Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
güzel kardeşler... adam namaz kılıyor... istediği kadar kılar... bir vakit te kılsa on vakitte kılsa onun kulluğu güzellği... rabbine yakınlaşmak ona içini dökmek onunla hasbihal etmek gibi bir şeydir namaz... onun huzurunda ayakta durmanın eğilmenin secdeye kapanmanın lezzeti dualar etmenin yalvarmanın yakarmanın insana yaşattığı güzelliği sınır tanır mı... bunu yaptığın kadar kardır... sevgi ile saygı ile allahın huzurunda kılınan namazın değerini bilemeyiz... namaz bilerek ve anlayarak kılındığında insanı gerçekten insan eder... kötülüklerden alıkor.... bu kadar huzurunda durduktan sonra onun sevmeyeceği bir şeyi yapmaktan insanı korkutur...hep onun seveceği şeyleri yapmayı insanı itekler... bu farz veya nafile niyetine yapılmaz ki... annenin babanın yanına giderken niyet ettim üzerime farz olan yada nafile olan ziyaretimi yapmaya deyip bunu ilk beş dakkası farz sonrası nafıle diyor muyuz... sevgi ve saygı rekatle vakitle mi ölçülür...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Bir günde kılınması farz olan namazların adları, vakitleri, rekat sayıları, iftitah tekbiri, kıyam, rüku, secde... hepsi Kuran'da var. Bkz KURAN'A GÖRE NAMAZ. (hasakçay)
Saléta namaz demeniz ve "Salétulfecr ile salétul 'işé'" tamlamalarından hareketle, fecr ve 'işé' hem salatın zamanını hem de adını belirler size göre. Buna bir diyeceğim yoktur. Ancak namazın rekatı (ne olduğu ve ne olmadığı belirsizdir), rekat sayısı, iftitah tekbiri, kıyamı, rukusu, secdesi... hepsi Kuran'da var iddiası, bunların bire bir salatla ilişkilendirilmemiş olmarı hasebiyle , bu iddia zorlama ve ispatı Kuran'dan mümkün görünmeyen bir iddia olsa gerek.
Saléta namaz demeniz ve "Salétulfecr ile salétul 'işé'" tamlamalarından hareketle, fecr ve 'işé' hem salatın zamanını hem de adını belirler size göre. (haktansapmaz)
Abdurrahman kardeşim, Salât vakitlerinin salétulfecr ile salétul işé tamlamalarından hareketle belirlendiği filan yok. O vakitler Hûd 111'de ve konuyla ilgili öteki ayetlerde açık ve net bir şekilde tarif edilmiş. Dört dörtlük tarifler. Lütfen anılan yazımı okuyun; ondan sonra fikir beyan edin.
Katılma Tarihi: 15 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 106
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
hey maşallah 50 70 tane hadis çeşitleri çıktı tamam bende hadisçiydim zamanında da bu kadar hadisi bir arada ilk kez sendne duyuyorum bana bak sitede göz kamaştırmak içinmi yazdın onları ama bravo bu mürsel bu cibril bu muhkem diye yazmışsın hepsi uydurma peygamber vahiy dışı tek kelime bile edemez ederse şah damarını keserdik diyor
sünnette gelelim Allahın sünetti oldu muhammedin sünneti sen Allahı kanun koyucu olarak bilememişsin kardeş git kurandan sünnetin kimin olduğuna bak bi
icma kıyasmış nedir bunlar ayet ve sünnette bulamassa kendi reyleri oh ne güzel japonlarada da hava atarsın artık benim dinim var 78.budayım bakın burdayım dersin
alimmiş her sakal bırakana alim dersen iki güzel kelime etti hocam hocam gözünün çapaüını yiyim hocam dersen o herif seni dişi örümcek gibi yer kardeş
Allah kuluna yetmezmi kitabı onlara detaylıca indirmemiş onlra yetmiyormu ayetlerini hatırlatır gözlerinden öperim ama yasaklanmışsın be kardeş inan yapacağım bir şey yok admin olsaydım zati bu ehlis sünnetçilere ban koymayı yasak ederdim
ama neden koyuyorlar biliyormusun çünkü bizi engelliyorsunuz de gidin napıyosunuz neye tapıyosunuz neye inanıyosunuz inanın kişi için kendi çalışmasından başkası yoktur der Allah
ha bu arada bir arkadaşımıza uzman üye olmuşsun ama demiş ya arkadaşa admin verilmeliydi çünkü sitesi var kardeşimizin ben anlamam o arkadaşın banı açılmalı arkadaşlar
senin uzmanlıına takmış kardeş bence makul bir fiyata sen sat o nicki sonra da muhtaca ver kardeşim yada bir açı doyur ama sakın onu yeme
sonra 70 tane hadis çeşidi peşine düşer hadisi mürsele göre yenmez diye gece rüyana girer
sonra hadisi muhkem gelir ye kardeş ye muhkem kesin demek öle bir şey yok sen mürsele bakma arada böle sapıtır der
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Almanya Gönderilenler: 24
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Pirsultan_62 Yazdı:
Selam Canlar,
Peygamberimiz (s.a.a);
“Ey halk! Biliniz ki; ben de insanım. Allah’ın daveti bana yakında gelecektir. Ben de onu kabul edeceğim. İşte size ben iki mühim ve en değerli emaneti miras bırakıyorum. Bunlardan birincisi Kuran, ikincisi benim Ehlibeytim. Allah’ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah’ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah’ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum, buyurdu.”
Hz Rasulullah (s.a.a)
"Benden sonra imamlar on iki kisidir. Ey Ali! Ilkleri sen, sonlari ise Kaim (Mehdi)'dir. Allah onun eliyle yeryüzünün dogu ve batisini fethedecektir." Uyun-u Ahbar'ir-Riza, c. 1, s. 53.
Hz Rasulullah(s.a.a.)
"Ehl-i Beyt'imden olan on iki imama Allah benim anlayis, ilim ve hikmetimi vermistir. Onlari benim tiynetimden yaratmistir. Benden sonra onlara karsi kibirlenenlere ve onlardaki bagimi kesenlere eyvahlar olsun! Allah benim sefaatimi onlara nail etmez."
el-Ihtisas, s. 204 ve Bihar'ul-Envar, c. 36, s. 243, 52. hadis.
“Allah, yalnızca siz Ehl-i Beyt’ten her çeşit pislik ve kötülüğü giderip sizi tertemiz kılmak ister.” Ahzab Sûresi: 33
“Ey iman edenler, Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de (itaat edin). Eğer, bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz. Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onu Allah’a ve Elçisi'ne döndürün. En hayırlısı ve tevilin en güzeli budur.” NİSA suresi 69
Emir sahiplerine: ulu’l-emri, yetkili, hüküm ve hikmet sahipleri, kudret ve liyakata sahip olanlar, buyruk sahiplerine.
Eyyy.. Erenler. Bektaşinin yaptığı gibi, işine gelen Bir ayetin yarısını söylüyor yarısını işine gelmediği için söylemiyor. Bektaşi içki içermiş. Yüce ALLAH sorhoşken namaza yaklaşmayın, Ayetini Bektaşi sadece Namaza Yaklaşmayını alıyor. Bu ara İçkiye devam. Sizin Ahzab suresi 33. Ayeti buraya almanız Aynı Bektaşinin işine benziyor.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma