Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
cinselliğin doyurucu özelliği elbette var, aksini iddia eder gibi bir tavrım mı var nedir? hatta aksine cinsellik her iki cins için de ihtiyaç duyulan bişeydir ve erkek bunu 4'e kadar kadınla sonuna kadar yaşarken kadın neden tek erkekle yetinmek zorundadır, neden kadınlara hizmet eden evler yoktur diye soruyorum cevap veremiyorsunuz. bana kurandan ayetler sunuyorsunuz, o ayetlerden çok eşliliğe izin çıksa bile bunu erkeklerin nefisini doyurmak adına olduğunu iddia edemezsiniz. o zaman bırakalım herkes birbiriyle sevişsin, nikah gibi zorunluluklar olmasın, olur mu? bakın çok eşlilik o dönemin ihtiyaçlarına cevap verebilse bile- ki arap toplumu kurandan önce de çok eşliydi - bugünün türk toplumuna uymaz, kuranın söz konusu ayetleri değişmez hümüler içermemekte, bu sadece o dönemin şartlarına cevap verebilecek bir izin olabilir alışkanlıklardan bir anda vazgeçilemeyeceğinden ya da bir sürü kadın eşinin bilmem kaçıncı eşi olduğundan olası bir boşanmada sokakta kalacağından.veya savaşlar var, erkekler ölüyor ve döneminde kadının herhangi bir şekilde tek başına ayakta kalması zor olduğundan himaye amaçlı olabilir ama şartlar çok farklı artık.
artık savaş yok, kadın ve erkek sayısı neredeyse eşit, her erkek birden fazla eş alırsa diğer erkekler ne yapacak, mantıklı mı bu, o zaman da tecavüz olmaz mı, eşlerinizden birine sarıntılık olmaz mı?
hem ifadelerinizde kadınların manav tezgahında erkeklere sunulan meyvalarmış gibi bir hava sezinliyorum, yazı dilinden olsa gerek, bu hiç hoş değil.
kaldı ki kadının en büyük zayıflıklarından birisi kıskançlık, fesatlıktır deniyor, bir kadın bir gece öncesinde ibadet edercesine seviştiği ve aşık olduğu adamın ertesi gece başka kadınla olmasına razı olur mu?kadını geçtim, siz bir erkeksiniz, siz cevap verin aynı şeyi kadınınız için düşünebilir misiniz?
Tanrı bunları bilmiyor mu?
konu yine çok eşliliğe geldi, eğer yazıları takip eden arkadaşlar varsa özür diliyorum, başlık hayat kadınlarının zina edeip etmemesi üzerineydi.
sayın medeni bence artık çok eşliliği bu başlıkta tartışmayalım, hatta sizinle hiç tartışmayalım, tavrım ve düşüncelerin net, sizinkiler de. bu konu bilgi paylaşımı amacını çoktan geçti, zorlamanın alemi yok.ne siz nefsinizden ödün vereceksiniz ne de ben düşüncelerimden.
bence burada bitirelim.
selam ile.
|