Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Mümin kardeşlerim Allahın selamı üzerinize olsun...
Ben bir kaç aydır fereç hüdürü izliyorum.. çünkü benim uzak akrabalarımdan bi kaç kişi dinden çıkmış ve aileden dışlanmış sebeb fereç hüdürün kitapları..
ben ulaşamadım ama burda onla her trlü tartışmaya hazırıj.. ben ilahiyat mezunuyum ve hüdürün kitaplarını okudukça üzüldüm... kendisi şafi ama düşüncesi malesef batini hasan sabbaha benzeyen bir tarzı var...
bir defa o eleştiri yaptıgı kütüb-i sittenin ibrahim canan tercümesine baksa göreceek ki kuranı tek kaynak alan ehli sünnete göre sapık ve saptırıcı.. ki gerçekten onun yüzünden sapan var..
nick'inize bakılırsa fanatik bir Fereç Hüdür karşıtı olduğunuz anlaşılıyor... yalnız anlıyamadığım bir şey var hem '' nasıl olurda bunlar yazılır? '' diye başlık açıyorsunuz, soru soruyorsunuz hem de ne yazılmış olduğunu ve esasen neye karşı olduğunuzu açıklayamıyorsunuz... hatasıyla sevabıyla Fereç Hüdür'de nihayetinde bir insandır, beşerdir, masum ve korunmuş değildir. ilahiyatçı olduğunuzu söylüyorsunuz. adınıza bile ona olan karşıtlığınızı kazıdığınıza göre, varsa yazılarında size göre hataları lütfen açıkça belirtiniz.
hem sizin anlattıklarınızdan dolayı şahsen bendeki Fereç Hüdür sevgisini arttırmış bulunuyorsunuz. demek rivayetler dininin simsiyah dumanında boğulmak üzere olan uzak akrabalarınız, Fereç Hüdür'ün kitaplarını okuyup felaha ermiş/ Kur'an davetine icabet etmiş. yani, anlattıklarınızdan anlaşıldığı kadarıyla Yüce Allah'ın hidayet vermesiyle uzak akrabalarınız beşeri dinleri terk etmiş ve sırat-ı müstakim'i / İslam'ı / mahfuz olan Kur'an'ı tercih etmişler. darısı başınıza diyorum inşaAllah.
Selametle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
çünkü benim
uzak akrabalarımdan bi kaç kişi dinden çıkmış ve aileden
dışlanmış sebeb fereç hüdürün kitapları..
Selam Antifereç
Fereç Hüdür'ü okuyan akrabaların hangi dinden çıkmış? Ne yaptı Akrabaların? Allah'ı mı inkar ettiler? Yoksa Kur'anı mı? Yada Resullerimizden birisini mi? Nasıl kafir oldular? Nasıl oluyor bu, Fereç Hüdür'ün kitaplarını okuyup da dinden çıkmak?
Son Resulün ölümünün ardından, yüzlerce sene sonra ortaya çıkan söylenti laflara iman etmek hangi dinin, hangi ilahın emri?
antifereç Yazdı:
ben
ulaşamadım ama burda onla her trlü tartışmaya hazırıj.. ben
ilahiyat mezunuyum ve hüdürün kitaplarını okudukça üzüldüm...
İlahiyat Fakültesi mezununa yakışan tarzda eleştiri getirmelisiniz. Varsa bir eleştiriniz -aynı düzeyde- yazmalısınız.
antifereç Yazdı:
kendisi şafi ama düşüncesi malesef batini hasan sabbaha
benzeyen bir tarzı var...
Fereç Bey mezhepçiliği yanlış bulduğunu, Kur'andaki din anlayışına uymadığını sitesinde belirtiyor.
Batıni Hasan Sabbah ile Fereç Hüdür arasında alaka varsa eğer bunu karşılaştırmalı olarak ispatlamalısınız. Boş laflar, alakasız ithamlar kişinin seviyesini düşürür sadece.
antifereç Yazdı:
bir defa o eleştiri yaptıgı kütüb-i
sittenin ibrahim canan tercümesine baksa göreceek ki kuranı tek
kaynak alan ehli sünnete göre sapık ve saptırıcı.. ki gerçekten
onun yüzünden sapan var..
Kur'anı Dinde tek kaynak kabul eden kişi Sünniliğe göre sapık ve saptırıcı olabilir. Problem mi? Ehli Sünnet değildir ölçümüz. Kur'ana göre durum nedir? Ona bakarız, bakmalıyız biz.
Fereç Hüdür'ü okuyanlar nereye sapıyor? Kur'ana ise sorun yok.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
aleyküm selam antifereç
çünkü benim uzak akrabalarımdan bi kaç kişi dinden çıkmış ve aileden dışlanmış sebeb fereç hüdürün kitapları..
demekle ne demek istedin?biraz açarmısın konuyu? yani putperes yahut yahudi yahut hristiyan mı olmuşlar kısaca müşrik mi olmuşlar?
dinden çıkmak o kadar kolay mı?
bu üç cumaya gitmeyenlerin nikahlarının düştüğü ve doğan çocukların sözüm meclisten dışarı veledi zina oluşu gibi bir şey mi?
kendisi aslında şafii derken onun hala şafii olduğuna eminmisin?
güzel kardeşim bana göre üç türlü insan vardır.
