Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
BAKARA 186 Kullarım sana benden sorarlarsa ben Karîb'im, gerçekten çok yakınım. Dua edenin çağrısına, bana çağırıp yakardığı anda cevap veririm. Hadi onlar da bana karşılık versinler, bana inansınlar ki doğru ve iyiyi bulasilsinler.
Bu ayette dikkat edilirse "Kullarım sana benden sorarlarsa" cümlesinden sonra "DE Kİ" ibaresi yok.Allah direk olarak,peygamberi bile araya koymadan Ben kullarıma gerçekten çok yakınım diyor...İlgi çekici bulduğumdan sizlerle paylaşmak istedim.
Ramazan ayı sebebiyle 11 ay gülüp eğlenen kanallarımız akılları sıra Ramazan ayında dini yayınlar yayıp ne kadar dine bağlı olduklarını gösteriyorlar. Gösteriyorlar göstermesine de, bir de adam gibi gerçek sağlıklı bilgiler verebilseler...
Birkaç gündür özellikle değişik kanalların dini yayınlarına baktım.Ne kadar hurafe, gelenek masalı varsa, hepsi anlatılıyor, büyütülüyor, benim de sinirlerim def gibi geriliyor tabii. Bazısında soru cevap kısmı da var, sorulara bir yanıtlar veriliyor ki kütübi sitteci alimler tarafından,yerimde zıplıyorum çeviriyorum kanalı.
Her kanalda en çok görünen şey de yatırlarla türbeler...
Çok önemli birşeymiş gibi abartılarak sunuluyor, dua etmeye gidenlerle falan konuşuluyor .Resmen dinin direği sanırsın yatırları...Bilmeyen ertesi gün 'madem ramazan geldi hemen en yakın yatıra gidelim' diye koşuyordur herhalde. Üzülmemek elde değil...
Neden diyanet engellemez bu dilek adak işlerini anlayamıyorum. Kütübi sittede bile yer bulmayan bir hurafe bu bildiğim kadarıyla
Ülkede malesef bunlar prim yapıyor,kim izlesin ki "ilmi bir program veya tartışmayı" .Hiçbirşey yapmadan keramete sahip(!) birinin vasıtasıyla kurtulacağını sanan insanımız ve bu gerçeği çok iyi bilen medya. Yatırların önüne yığılan kalabalık kurtulur mu bilmem ama onların sayesinde birçok insanın dünyası kurtulmuş durumda.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selaaaam selaaaam yine ben, sevgili dostlar bu yatırlardan medet uman cahil halkı anlıyorumda şu dinayetteki mürekkep yalamış olanları anlamıyorum,hele birde tv lerde cevat akşit gibi profları hiç mi hiç anlamıyorum, tamam halk bu konularda cahil,peki sizde mi cahilsiniz be!
dün şeytan yanıma geldi ve dedi ki;gel bu sıralar köşeyi dön, nasıl dedim, dedi ki;şimdi git bi türbeye oraya saklan gelenler konuştukça sende arada bir''dileklerinizi yerine getiririm ammaa bir şartla,biliyorsunuz ben arzu halciyim posta pulu damga harcı A4 kağıdı benim yevmiye... bi sürü mesarif,şimdi bunlar yerine bir cumhuriyet altını bırakırsanız işinizi oldu bilin,bekerları evlendiririm,cin çıkartıp ızgarasını bile yaparım, ben arzu halciyim cennette yer bile ayırtırım yeter ki mesarifler karşılansın... tam okey diyecektim..vicdan iman diye biri çıktı abuk sabuk konuştu..keyfimiz kaçtı.. bende vaz geçtim..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
selam
Bir müslüman 30 gün oruç tutup günde 5 vakit namaz kılıp dururken nasıl olurda günahların en büyüğü en afedilmeyeni şirke böylesine pervasızca yönelebilir?Neden islam profları televizyonlara çıkıp bu konuda insanları uyarmıyorlar.
Hatırlayın bu sitede Allahtan başka tanrı edinenlerin tanrıları adına kestikleri adaklık kurbanlar uzun uzun anlatıldı.
Geçen gün televizyonda izledim eyüp sultanda hergün adaklık 100 kurban kesiliyor.bu kubanlar ne amaçla kime adanarak yapılıyor?
Eyüp sultanın türbesine gidip orada dilekte bulunup adak adayanlar dilekleri gerçekleşince adaklarını gene eyüp sultanın mezarında kestiriyorlar.Bu şirk değilmi.Bir kulu aracı koyup onun vasıtasıyla dileğinin gerçekleşeceğini düşünmek,dileği gerçekleşince orada ona kurban kesmek?
İnsanlar artık uyanıp bazı şeylerin ayırdına varmalı.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Bir müslüman 30 gün oruç tutup günde 5 vakit namaz kılıp dururken nasıl olurda günahların en büyüğü en afedilmeyeni şirke böylesine pervasızca yönelebilir?Neden islam profları televizyonlara çıkıp bu konuda insanları uyarmıyorlar.
Hatırlayın bu sitede Allahtan başka tanrı edinenlerin tanrıları adına kestikleri adaklık kurbanlar uzun uzun anlatıldı.
Geçen gün televizyonda izledim eyüp sultanda hergün adaklık 100 kurban kesiliyor.bu kubanlar ne amaçla kime adanarak yapılıyor?
Eyüp sultanın türbesine gidip orada dilekte bulunup adak adayanlar dilekleri gerçekleşince adaklarını gene eyüp sultanın mezarında kestiriyorlar.Bu şirk değilmi.Bir kulu aracı koyup onun vasıtasıyla dileğinin gerçekleşeceğini düşünmek,dileği gerçekleşince orada ona kurban kesmek?
İnsanlar artık uyanıp bazı şeylerin ayırdına varmalı.
haklısın
bu noktada insanları uyarmak gerek... sadece Allaha Kurana çağırmak gerek
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
selam
Lafla peynir gemisi yürümyor.Bu yüzden icraata geçmek gerek bişeyler yapmak gerek.
Diyanete bu konuda ,toplumu bilinçlendirmelerinin gerekliliğini bildiren bir yazı hazırlayıp(ki bu yazıyı sevgili alperenin hazırlayacağını umuyorum) bu foruma üye arkadaşların herbirininbu ortak görüşü içeren yazıyı email atmalarına ne dersiniz ?
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Diyanete ve diğer din adamlarına bu konuda hakslızlık yapmamalıyız diye düşünüyorum.Bugüne kadar hiçbir din adamının bu tip hareketleri tasvip edici bir konuşmasına şahit olmadım bilakis genellikle ramazanlarda olmak üzere halkın devamlı uyarıldığını görüyorum.Fakat bazıları vardır ki bunlar Kur'anda da örneklendiriliyor. Ne dersen de ne yalnız bildiklerine inanırlar.Onlar için bu doğruları yıkmak çok zor hatta imkansızdır.
Yalnız medya bu işin dozunu iyice kaçırdı.Gazetelerin ramazan sayfalarına bakıyorumda böyle rezillik olmaz adamlar resmen gazetenin okunabilirliğini artırmak için nerde yalan hikayeler varsa birilerine mal edip yayınlamış.Yine tvlerdeki şeyh,tarikat,hazret filmleri benzer nitelikte.Medyayı uyarıcı mailler atsak diyorum ama işe yararmı açıkçası tereddütlüyüm.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam,
ben bilhassa kandil gecelerinde imam efendilerin doğru dualar yanında abuk sabuk dualar ettiğinide gördüm,
bence en iyisi diyanetten umudu kesmek onlardan bu millete hayır gelmez
yapılacak iş güç ve imkan varsa bir dernek vs oluşturmak ondan sonra
karşı cephe olarak fikirleri savunmak,
diyanetten nede4n hayır gelmez dedim biliyormusunuz?söyliim;bu bardak oğlunu bir kaç gündür tv lerde görüyorum,
şaşmaz sarık cüppe..yav kardeşim neysen ne de bu sarık cüppede ne oluyor,hristolardaki adetlerin hepsini almışlar maaşallah,
son olarak güç yoksa o vakit herkes kendi çapında bilgilendirme yapacak
tabi ki küfür ve hakarete de katlanacak yoksa bu iş ...sene yürümez..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma