Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
- hayirli ramazanlar, ben de bahsis vermeyen apartman sakiniyim.
davulcu -abla hayırlı akşamlar mahallenin davulcusuyum da... buyukannem-gayrimuslimim ben evladım saol çalma bana
- meraba, mahallenin davulcusuyum abi. - ha o sabahin korunde kafa ..iken sendin yani? - ee şey. kactim abi ben.
(travesti evi)
- hayirli ramazanlar abic.. ablaci.. ee $ey adettendir bahsis isticektim ben. - ayhahaha sende tokmak da vardir di mi $imdi ahuahau. necla kiz gel tokmakci geldi. - euzubillah...
- iyi aksamlar yigenim ben mahallenin davulcusuyum. - yok abi sagol var benim davulum. - ho?
yaşanmış bir diyalog. - kim o - abi ben ramazan davulcunuzum - hiç işim olmaz -?? sessizce gider.
apartmanin icinde davul sesi yankilanmaktadir dandandana diye kapi calar. - meraba abi ben davulcusuyum mahallenin dandandandan. - inanmiyorooooom. o boynundaki davuldan anlamaliydim. iyi ki soyledin.
- ben ramazan davulcusu -- vay davulcu marazano, senin dün geceki solon çok kafa yapıcıydı şimdi bir daha çalsana
(bkz: ramazan davulcusuna bahsis vermek)
(bkz: ramazan davulcusuna ates etmek) (bkz: ramazan davulcusuna vermek)
-buyrun -eerg şey ben ööh davul falan* -ee nolmuş -şey mmrgh bahşiş..* -yok kardeşim yok görmüyomusun mezuza var kapıda* -hönngkh o ne oluyo löw! -git sözlüüe bak.. -heee ii fikir akşam bi bagah sahurtimes'a..
-davulcu: bahsis.. -migfer: ben oruc tutmuyorum.. -davulcu: olsun o kadar davul caldik abi.. -migfer: bana ne kardesim istersen bateri cal. ben tutmuyorum..
gercektir..
-davulcu: bahsis, davul, ramazan..? -migfer: hmm cal bakayim.. -davulcu: tamam abi.. (gum gumde gum gum de gum gum.....) -migfer: eee sen mani soylemiyorsun, davuluda iyi calamiyorsun, ne yuzle bahsis istiyorsun? -davulcu: eg gugk?!
çocuk : abi davulcu aşağıda... sozlukcu: mümkündür cocuk : abi davul, başiş?......... sozlukcu: saol söle bahşiş istemem, tamam baya kafa ütüledi ama katlandık, bahşiş istemem bunun için. cocuk : ............... sozlukcu: hadi canım hadi.....
davul: - hayirli ak$amlar efendim, ramazaniniz hayirli olsun.. ben: - te$ekkurler, siz hangi sokagin davulcususunuz? davul: - bu sokagin efendim.. ben: - ne bu sokagin ismi? davul: - kem kum.. ben: - gercekten bu sokagin davulcusuysaniz, bilginiz olsun diye sooluyorum, sizden once 3 davulcu daha geldi, onlara da bah$i$ vermedim, siz de 1 istisna olmayacaksiniz.. iyi ak$amlar.. caaatttt*
-merhaba ben mahallenizin davulcusuyum -aaa... ne guzel. ben de mahallenizin editoruyum. -hoo! -haydi memnun olalim...
- merhaba biz para alacaktık. - yokuz biz.
bu gerçek: -selamüm aleküm abi,biz bahşiş topluyoduk, -e daha sabah geldiniz,vermedik mi?? -abi ikinci kere topluyoruz işte.. -nasıl yaa? -e anca abi... -?!...
bu da gerçek: -iyi günler abi,biz para topluyoduk,gönlünden ne koparsa.. -yok kardeşim biz öğrenciyiz, -noolmuş,bizde davulcuyuz!
-hayirli ramazanlar ben mahallenizin davulcusuyum buyrun bu da belgem taklitlerimiz coh var da. -tarihi gecmi$ bunun.
detay'ın evi. saat: bişey?! kapı:dildooğng!! yeni uyanıllmıştır kıç kaşınarak kapıya gidilir. o adam-- iyi günler ben ramazan davulcunuzum ben-- hmm pek güzel ve kapı kapanır.
-meraba bayan ben ramazan davulcusuyum bayram bahsisi istemek icin gelmistim.. -iyi de bayrama daha bi hafta var . -ee sey cok kapi var biliomusun bacim simdi baslasak anca biter bayram sabahina.. -hasbinallaaa hadi kardesim ya nas nas..
ding dong, ding dong anne: Şşşt susun cocuklar, bu davulcu. baba : kapiyi acmayi du$unme bile melahat. davulcu: alla alla bugunde kimseyi evinde yakaliyamiyoz...millet bah$i$ toplayacagimizi duymu$ misafirlige gitmi$ herhal. baba: ohhh beee..bu sene de kurtardik keriz parasini.
- merhaba ben mahallenizin davulcusuyum - kac tane davulcusu var lan bu mahallenin, mahalle basina 4 davulcu dusmez ki? - olsun!
- merhaba ben mahallenizin davulcusuyum - sen misin lan gece bizi uyutmayan serefsiz? kacma, gel buraya!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma