Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam
Sünnet veya estetik amaçlı ameliyatlar kişilerin tercihine kalmıştır.Bu tercihi yargılayıp dinde bu yoktur diyen kimsenin bu yasağı kurandan ayetleri delil gösterip ,ondan sonra bu haramdır hükmü vermesi lazım. Hayvanların kulağını kesmekle aslında kastedilen budur gibi yorumlar zan dan öteye gidemez
Eğer sünnet olmayı, Allahın varlığını ve birliğini kabul etmek ve yoldan sapmamak için bir nişane olarak aglılayorsanız bunun nesi yanlış ve din dışı.Tamamen kişisel tercihtir ve ben bunu yasaklayan ayet göremedim.
Güzelleşmek için yapılan estetik ameliyatlarıda ben bu şekilde algılıyorum.
Eğer çirkin olmasaydı güzel de olmazdı.Güzel olmasaydı çirikinde olmazdı.Yani her iki kavramda aslında birbirini hem tamamlar hem de iki oluş arasındaki ayırdın öğeleridir.
Çirkin göründüğüne inanan birinin güzelleşmeye çalışırken örnek aldığı güzel olanıda zaten yaratan Allah değil mi?
Kimileri milyoner aileye evlat olarak doğuyor, kimileride fakir aileye evlat olarak dünyaya geliyor.
Şimdi ben doğuştan fakirdim zaten Allah böyle uygun görmüş deyip yan gelip yatmalı mı yoksa çalışıp didinip zengin olmaya mı çabalamalı?
Zengin olan kişiyi örnek alarak çalışıp didinen fakirin durmuda mı yaratılışı değiştirmek?
Zengin olmasaydı fakirde olmazdı ,fakir olmasaydı zenginde olmazdı.
Bazı arkadaşlar estetik ameliyatı Allahın sanatını beğenmeyip onu değiştirmek olarak nitelendirmişler.
Allahın yaptığı sanatı çirkin olarak nitelendirmeye, şu adama bak ne çirkin demeye çekinmeyen bizler ,adamı;" sen güzelleşmeye çalışmakla Allahın sanatını bozuyorsun !sanatını beğenmiyorsun!" diyerek yargılamaktanda geri durmuyoruz .
Doğuştan sağır ,kör ,gerizekalı,sakat vb doğan insanları yaratan kim?
Sanatçı bunları neden yarattı? yaratırken kusurlumu yarattı? yoksa sanatının daha iyi anlaşılması için mi yarattı?
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|