Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hanif dostlara selam!
Evren'in yaratılışını Nebi Muhammed'in varlığına atfedilen iftiraları ,en çok Fettullah gülen'in yayın kuruluşları stv ile sızıntı dergisinde de rastlıyorum.
Bu konunun biraz dışında olan başka bir konu aşere i mübeşşere olayı var ki, yaratılışı Nebi Muhammed'e atfetmek ile aynı derecede yanlış olduğunu düşünüyorum. Aşere i mübeşşere olarak isimlendirilen olaya göre , Nebi Muhammed , 10 kişiyi cennetlik ilan etmiş. Peki nasıl oluyorda 10 kişi'de sağ salim hayatda iken, ne şekilde öleceklerini Allah'dan başka bir bilen yok iken ,Nebi Muhammed böyle bir garanti vermesi mümkün olabilirmi ? Bu 10 kişinin isimleri şöyle_ 1-Ebu Bekir 2-Ömer 3-Osman 4-Ali 5-Talha 6-Sa'd 7-Zübeyr 8-Ebu Ubeyde 9-Zeyd oğlu Said 10-Avf oğlu Abdurrahman , olarak rivayetlenmiş. Bir başka ilginç nokta ise , bu hadisi rivayet eden kişinin Ebu Hureyre olması. Peki bu hadis gerçek olabilirmi ? Akla gelen sorulardan biri Nebi Muhammed'in gayb bilgisinin olmayışı ki , Kur'an-da bu yönde ayet vardır.
Enam 50 = Deki Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece bana vahyolunana uyarım. Deki Kör ile gören hiç bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz
Akla gelen diğer soru Nebi Muhammed , kimsenin yaptığından mesul değil ve kimsenin üzerine vekil de değil.
Abese 7 = Oysa ki onun temizlenip arınmasından sen sorumlu değilsin.
Yunus 108 = Deki Ey insanlar Şu bir gerçek ki hak size Rabbinizden gelmiştir Artık doğruya yönelen kendi benliği için yönelir sapan da kendi benliği aleyhine sapar Ben sizin üzerinize vekil değilim
Kur'an-da ki sorumluluk kelimesi üzerine düşünürsek , Allah'ın , Kur'an da beyan etdiği sorumluluğun , kişinin kendisine ait bir olgu olduğunu anlarız. Bu yöne iki ayet şöyle.
Enam 52 = Rablerinin rızasını isteyerek sabah akşam O'na yalvaranları kovma Onların hesabından sana bir sorumluluk, senin hesabından da onlara herhangi bir sorumluluk yoktur ki onları kovup ta zalimlerden olasın
Nahl 93 = Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
|