Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Açıklamaların için teşekkür eder,sana iyi pazarlamalar dilerim Mircan kardeş. bu finans kurumları senin gibi bir elemandan faydalanmıyorlarsa büyük kayıptalar demektir.hadi bana haddimi bildirip susturdun,peki seninle aynı düşünmeyen araştırmacı arkadaşlara ne cevap verecen?Merak ettim vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Hedef göstermene gerek yok Abdullah gaza gelip kimseye saldıracak değilim.Ben doğru olduklarına inandıklarımı yazdım ve pişmanda değilim.Doğru bir işi yahudi de yapsa alkışlarım.Sana haddinide bildirmedim estagfurullah ne haddimize:))
İman beni doğru anlamış önyargıya tahammülüm yok,nasıl sende önyargı varsa diğer kesimde de benzer önyargı var.
Sonuç boş düşmanlık,aradaki setler,biribirini öldüren kardeşler,sevinen şeytan,mahvolan ömürler,yitik bir dünya ve ahiret hayatı,Rab'bin rahmetinden yoksun yaşantı,kaybedilen SINAV...Bu sınavın tekrarı yok daha iyi hazırlanıp seneye 100 çekeriz diyemeyiz.Yapılan yanlışlar doğruları götürmeden akla,sevgiye,muhabbete davet ediyorum herkesi.
Yada siz boşverin Mircan'ı ,Mircanda kim ki,felsefe yapan akıl veren ukala bir adam.
Bu yazı zincirinde ayrıntısına girmeden bilgileri,deneyimleri paylaşmaya çalıştım dilim döndüğünce.Yazılarımı yazarken sadece bana cevap verenleri değil arkada okuyan,saklı yüzlerce insanıda düşündüğüm için başarsız olduğumu düşünmüyorum,umarım birileri bilgilenmiştir.
Konu hakkında söylediklerimi bitirdiğimi belirtir size faizsiz günler dilerim:)
İzninizle üzerinde durmam gereken kanımca daha önemli konular var birazda oralara el atalım, siz kendi aranızda devam edebilirsiniz:)
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam Abdullah
Bu konu çok uzadı ve dostlar arasında hoş olmayan sert uslupla yazışmalara neden oldu;
Ben Mircanın katılım bankaları hakkında anlatmak istediği şeyi ,konuya yorumlarıyla katılmış olan arkadaşları ve kendimi katarak, kısaca size tekrar anlatıp sizin bu konudaki itirazınızın tam olarak neye karşı olduğunuzu sormak istiyorum.
Söz gelimi benim 10.000tl birkimim var ,iman'ın 10.000tlsı Mircan'ında 10.000 tl sı var biz üçümüz de maaşla bir şirkette çalışan kişileriz.Sonra biz üçümüz bir araya geldik ve kenardaki bu paralarımızı değerlendirelim ticaret yapalım dedik.Diyelim Abdullah ticaretle uğraşan bir tacir ve 30.000tl lık ticari mal almak istiyor ama nakit 30.000tl parası yok ve bu malın üreticiden vadeli satışıda olmadığından gelip biz üç kafadara; bana 30.000tllık bu malı alın ,bende size yaptığım ticaretten kar payı vereyim diyor.Bizde kabul edip 30.000tl mal bedelini üreticiye ödüyoruz.Sonra Abdullah'tan bize düşen kar payı ile 30.000tl yı uzlaştığımız bir vadede geri ödemesini istiyoruz.
Abdullahın bizden almış paraya karşılık bize verdiği 1.500 tl kar payı faizmidir değilmi dir?
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Yazını yeni gördüm.senin yukarıdaki örneğin bir alış-veriş örneğidir.Sen bu örnekte tacirin kar ettiğini varsayıyor isen,bu durumda bu kişilerin aldığı kar payı caizdir.Ancak diyelimki, tacir kar etmedi ve yaptığı işten de zarar etti.Bu durumda finans kurumlarının yaptığı gibi o paranızı söke söke alırmısınız(Mircan alınabilir diyor) yoksa kar-zarar ortak deyip kalan paranıza veya hiç birşey almamaya razı olurmusunuz?
Ayrıca benim karşı olduğum temel nokta,insanlara ölümü gösterip sıtmaya razı olmalarının meşrulaştırılmasıdır.Bu finans kurumları da sakatlık içermekte olup müslümanlar iki taraf içinde daha adil ve mümkün olduğunca faiz bulaşmamış bir sistemi düşünmek zorundadırlar.
Buradaki temel konu ev almak olduğu için istanbuldaki şirketin eminevim projesi bana tutarlı geldi.İki tarafıda zarara uğratmadan adil bir ev edindirme gibi geldi bana.Siz piyasayı bilen arkadaşlar bu konuda bizi bilgilendirirlerse sevinirim.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Bu konu çok uzadı ve dostlar arasında hoş olmayan sert uslupla yazışmalara neden oldu;
Ben Mircanın katılım bankaları hakkında anlatmak istediği şeyi ,konuya yorumlarıyla katılmış olan arkadaşları ve kendimi katarak, kısaca size tekrar anlatıp sizin bu konudaki itirazınızın tam olarak neye karşı olduğunuzu sormak istiyorum.
Söz gelimi benim 10.000tl birkimim var ,iman'ın 10.000tlsı Mircan'ında 10.000 tl sı var biz üçümüz de maaşla bir şirkette çalışan kişileriz.Sonra biz üçümüz bir araya geldik ve kenardaki bu paralarımızı değerlendirelim ticaret yapalım dedik.Diyelim Abdullah ticaretle uğraşan bir tacir ve 30.000tl lık ticari mal almak istiyor ama nakit 30.000tl parası yok ve bu malın üreticiden vadeli satışıda olmadığından gelip biz üç kafadara; bana 30.000tllık bu malı alın ,bende size yaptığım ticaretten kar payı vereyim diyor.Bizde kabul edip 30.000tl mal bedelini üreticiye ödüyoruz.Sonra Abdullah'tan bize düşen kar payı ile 30.000tl yı uzlaştığımız bir vadede geri ödemesini istiyoruz.
Abdullahın bizden almış paraya karşılık bize verdiği 1.500 tl kar payı faizmidir değilmi dir?
Selam Savana,
Konu hakkında söyleyeceklerimi toparlamış olduğumu beyan etmiş bulunmama rağmen ismim geçtiği süre ve talep edilmesi durumunda yazma kararı aldım.İyi sistemleri desteklemek bize yakışan hareket olmalı.Fikrin kimden çıktığı uygulayacısının kim oldu en azından ben açısından önem taşımıyor sonuçta vatandaş başını sokacak,kiradan kurtulacak çözüm buluyorsa bir çok şeye değer.
Emin evim projesini inceledim.Ev sahibi olmayı kolaylaştıran başka modelelrden birtanesi.Ama kesinlikle salt "hayır amaçlı kurulmuş" bir organizasyon değil.Ticari bir şirket kar amacı güdüyor personeli var,reklam harcamaları var,insan kaynakları politikasıda var,vergi ödüyor,ev yapıyor,satıyor,satışı kolaylaştırma adına bu tip organizasyonlara imza atıyor hem kendi kazanıyor hem alanlar rahat ödüyor gibi görünüyor.Sistemin iç işleyişini çok iyi bilmiyorum.Sonuçta söylenen herşey iyi söylenirse kulağa hoş gelir.
BİRDE ÖRNEK TABLO DOLDURULMUŞ İNCELEMEKTE FAYDA VAR
Örnek Tablo
Konut Değeri
Peşinat %10
Org. Ücreti %3
Grup
Taksit Tutarı
40.000 YTL
4.000 YTL
1.200 YTL
120 Ay
300 YTL
40.000 YTL
4.000 YTL
1.200 YTL
100 Ay
360 YTL
40.000 YTL
4.000 YTL
1.200 YTL
60 Ay
600 YTL
40.000 YTL
4.000 YTL
1.200 YTL
40 Ay
900 YTL
40.000 YTL'lik Konutun, 100 Aylık Maliyeti;
İlk ayda çıkan için
:
59.020 YTL
100. ayda çıkan için
:
25.518 YTL
Tekrar Savananın sorusuna dönecek olursak uygulama dinen uygundur.Hatta çokda güzel bir yardımlaşma örneğide içerir.Yalnız uygulaması zordur.Finans kurumlarıda bir dönem uygulamaya çalıştılar ama çok suistimal edildi,şu an bu şekildE bir karar-zarar ortaklığı yada üretim desteği uygulanmıyor istisnai örnekler olmakla beraber.Güven ortamı oluşsa insanlar bu dini hakkıyla yaşamaya başlasa tekrar uygulanabilir hale geleceğine inanıyor ve o günleri özlemle beklediğimi söylemek istiyorum.Şu ortamda Finans kurumlarının böylesi bir riske girmek istemeyişlerinide mudilerine olan sorumluluk ve toplum yapısı anlamında gerçekçi buluyorum.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
selam abdullah kardeş
bu konudada polemiği girmemek için kısaca saadet
zinciri olduğunu söylüyorum. eğer bu zincir yeni
başladıysa fazla uzatmadan çıkman kaydıyla zarar
etmessin. sormadan girseydin senin için bir
mahsuru yoktu. sordun incelemeden girmen senin
gibi biri için doğru olmaz. giren birisinide ikaz etmem
şahsen. bu aynen oruçlu birinin karnını doyurana
kadar orucun hatırlatılmamasına benziyor.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
şu anda sistem aynen dediğin gibi işliyor savana.
piyasada dönen para bizim değil. devlet
garantisindeki kredi kartlarında halka kullandırılıyor.
süre bu memlekette olamıyacak kadar yükseğe
çekilmiş otuziki aya kadar varan taksitlendirme var.
üst tarafta fonlar birbiriyle takaslanarak açıklar devlet
tarafından kapatılıyor. ne iş yaptığını bilmiyorum
ama şu anda gerçek sermayesi olan çok az esnaf
kaldı. pek çoğu kendini bağmsız tüccar sınıfına
sokuyor ama değiller. yani ben çevremde hür tüccar
yada esnaf göremiyorum. olmadığı manasına
gelmiyor ama. okadar azaldılar ve zenginleştilerki
tanınmaları çok zorlaştı.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma