Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
aleykümisselam...
miş mış larımı beğenmeyen arkadaş...
ben bildiğimi aktarıyorum. yanlış veya eksik bulduğun bir şey var ise aktarda bizde öğrenelim. yazdıklarımda bir eksik veya hata bulamadığın için miş mışlarla geçiştirdin gitti. birşeyler bulabilse idin eminim yazardın. ben buldum... kendi kendime özeleştiri yapıyorum.
mert8 14 temmuz 2006 da yazdı:
Yani demek istediğim, Allah, tabiat kanununu ve BigBang i evrenin ilk oluşumundaki çekirdek anını yaratmıştır. başka müdahalesi yoktur (özel durum ve "insanoğlunun kaderi durumu" hariç).
bence yanlış, veya yanlış değilde eksik. şunlarda eklense idi iyi olurdu muş:
Allah, adem babayı ve havva anayı diğer canlı türlerinden farklı olarak topraktan-çamurdan yaratmıştır. (darwin ciler üzülmüşlerdir. ayrıca davayı "tavukmu yumurtadan çıkar yoksa yumurtamı tavuktan" geyiğine çevirmeyelim lütfen.)
ikincisi, bazı özel savaşlarda, Allah ın emri ile, sonuçlara müdahale olmuştur.
üçüncüsü, aklıma gelenler bunlar. bir başkası sizlerin hatırınıza gelir de bizleri bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden sağolun...
blindpoint (miş mış larımı beğenmeyen arkadaş...) 18 temmuz 2006 Saat 3:37am de yaz mış:
a) Kader, Ruh, kıyamet gibi, Allah'ın Net bir bilgi vermediği konuları dünya hayatı üzerinde çözecek bir insanoğlu YOKTUR.
tevazu göstermeyeceğim. ayrıca teşekkür ediyorum. ben hiçte öyle düşünmüyordum.
demekki "" insanoğlu üstü "" bir yaratığım. sağolun...
b) Kader yokTur demek Tesadüf vardır demektir. Tesadüf var demek Allah Yok DemekTir!
Kader vardır ve insanoğlu faaliyetlerinde, fiiliyatlarında hürdür, serbesttir. kendi aklı, fikri, mantığı, vijdanı vesaire vesaire vesaire ile hareket eder, yönlendiricisi tabiat kanunları ve çevresidir.
c) Örn; dejavu bile KADERİN olduğunun açık simgesidir ve daha ötesi kanıtıdır. EĞER-o gelecekte yaşanacak olanlar=Kader- olmasaydı, hiç bir kimse dejavu görmezdi. Tarih coğrafya rızık ömür erkek-kadın kusurlu vsvs bunlara BİZ karar veremeyiz. İşte bu KADERDİR.
dejavu nun kader ile uzaktan yakından bir akrabalığı hiç ama hiç yoktur. o dediğinizden bende görmüştüm. bir çok kez. oturup düşündüm nedir nedendir diye. cevabı basitti. gördüğüm dejavunun birisi : daha önce başka bir şehirde sakin ve araç, insan ve yüksek bina kalabalığı olmayan bir caddede gördüğüm aynı imaj, neredeyse aynı plan ve projeye sahip bir cadde idi. diğerleri: afedersiniz ben rüyalarımda çok uçarım. nasıl mı ... şöyle: yüksek olmayan, enfazla 3 katlı ve damlı bir bina. kendimi her gördüğümde damdaki yarım metrelik duvarın üstünden kendimi kuş gibi aşağı bırakıyorum ve uçuyorum (rüya işte...). bunun da dejavu karşılığı ise : gittiğim herhangi bir sokakta caddede veya şehirde yolda kaldırımda yürürken benzer herhangi bir binayı ve damını, duvarını gördüğümde rüyamda almış olduğum hazzı ve tadı alıyor hissediyor ve yaşıyorum. dejavu işte bu. bunun kader ile herhangi bir alakası yok. ama eğer sen "ben rüyaların adamıyım hayallerde yaşıyorum" diyorsan diyecek bir lafım yok sayın arkadaşım. (antiparantez. dejavu yu ilk kez senin yazında gördüm ve 25 dakika önce internetten ne anlama veya ne anlamsızlığa geldiğini öğrendim.)
d) KAMER [İ:37.49, R:54.49] Şu bir gerçek ki, biz her şeyi bir ölçüye göre/bir kaderle yarattık.
Ayetinde yazıldığı gibi; Mesela Kaderimizde 6 ton et vardır. Bu bizim RIZKIMIZDIR, Rezervemizdir ama onu bir kerede oturup yemeyiz. Kaderin kazası ile yani ÖĞÜNLERE bölerek ömrümüz boyunca yeriz... Bu öğün yemem de öteki öğün duble porsiyon yerim belki...
ayetin açıklamasındaki "bir ölçüye göre/bir kaderle" ikilemine takıldım. bir ölçümü bir kader mi... doğrusu hangisi. bir ipte iki cambaz oynatmayalım lütfen. bence doğrusu "bir ölçü" dür ve bu ölçü tabiat kanunudur. kaderinde 6 ton et yazılmış ha... maşallah sana...
e) Allah OL(Kün) - ÖL(Hün) dedi oldu ve bitti! Yani her şey sonuçlandı Biz Sebepleri yaşıyoruz. !! Parapsikoloji sebep-sonuç yasasını bile kendileri iptal ettiler ve aslında her şeyin sonuçlandığını bizim sebepleri yaşadığımızı Bir Basın açıklamasında duyurdular.. Bilim hakikatini bir şekilde buluyor işte gör.
Parapsikoloji uzmanları iyi yumurtlamışlar. bizde bu tanelerle oynayıp vakit geçirelim öylemi... yani sen "sebepsiz sonuç olur"mu diyorsun... yani, nasılsa biz sonunda öleceğiz veya ölmüşüz. şimdi ben nefes almayı durdursam ölmeyeceğim anlamınamı geliyor... öyle değilmi insan kaç kere ölür ki. nasıl olsa sonuçlanmış, bende bir daha ölmeyeceğime göre... Allah Allah. (cık cık cık) saçmalıktan başka bir şey değil bu. tabiat kanununa aykırı bu. sebepsiz sonuç olmaz. bütün bilimler (FKB) ve bilimadamları böyle der bunu kabul ederler. hatırlatayım dedim...
f) Peki ya Kader değişir mi? Evet..Hayır, duası gibi Salih ameller de KADER i değiştirir (Hızır der ki: O gemiyi deldim, çünkü onlar çok iyi salih amelleri olan insanlardı). Pekiyi Kader böyle değişebilen bir şey ise, bu Allaha GÜVENSİZLİK doğurmaz mı?
"KADERİN DEĞİŞMESİ DE KADER OLDUĞUNDAN, EN SON BİÇİMİ KADERDİR". Yani kader değişmez.Bunu unutmamalıyız!
Allahını seversen bir tarafta dur. Fazla laf söylemeyeceğim. bir karar ver. senin anladığın kader değişirmi değişmezmi. bir söylediğin bir satır sonra bir diğerini tutmuyor yahu... biraz ciddiyet lütfen, biraz mantık...
g) Bakara Suresi 153.Ayet
Ey iman sahipleri! Sabra ve namaza sarılarak yardım dileyin. Hiç kuşkunuz olmasın ki, Allah sabredenlerle beraberdir.
uzatmaya gerek yok Sonuç olarak kader var ben şahsım adına sonuna kadar iman ediyorum ama ederkende herşeyi kader deyip Allahın üzerine atmıyorum Allahu teala nın benim senin imanına da ihtiyacı yok en azından bazı konularda ne bilmediğmizi bilsek o bile yeterli değilmidir?
şunuda alıntı yapayım bu aralar moda oldu
sevgiyle,saygıyla, sevgi ve saygıyla, selametle, dostça ,dua ile ,uhhh byeeee :)))))
bu yazdıklarım senin kader anlayışına: yahu, Allah Allah, ya ayet ne diyor sen ne anlıyorsun... nasıl bir zihniyet bu, bu nasıl bir anlayış anlayamadım. söyleyecek hiç bir şeyim yok. seninde yazında belirttiğin gibi """""bu foruma eskiden yazıpta bırakanların bir kısmının aynı şeyleri defalarca anlatmaktan bıkmış ve usanmış olduğunu çok iyi biliyorum.""""" misali aynı şeyleri bende hissediyorum.
uğurlar olsun, sevgiyle arkadaşım, güle güle...
saygı ile...
mert8
__________________ 16cdgaabçcg
|