1.si bilmez,öğretilmemiştir ve çevresi gibi yaşar 2.si bilmez,sonra öğrenir ve tüm herşey pahasına aklın yolunu seçer 3.sü ise bilmez,öğrenir ve akla muhalif yaşar.
şimdi sen bunlardan hangisine girmektesin?önce söyle ondan sonra seninle yazışalım. selametle
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
nick'inize bakılırsa fanatik bir Fereç Hüdür karşıtı olduğunuz anlaşılıyor... yalnız anlıyamadığım bir şey var hem '' nasıl olurda bunlar yazılır? '' diye başlık açıyorsunuz, soru soruyorsunuz hem de ne yazılmış olduğunu ve esasen neye karşı olduğunuzu açıklayamıyorsunuz... hatasıyla sevabıyla Fereç Hüdür'de nihayetinde bir insandır, beşerdir, masum ve korunmuş değildir. ilahiyatçı olduğunuzu söylüyorsunuz. adınıza bile ona olan karşıtlığınızı kazıdığınıza göre, varsa yazılarında size göre hataları lütfen açıkça belirtiniz.
hem sizin anlattıklarınızdan dolayı şahsen bendeki Fereç Hüdür sevgisini arttırmış bulunuyorsunuz. demek rivayetler dininin simsiyah dumanında boğulmak üzere olan uzak akrabalarınız, Fereç Hüdür'ün kitaplarını okuyup felaha ermiş/ Kur'an davetine icabet etmiş. yani, anlattıklarınızdan anlaşıldığı kadarıyla Yüce Allah'ın hidayet vermesiyle uzak akrabalarınız beşeri dinleri terk etmiş ve sırat-ı müstakim'i / İslam'ı / mahfuz olan Kur'an'ı tercih etmişler. darısı başınıza diyorum inşaAllah.
Selametle
Kardeşim hadisi redderek mi sıratı müsttakime ulaşıyorsunuz? ehli sünnet itikadına göre sünneti yok sayıp hadislerden uzaklaşmak sapıklıktır bilirsin..
yine bir ayeti açıklamak için sebebi nuzülu bilmen lazım buda hadisi bilmeyi zaruri kılıyor.. kuran hadissiz açıklanamaz.. mesela sana bir ayet vereyim ^'' la yemessuhu illel mutahharun'' hadi bu ayeti hadise bakmadan açıkla.. müfessirler bu ayetin sebebi nuzülune bakmadan açıklayamıyor..
veya yasin kuranın kalbi deyip yasine önem veririz. neden? kuranda yazmıyor ama hadis yasini adeta bize mihenk taşı yapıyor..
veya tebareke suresinin faziletini yine hadis olmadan anlayamıyoruz...
yine günümüzde fazlaca gündende olan cihat ayetlerinin bulundugu saff suresini muteyi bilmeden gelde açıkla....
hadissiz kuran anlaşılmyan boynu bükük bir kitap olmadan ileri gidemez?
bir de sana AYETİ ŞU AYETİ SORAYIM:
MEN YUTÜURRASULE FEGAT ETAALLAHU''
BUNA BENZEYEN KIRK CİVARI BÖYLE AYET VAR.. BU AYETLER HADİSSİZ OLMAYACAGINI YÜZÜNÜZE TOKAT GİBİ VURMAKTA SİZ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ BAKALIM?
çünkü benim uzak akrabalarımdan bi kaç kişi dinden çıkmış ve aileden dışlanmış sebeb fereç hüdürün kitapları..
demekle ne demek istedin?biraz açarmısın konuyu? yani putperes yahut yahudi yahut hristiyan mı olmuşlar kısaca müşrik mi olmuşlar?
dinden çıkmak o kadar kolay mı?
bu üç cumaya gitmeyenlerin nikahlarının düştüğü ve doğan çocukların sözüm meclisten dışarı veledi zina oluşu gibi bir şey mi?
kendisi aslında şafii derken onun hala şafii olduğuna eminmisin?
güzel kardeşim bana göre üç türlü insan vardır.
1.si bilmez,öğretilmemiştir ve çevresi gibi yaşar 2.si bilmez,sonra öğrenir ve tüm herşey pahasına aklın yolunu seçer 3.sü ise bilmez,öğrenir ve akla muhalif yaşar.
şimdi sen bunlardan hangisine girmektesin?önce söyle ondan sonra seninle yazışalım. selametle
YAZIŞALIM KARDEŞİM
SANA SORAYIM USUL NEDİR? FÜRU NEDİR? HANGİSİNİ İNKAR EDERSEN DİNDEN ÇIKARSIN?
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
antifereç Yazdı:
Kardeşim hadisi redderek mi sıratı müsttakime ulaşıyorsunuz? ehli sünnet itikadına göre sünneti yok sayıp hadislerden uzaklaşmak sapıklıktır bilirsin..
yine bir ayeti açıklamak için sebebi nuzülu bilmen lazım buda hadisi bilmeyi zaruri kılıyor.. kuran hadissiz açıklanamaz.. mesela sana bir ayet vereyim ^'' la yemessuhu illel mutahharun'' hadi bu ayeti hadise bakmadan açıkla.. müfessirler bu ayetin sebebi nuzülune bakmadan açıklayamıyor..
veya yasin kuranın kalbi deyip yasine önem veririz. neden? kuranda yazmıyor ama hadis yasini adeta bize mihenk taşı yapıyor..
veya tebareke suresinin faziletini yine hadis olmadan anlayamıyoruz...
yine günümüzde fazlaca gündende olan cihat ayetlerinin bulundugu saff suresini muteyi bilmeden gelde açıkla....
hadissiz kuran anlaşılmyan boynu bükük bir kitap olmadan ileri gidemez?
Antifereç,
Sen kim oluyorsun da Allah'ın açık seçik dediği, herkesin öğüt alabileceğini söylediği Kuran'ı nasıl boynu bükük bırakırsın. Sen kim oluyorsun da ayetleri ayetlerle açıkladığını söyleyen Allah'a krşı gelir gibi, hadis olmadan ayetleri anlamazsınız diyorsun.
Al sana Saff suresi, bunu okuyupta anlamayacak adamın ben aklından şaşarım. Açıklamak için hadis lazımmış. Yazık. Surede herşey apaçık duruyor. Daha ne açıklaması istiyorsunuz?
Bismillahirrahmânirrahîm
1.
Göklerdeki ve yerdeki her şey Allah’ı tespih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
2.
Ey iman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?
3.
Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük gazap gerektiren bir iştir.
4.
Hiç şüphe yok ki Allah, kendi yolunda, duvarları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.
5.
Hani Mûsâ kavmine, “Ey kavmim! Allah’ın size gönderdiği peygamberi olduğumu bilip durduğunuz halde niçin bana eziyet ediyorsunuz?” demişti. Onlar yoldan sapınca, Allah ta kalplerini (doğru yoldan) saptırdı. Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez.
6.
Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, “Bu, apaçık bir sihirdir” dediler.1
7.
Kim, İslam’a davet olunduğu halde Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalimdir? Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.
8.
Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.
9.
O, kendisine ortak koşanlar hoşlanmasa da, dinini bütün dinlere üstün kılmak için peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir.
10.
Ey iman edenler! Sizi elem dolu bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size?
11.
Allah’a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.
12.
(Bunu yapınız ki) Allah, günahlarınızı bağışlasın, sizi içinden ırmaklar akan cennetlere ve Adn cennetlerindeki güzel meskenlere koysun. İşte bu büyük başarıdır.
13.
Seveceğiniz başka bir kazanç daha var: Allah’tan bir yardım ve yakın bir fetih (Mekke’nin fethi). (Ey Muhammed!) Mü’minleri müjdele!
14.
Ey iman edenler! Allah’ın yardımcıları olun.2 Nasıl ki Meryem oğlu İsa da havarilere, “Allah’a giden yolda benim yardımcılarım kimdir?” demişti. Havariler de, “Biz Allah’ın yardımcılarıyız” demişlerdi. Bunun üzerine İsrailoğullarından bir kesim inanmış, bir kesim de inkar etmişti. Nihayet biz inananları, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece üstün geldiler.3
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Selam Antifereç
Benim size bir sorum olcak.
Diyelim İslam nedir bilmeyen bir toplumun eline kendi dillerine çevrilmiş bir kuran geçti.Bu toplum kitabı okuyup içinde yazanlara iman edip kurana göre amel etmeye başladı.Bunların elinde hadisler ve sünnete dair hiçbir bilgi yok.Kuranda biz bu kitabı sünnet yoluyla açıkladık diye ayette olmadığından sünnet nedir hadis nedir arayıp bulma derdine de düşmediler.
Şimdi Bu toplumun imanı boşa mı gider?Bunların yaşayıp uyguladığı din islam değilmidir?
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
vallahi kardeşim ne usulü bilirim nede füruyu,riddeyi de zaten bilmem sadece bana Rabbimin şu öğrettiğini bilirim;
enbiya 10.ayet
Yemin olsun, size bir
Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır.
Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız?
bu arada,ha bu arada deynekte çıktı ortaya...
nasıl olurda yazılır bunlar''diyen sen.. sana soruyorum sen,nasıl olurda kuranı boynu bükük bir kitap olarak görürsün..işte bu forumda bu zamana kadar okuduğum en itici ikinci cümle,bunu açıkla bir bakalım güzel kardeşim benim.Benim kafam basmıyorda,tövbe estağfirullah tövbe.
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma