Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 13 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 36
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili Kardeşlerim,
Uzunca bir süredir foruma üyeyim. Takip ediyor, yazılanları tek tek okumaya gayret ediyorum. Birkaç forum topiğine yeni yeni yazmaya başladım. Burada yazmak istememin nedeni sizi sıkmak değil. Görüş beyan etmek. Herkes katılıp katılmadığını beyan ederse çok memnun olurum.
1-İnsanların inançları, cemaatleri, mezhepleri, saçmalık değildir. Alay konusu yapılmamalı, dalga geçilmemeli. Bunu yapan arkadaşlarımızı uyarmalı,
2-İnsanların özel hayatları, Allah'ın emriyle konuşulmamak üzere kapanmıştır. Düşünceleri eleştirilebilir ama özel hayatları asla. Dedikodu yapmamalı. Hele ki başkasının eşi/eşleri hakkında yorumlara asla girilmemeli,
3-Bilmeyen kardeşlerimiz okumadan soru soruyorlar diğer kardeşlerim de heyecanla soruları yanıtlamaya kalkışıyorlar. Onları önce Kuran'ı tam olarak okumaya davet etmeli daha sonra tartışmalı. Ama görüyorum ki bazı kardeşlerim sadece kulaktan dolma bilgilerle diğer kardeşlerimizin bilgilerini sınamaya çalışır gibiler. :) yapmamalı :)
4-Cemaatleri eleştireceksek görüşlerini ve yanlış oldukları noktaları eleştirmeli. Onlara vatan haini muamelesi yapıp en çok kim hakaret edecek yarışına girmemeli.
5-Kardeşlerimizi incitecek tabirlerden kaçınmalı. Tevazu ile yaklaşmalı. Alçakgönüllü ve yumuşak kalpli olmaya gayret etmeli ama hoşgörü körü de olmamalı.
6-İnsanların saygı duyduğu kişiler hakkında, herif, hergele vs sokak tanımlarını kullanmamalı ki onlar da bizim hakkımızda ve bizim değerlerimiz hakkında bu şekilde küçültücü sözcükler kullanmasınlar.
7-Sadece benim dediğim doğru... Şeklinde yaklaşıp, tersi düşünenleri müşrik olmakla korkutmamalı. Onların da aklı var. Herkes isterse zamanla doğruyu görür. Kaçmalarına ve inkar edip gitmelerine sebep olmamalı.
8-İman etmek kardeşini sevmek, iyilik yapmak, cömert olmak demektir. İnternetten laf salatalığı yapmamalı. Bir araya gelmeli, elini taşın altına koymalı. Yapamıyorsa yapanları eleştirmemeli.
9-Allah'ın emirlerini çağa nasıl uydururum kaygısı ile değil, yaşadığım çağda Kuran artık insanlar tarafından terkedildi, önlerine koymak için ne yapabilirim diye düşünmeli. Cihadımı evrensel hale nasıl getiririm diye kafa patlatmalı.
10-Kibirle hareket eden şeytanın vesvesesini aşayım derken hayanın sınırını zorlamamalı.
11-Fetva vermemeli, vereni uyarmalı, bazı emirleri bireyin kendi algısına bırakmalı.
12-Dinlemeli, çokça okumalı, bilgi edinmeli, yargılamamalı.
13-Eleştirmeli, alay etmemeli aradaki farkı anlamalı...
Herkes her şeye inanabilir, sonuçta kişilerin kendi tercihleridir... Bana göre önemli olan, birbirimize karşı saygıyla yaklaşmaktır, saygıyla tartışmaktır... Size katılıyorum...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Katılma Tarihi: 13 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 36
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili kardeşlerim, Bunları: "hadi bir nasihatte benden olsun" diye yazdığımı düşünmeyin lütfen. Haddim değil.
Sitede bulduğum ve esefle kýnadığım bazı yazılara istinaden yazılmıþtır. Burada başlıklar halinde sıraladıklarım bir şekilde siteyi okurken görüp üzüldüğüm konulardır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma