Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Çağrı yazdı: " İnsanlar inanç adi altinda nerelere sürüklendigini ve beyinlerin nasil
uyusturuldunu görmeleri acisindan yazdim.Rivayetlerle yasatilmak
istenilen dinin ne oldugunu insanlara anlatmak icin ugras verenlerden
ALLAH razi olsun."
selam kardeş,açıklamanız için teşekkür ederim ama bu herzeyi aktarmadan önce böyle bir not yazsaydınız,sorun olmazdı. Ayrıca benim bildiğim mezar-ı şerif afganistandadır(!)Böyle saçma ifadelerle peygamberi sevdiğinizi değil,onu putlaştırdığınızı görmüyorsunuz.Eğer resullerin defnedildikleri yerde bir keramet olsaydı,rabbim onları tek tek kitabında zikrederdi. Elhasılı peygamberleri sevmeye evet,onları putlaştırmaya HAYIR!!
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Biz Turkler,sevdiklerimize ve inandiklarimiza hep seref yuklemisizdir.Bu gibi sifatlar sevdiklerimizi ne putlastirir ne de ilahlastirir.Evet,EFENDIMIZE (S.A.V), bu gibi sifatlar yuklemek O'NU putlastirmaz,biz muslamanlar biliriz ki ALLAH birdir hz. Muahammed O''NUN Resuludur. Hz. Muhammed(s.a.v)'de bir insandir.Simdi benim sana sormam gerek,Efendimizi nasil seviyorsun? O''na hitabin nasildir?O ki ,bize nefsimizden once gelir. Senin icin nasil bir yeri vardir? ALLAH''a emanet ol.CAGRI
Katılma Tarihi: 13 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamün Aleyküm Kardeşler
Çağrı kardeşimin dediklerine katılıyorum.Peygamberleri sevmek,onları olabildiğince övmek putlaştırmak anlamına gelmez.Bizim övgülerimizden çok daha fazlasını hakediyorlar.Yüce Allah nediyor bizim Efendimiz için''Seni ancak alemlere rahmet olman için gönderdik''Bu ayet bizim peygamberimizin ne kadar üstün olduğunu bizlere göstermeye yeter de artar bile.Resulullah (SAV) Efendimiz için O da bizim gibi insandı demek bile yanlış bence.Çünkü Allah'ın bize kur'an da bildirdiği insan sıfatına ancak peygamberler uyuyor.Uydukları içinde zaten Allah'ın Resulleri olmuşlar.Bizler aslında insan sıfatına tam olarak uymuyoruz.Çünkü Kur'an-ı tam olarak anlayamamışız.Yalan var,dolan var,gıybet var,günah olan neki var hepsini yapıyoruz.Ondan sonra da Allah'ın sözünden hiç çıkmamış,Allah'ın Habibim dediği,Halilim dediği,Kelamullah'ım dediği,Ruhullah'ım dediği, ve buna benzer bir çok peygamberlere değişik övücü sözlerle hitap ettiği peygamberleri tartışmaya çalışıyoruz.Allah sözünü bildirmesi için bir aracı,elçi seçiyorsa şayet mutlaka bunlar çok yüce şahsiyetlerdir.Onları dilimizin,aklımızın yettiği kadar yüceltebilmeyi kendime görev sayarım.saygılar
Allah gönderdiği elçilere nerede "Allah'ın Habibim dediği,Halilim dediği,Kelamullah'ım dediği,Ruhullah'ım" dediğini bana gösterebilirmisin ?
Birşey söylerken delile dayanmalıyız ki doğruyu bulalım. Delil ise ya çürütülemiyecek bir biçimde akla ve nesnel gerçeğe dayanır, ya da Kuran'dan ayettir. Burada Allahın sözlerinden bahsettiğine göre Kuran'dan ayetler olmalı değil mi ?
Bu kadar iddialı konuştuğuna göre, benim beklentim, bizlere bu ayetleri de gösterir bizleri utandırırsın artık.
Selam ile.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma