Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sebemelikesi Yazdı:
Selamlar
Sayın ibrahimim, elinize, yüreğinize sağlık. Çok güzel bir yazı. her zamanki gibi Fakat, arkadaşların dikkatini çekecek kadar etkili olmamış galiba, böyle güzel yazılardan ziyade tartışma yaratacak konular daha cazip geliyor nedense. Günlerdir siteyi takip ediyorum. Ve inanın üzülüyorum. Tek bir konu başlığı altında kısır döngüye dönüşmüş bir halde devam ediyor. Bir konu hakkında fikirler beyan edilir, doğrular ortaya konur ve artık sonuca ulaşılmıyorsa konu kapanır. Konuşulacak, tartışılacak, yazılacak o kadar konu var ki, kusura bakmayın arkadaşlar ama, site artık kişisel tartışmaların yapıldığı, ağız dalaşından öteye gitmez oldu. Bir hanif olarak görüşlerimi bildirmek istedim. Üyelerden ricam daha seviyeli, daha faydalı yazılarla siteye renk vermeleri.
İbrahimimin dediği gibi,
Son yolumuz hayır, son limanımız cennet olsun inşallah.
Rabbim hayırlarda yarışan kullarından eylesin.
Aleyküm selam sayın sebe Melikesi.
Teşekkür ederim, sizinde yüreğinize, klevyenize dokunan parmaklarınıza ve o güzel düşünce üreten beyninize sağlık.
İncelik gösterip, her yazımın güzelliğine vurgu yapmışsınız, siz ve sizingibilerin iltifatına layık olmaya çalışacağım, inşaallah.
Makalenin güzel olşunu iddia etmiyorum, ama cedlleşme konusunda mualesef haklısınız, fazla tartışma (cedel) faydadan çok zarar getirir.
Kehf 54….. Fakat insan tartışmaya çok düşkündür.
Selam ve sevgiyle kalın.
Yüce Allah’a emanet olun.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
kamer Yazdı:
Merhaba İbrahimim,
Allah Razı olsun, gönül alemin klavyene o kadar güzel yansımış ki.Eline , gönlüne sağlık.Bizlere de tercüman oldun.
Yüce Allah bizlere Allah ve Resul'ünü sevmeyi , sevenlerle yoldaş olmayı , Resul'e indirilen KİTABI okumayı nasip ve daim etsin.
8/29:Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir.
Mutlu ve esen kalın.
Merhaba Sevgili dostum kamer.
Allah razı olsun kardeşim, gönül alemimizin güzel oluşu, sizin güzel bakmanızla alakalı.
Aşık Veysel derki; “GÜZELLİĞİN ON PAR ETMEZ BENDEKİ BU AŞK OLMASA” sizlerdeki güzellik, bizlere de yansıyor.
“Tercüman oldun” sözünle beni doğruluyorsun, güzellik sizin içinizde var, dokunmak yetiyor, hemen açığa çıkıyor.
“Yüce Allah bizlere Allah ve Resul'ünü sevmeyi , sevenlerle yoldaş olmayı , Resul'e indirilen KİTABI okumayı nasip ve daim etsin.” Bu duaya ne denir, Allah kabul buyursun Allah kabul buyursun Allah kabul buyursun.
Selam ile
Allah’a emanet kal
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
malik bin nebi Yazdı:
Selamlar
Sayın ibrahimim, elinize, yüreğinize sağlık. Çok güzel bir yazı. her zamanki gibi Fakat, arkadaşların dikkatini çekecek kadar etkili olmamış galiba, böyle güzel yazılardan ziyade tartışma yaratacak konular daha cazip geliyor nedense.
selamun aleyküm yazınızı okudum hemde defalarca okadar güzel ve netki söyleyecek tek kelime bulamuyorum.
43 Zuhruf /36,37 Kim Rahman'ın Zikri'ni/Kur'an'ı görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir şeytanı musallat ederiz de o ona can yoldaşı olur.
Bu şeytanlar onları yoldan saptırırlar. Onlarsa kendilerinin hala hidayet üzere olduklarını sanırlar. hele şu ayete getirdiğiniz açıklama gerçekten çok çok güzel yüreğine sağlık allah razı olsun
__________________ ttp://ibadetleriniz olmasa Allah sizin neyinize değer versin!!!
prenses Yazdı:
selamun aleyküm yazınızı okudum hemde defalarca okadar güzel ve netki söyleyecek tek kelime bulamuyorum.
43 Zuhruf /36,37 Kim Rahman'ın Zikri'ni/Kur'an'ı görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir şeytanı musallat ederiz de o ona can yoldaşı olur.
Bu şeytanlar onları yoldan saptırırlar. Onlarsa kendilerinin hala hidayet üzere olduklarını sanırlar. hele şu ayete getirdiğiniz açıklama gerçekten çok çok güzel yüreğine sağlık allah razı olsun
Aleyküm selam sayın prenses.
Hoş geldin uzuzn zaman oldu, sitede görmek ne güzel sizi.
Yazımı beyenmeniz beni fazlasıyla mutlu etti. Teşekkür ederim.
Güzel bakanlar güzel görürlar.
Allah’a emanet olunuz.
Allah razı olsun brahimim yazılarınızı gerçekten büyük bir istekle okuyor ve bekliyorum.Çünkü bizler 1400 yıl boyunca okadar kandırılmışızki artık uyanma zamanı geçiyor bile o yüzden siz ve sizin gibi düşünürlere ihtyacımız var.bizlerde sizlerin geleceğiniziz sizden sonraki kuşaklara anlatacağız Rabbim doğru yoldan ayırmasın allaha emanet olun
__________________ ttp://ibadetleriniz olmasa Allah sizin neyinize değer versin!!!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma