Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Dermanbeg Yazdı:
"İyya ke na'BUDU ve iyyake nastaiyn." Yalnız sana bükülür,senden isterim. Rabbimiz bizleri Sırat-el Mustekiymden ayırmasın"
sevgili dostum,allah ın karşısında neden bükülelim? başkası karşısında yaptığımızda allah tarafından kötü karşılanan bir fiili allah neden kendisi için istesin??
başkasına yalakalık yapma ama bana yap demekten ne farkı var senin örneğinin?
karşısında bükülmeye,yağcılık yapmaya,kölelik yapmaya allah neden ihtiyaç duysun?
kendini bilen hangi yönetici bunlardan hoşnut olur? adamı kovarlar be!
siz söylediklerimin tehlikeli olduğunu zannediyor bu yüzden korumacı davranıyorsunuz..oysa kuranda istenenler nihayi olanlar değildir..sadece başlangıçlardır..akıl ve vicdan allah ın vardırmak istediği noktayı çözecek unsurlardır..kendimizi kutsallarla sınırlandırmamak kaydıyla..lütfen kuranı postmodern mantıkla okumaya çalışın..geride kalmanız tehlike arzedebilir..kendinizi garanti de görmeyin...Selam ve sevgiler..
|
|
|
Sevgili Dermanbeg,
Yüce Allah'a karşı bükülsek ne olur?
O'na rüku ve secde etsek...
O'na ait bedeni O'nun önünde her anlamda eğsek...
tanrılığımızdan(!) bir şey mi eksilecek?
veya tanrılık(!)karizmamızı mı çizdireceğiz...
"eğilmemek..." " kul " " abd " olmamak kul Ademler arasında... kendi aralarında...
Allah'a kul olmak , O'na her anlamda bükülmek, O'na eğilmek insanlara kul olmanın o kullara eğilmenin zıddıdır, engelidir...maniasıdır...
Yüce Allah'a kul olmayan, gider insanlara kul /abd olur...
İZM'lere kul köle olur...
illaki bir şeylere kul/ abd olur...
Allah'a kul olmak ile insanlara kul olmak eşit mi yani...
yapmayın Allah aşkına...
" Allah " deyince " Rabb " deyince ne dediğinizi bilmiyorsunuz siz...
farkında değilsiniz " zat " ının...Yüce'liğinin...aşkınlığının...
ve O'nunla boy yarışına giriyorsunuz...
" Allah " derken , " Rabb" derken ne dediğinizi bir kez değil, bir çok kez tefekkür ediniz...ben ne diyorum diye kendinize bir deyiniz lütfen...
aynı tavsiye ben/ biz/ hepimiz içinde geçerlidir...
nacizane, kardeşane tavsiyem budur...
Selam
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|