Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Diyanet İşleri Başkanlığı, eski çağlardan beri yapılan ve bir cahilliye adeti olduğunu ifade ettiği dövmenin, sağlık açısından zararlı olduğu gibi dinen de yasaklandığını belirtti. Başkanlık, 'Kişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir' dedi.
ANKARA(ANKA)-Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptırdığı dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi.
Diyanet takviminde yer alan bilgide, insan bedeninin değişik yerlerine çeşitli şekillerde dövme yaptırmanın eski tarihlerden bu yana uygulandığı belirtilerek, 'Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahilliye adeti olup, sağlık açısından da zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır' denildi.
'DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ'
Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
'Dinimiz, tedavi amaçlı operasyonlar hariç Allah'ın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü müdahaleyi yasaklamıştır' diyen Başkanlık, Allah'ın yarattığının değiştirilmesinin hem maddi hem de fıtrat alanında gerçekleşebildiğini bildirildi.
Diyanet, 'Günümüzde, başta insan olmak üzere canlı varlıklar üzerinde ve yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü yıkıcı girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündür? Kişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir' dedi.(ANKA)
(MLT/VÖ) 1.5.2007
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
Dövme yapan tövbe etmeliymiş Böyle buyurmuş boş fetvalar başkanlığıolan ve işleri hep deni olana göre kıyaslayan dinayetimiz(doğrusu diyanet ama mahsus böyle yazdım!).Emredersiniz ama sizin şu toplumdaki şirk mikrobundan ve Kuran-dışı yaşamdan hiç mi sorumluluğunuz yok? Sizin kendi kirlerinizden ve doğruyu anlatmamanın vebalinden arınmanız için mekkedeki zemzem suyundan kaç ton lazım acaba?
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
s.a. arkadaşlar bu dövme konusunu çok düşündüm ve yaptırmak istiyorum benim için onun bunun deyil kuranın ne dediği önemli.benim yaptığım araştırmaya göre yasak bulamadım bu konuda çalışma yapan arkadaşlardan yardım istiyorum teşekkür
s.a. arkadaþlar bu dövme konusunu çok düþündüm ve yaptýrmak istiyorum benim için onun bunun deyil kuranýn ne dediði önemli.benim yaptýðým araþtýrmaya göre yasak bulamadým bu konuda çalýþma yapan arkadaþlardan yardým istiyorum teþekkür
Allaha emanet olunuz.....
selam,kardesim,bulamazsin,cünki yok, önemli olan yararlimi, zararimi, iyimi,kötü mü, bunu düsünmek lazim.
iyi ve yararli ise, ,sorun yok,bence
)))yada üstüne "DIYANET" yazdirsin,birdaha fetva istesin.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma