senmisin. yada ebu lehebin elleri kurusun yada nasıl ölçdü biçti kahrolası nasılda ölçtü. o kişi ye mi söylaniyor. burda tekelcilik olmaz allah bir insanı asla muhatap almaz. kurandan konuşan biride ne seni neden başkalarını asla muhatap almaz. o gözünüze sokacak.. bir zümre bir toplumdur. o mucize diye diretenleredir. sen eğer bunlara inanmıyorsan seni bağlamaz.
ŞİMDİ GELELİM İMTAHAN SEBEBİNE ALLAH I İMTAHAN ARACI KİMSE YAPAMAZ. BU DÜPE DÜZ ŞİRK TİR. O YARADAN PROGRAMLAYAN BİR DÜZEN KURAN VE BU DÜZENİN İŞLEYİŞİNİ BELİRLEYENDİR. O NE DOĞMUŞ NEDE DOĞRULMUŞ. NEDE EŞİ BENZERİ VARDIR. O BENZETMEYE ÇALIŞTIKLARINDAN BERİ UZAKTIR. BURDAKİ DAN SEN DEĞİLSİN HA.. BİRDE ONDAN DARILMA. ASLA SENİN DÜNYA GÖRÜŞÜNDE DEĞİLDİR. O DÜNYADA NE GÖRÜRSEN . DÖNER DOLAŞIR SENDE KALIR. HIRSIN SANA ALLAHA DEĞİL. KENDİ KENDİNE ZARAR EDERSİN. MESELA. GÜNAH KAVRAMI BUNDAN ALLAHA ZERRE ZARAR VeReMEZSİN ANCAK HEM CİNSİNE ZARAR VERİRSİN. ALLAH İNSANIN AKLI İLE KAVRAYAMAYACAĞIDIR. ONUNLA YARIŞARAK ONU VESİLE DECEK BİR İMTAHAN ARACI ASLA BULAMAZSIN. ALLAHIN AYETLERİ TOPLUM DÜZENİ İÇİNDİR.İNSAN İÇİNDİR. KENDİSİ İÇİN DEĞİL. ŞUNU YAPIN DA BENİM GÖĞSÜM KABARSIN DEMEZ. YADA BİR SUÇ İŞLEYİNDE BAK BEN SANA GÖSTERİRRİM DEMEZ. İNSAN BEYNİ ÖN GÖRÜSÜ İLE ALLAHI BİR TUTMAYIN DİYORUM..
YANİ NEDİR BU ALLAHA KARŞI ALLAHLIK TASLAMAK BİLEMEM. İMTAHAN ARACI YAPIYORUZ. YANİ SEN DÜNYAYI KASIP KAVURSAN NE YAZAR ALLAHA BU NE CEHALETTİR. HA BURDAKİLER SÖZ GELMİDİR SENLE ALAKASI YOK ...
birde sizin deyiminizle demişsiniz. yerde yürüyen melek olsa elbette onlara melek peygamber gönderirdim. burdaki temayı kavrayamadınız. burda allah diyorki. dünyada var ettiklerim eğer melek toplumu olsaydı elbette onların peygamberi de kendi cinsinden melek olurdu. diyor. yani insan olan bir dünyaya ancak insan peygamber gönderilir diyor... öyle boş inanışlara kapılıpta. arkadaşaınızı dışlamayın. yediğiniz naneleri açığa vuruyor diye cinci muskacı deli mecnun gibi insanın onurunu düşürecek şeyler söylemeyin . yok o ayı ikiye böldü yok iki bin yıllık zerdüş ateşi söndü gibi. böyle doğa üstü. olayları yalanları peygambere yamamayın diyor.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|