Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam hikmet,
sabırla yanıt verdiğin için teşekkürler,
ben 14 yada 15 yaşında kuranla tanıştım,okudum hep okudum,meal bitince bizimkilere biz neden a mezhebinden,onlar neden b,diğerleri neden c mezhebinden diye sordum,sorunun cevabını ben öğrenmiştim onlara sormamın nedeni doğruyu bilip bilmediklerini öğrenmekti;
sevgili kardeşim onlar doğruyu söylememişlerdi,
eğer çoğunluğun kabulünü,hiç irdelemeden kabullenirsen doğrulara asla ulaşamazsın,çoğunluğun subjektif görüşlerini;dinin olmazsa olmaz görüşleri gibi nitelendirirsen yine doğrulara ulaşamazsın,
bu doğrular tek otorite olan Allahın doğrularıdır,
tek otorite asla önemsenmemeyi kabul etmez,
deprem profösörü nedenleri niçinleri anlatmaya çalışırken sık sık sunucunun uyarısına maruz kalır,''HOCAM HALKIN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE KONUŞUNUZ''
sonsuz bilgi sahibi ise insanlara kuranı anlayacakları şekilde indirmiş yani sadeleştirmiştir,O'nun kuranı sadeleştirmeden tüm bilgisiyle indirdiğini bir düşün kimse bir şey anlamazdı,
bu kadar sadeleştirmenin içinde ''Allah dileseydi biz bu yolda olmazdık/putlara tapmazdık''ayeti geçmekte,putperestlerin peygambere verdikleri bu savunma; gelen ''Allah kötülükle emretmez''ayetiyle boşa çıkarılmıştır,
Allah kötülükle emretmez,Allah kulları için küfre razı olmaz
bu ayetler hür insan iradesinin geçerliliğini olduğu gibi akıllara nakşetmektedir,
kuranda anılan kader;ölçü,miktar anlamındadır,geleneksel kader anlayışıyla uzak yakın ilgisi yoktur,
eğer ''bizleri doğru yola ilet''talebiyle talepte bulunursan Allahtan tabi ki yönlendirme gelecektir,sana sığındım dediğinde,tabi ki yönlendirme olacaktır,bu yönlendirme geleneksel kader anlayışını boşa çıkarmaktadır
Allahın isimlerinden biri ''ADİL''dir,
adil olan Allah kullarını ezelde cennetlik,cehennemlik olarak ayırmamıştır,öyle olsaydı Allahın adil ismi olmaz yada işlevliğini korumazdı,Allah noksanlıktan beridir,
nerede ne zaman öleceğimiz;geleneksel kader anlayışıyla birebir eşleşmektedir ancak sadece bu konuda,
selam ile
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
|