Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam..bende hiç öyle bir etki bırakmıyor yakamoz aksine daha gayretli olamam konusunda beni etkiliyor...
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Aleykümselam misak2000 Bu konu sadece benim değil inanıyorum ki kur'anı ALLAH ın murad ettiği şekilde anlamak ve yaşamak isteyen herkesin içinde bir dert olması gerekir diye düşünüyorum, öylede olduğuna inanıyorum ben belki bir hatırlatma yapmak istedim senden ve başka kardeşlerden gelecek sorulara muhakkak ALLAH'ın izniyle cevaplar vereceğim ancak sorularımıza dikkat etmemiz gerekir art niyet açısından, çünkü bu başlığı dostlar pazarda görsün hesabıyla açılmadı,o yüzden size bir iki sorum olacak
Kuran inancının zemini nedir? zemin derken
Hadis inancının zemini nedir? zemin derken
burhan yani delil yoksa ?
sen resul'e ihtiyaç doymuyor musun cevabınızı bekliyorum kur'an dan cevaplarımı vereceğim muhabbetle
Selam Muvahhıd kardeşim
Şimdi içimizden bir resul gelse bunun resul olduğunu nerden anlayacaksın?
Başka bir dinmi anlatacak?Yine bu kurandan söyleyecek.Değişen ne olacak?Bu sana bir sorudur.
Kuran zemini derken(Kuransal bakış açısı) İbrahime biz zeminini şöyle belirttik;Şirk karıştırma.ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ!!!
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selamlar Misak2000,
Şimdi içimizden bir resul gelse bunun resul olduğunu nerden anlayacaksın?
Başka bir dinmi anlatacak?Yine bu kurandan söyleyecek.Değişen ne olacak?Bu sana bir sorudur.
Muvahhid yine cevap verir lakin ben görüşümü aktarmak isterim..
Şimdi içimizden bir resul gelse idi yada gelecek olsa idi, bunun resul olduğunu nasıl anlayacağız..gelen elçi olursa bunun resul olduğunu sen ben anlarız,çoğu anlamaz.
Başka bir din anlatmayacak kardeşim,
değişen ne olacak?değişen çok ama çok şey olacak..beklemede olanlar aksiyon sergileyecekler ve dünya daha bir yaşanır hale gelecek,ancak bu Allah katında ne kadar değerli olur bilemem..sağlıcakla
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
elçi olmadan yarattığına ulaşamayan bir yaratıcı'ya mı sahipsiniz ??
kuranda insanlara getirilen kısıtlamalar, nedense muhammetin çıkarsamaları ile aynı orantıda dır. bunu muhammetin yalın gerçekliğini ortaya sermek adına söylemiyorum.. bütün elçilerin, kişisel amaçları etrafında şekillenen tanıksız vahiyleri, hepten tesadüf olamazlar. bende elçi olsam, vahiylerimde kendimi yükseltecek birşeyler bulurdum.
saygılar çığır türk
__________________ Çığır_Türk....Yaratıcı ve Yaratılan.
Kuran zemini derken(Kuransal bakış açısı) İbrahime biz zeminini şöyle belirttik;Şirk karıştırma.ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ!!!
Selam Misak 2000,
Bu anlayışınız bana oldukça manidar geldi, beni şaşırttınız inanın. Yanlış anlamadıysam, ayette geçen "mekénELBEYT"i, dört duvar bir evin zeminini kast etmediniz. "Zeminini" derken neyin zeminini kast ettiğinizi de açık olarak yazarsanız lutf etmiş olursunuz. 22/26'yı örnek vermişsiniz sanırım. Burada geçen "el-beyt" ten ne anladığınızı bizimle daha açık olarak paylaşır mısınız?
22/26: "Veiz bevve'né li ibrahîme mekén'elbeyti en lé tuşrike bî şey'en.. :Ve biz İbrahim'e Beyt'in mekanında/zemininde şöyle bir yer verdik: Bana hiç bir şeyi ortak etme!"
Şeyh banal artık, hanifim diyen hainler şeyhlikte prim olmadığını anladı ki, Resullüğe başladı.
Allah'ın Kuranını takib eden HANİFLER bu tuzaklara düşmez.
Önce Namazı ortadan kaldırın Sonra Yeni Resuller getirin Muhammedi ortadan kaldırın sonrası malum..
Bu Bursa ve Malatya ekibi yokmu! Bu tefrikacılar çok tehlikeli çok!
Koskoca Hanifdostlar'ı, çizgisinin dışına itip, Namaz karşıtı - Muhammed karşıtı - Resullük iddiasında bulunanların şeyhliğini yaptığı bir site yaptılar.
YÖNETİM de bunu yedi...
Helal olsun.
Bir zamanlar HANS a saldıranlar
Bugün, Resullere izin veriyor...
Allah'ın söz verdiği günü bekleyin ve görün!
Rabbim beni ŞER İTTİFAKLARINDAN, ABD İŞBİRLİKÇİSİ RESULLERDEN , BÖLÜCÜLERDEN, AYETLERİ EĞİP BÜKENLERDEN VE ŞU HALİ İTİBARİ İLE HAS HAK DOSTLARININ YÜZ ÇEVİRDİĞİ HANİFDOSTLAR SİTESİNDEN UZAK EYLESİN.
Şeyh banal artık, hanifim diyen hainler şeyhlikte prim olmadığını anladı ki, Resullüğe başladı.
Allah'ın Kuranını takib eden HANİFLER bu tuzaklara düşmez.
Önce Namazı ortadan kaldırın Sonra Yeni Resuller getirin Muhammedi ortadan kaldırın sonrası malum..
Bu Bursa ve Malatya ekibi yokmu! Bu tefrikacılar çok tehlikeli çok!
Koskoca Hanifdostlar'ı, çizgisinin dışına itip, Namaz karşıtı - Muhammed karşıtı - Resullük iddiasında bulunanların şeyhliğini yaptığı bir site yaptılar.
YÖNETİM de bunu yedi...
Helal olsun.
Bir zamanlar HANS a saldıranlar
Bugün, Resullere izin veriyor...
Allah'ın söz verdiği günü bekleyin ve görün!
Rabbim beni ŞER İTTİFAKLARINDAN, ABD İŞBİRLİKÇİSİ RESULLERDEN , BÖLÜCÜLERDEN, AYETLERİ EĞİP BÜKENLERDEN VE ŞU HALİ İTİBARİ İLE HAS HAK DOSTLARININ YÜZ ÇEVİRDİĞİ HANİFDOSTLAR SİTESİNDEN UZAK EYLESİN.
selam senin dine hizmet anlayışın bumu, inananlarla alay etmek böyle mi emrediyor inanç değerlerin sana burada fikirlerini ortaya koyanlar delillerini Allahtan başkasınamı dayandırıyorlar, hanif dostlar forum'u Allahtan başkasınamı çağırıyor,Allah'a iftira edenden daha zalim ve alçak kim olabilirki bunu bilenler olarak Allah'ın murad ettiğini anlama adına burada bir şeyler tartışılıyor, bu tartışılanlara Allah'tan bir şeyler katamıyorsan bari izle belki neler olduğunu, neyin tartışıldığını anlar ufkun açılır,ben ne bursalıyım nede malatyalıyım senin bursalı malatyalı gruplandırman insanları itham etmen asıl senin tefrikacılığını çağrıştırıyor sen simgeni ve imzanı senin savunduğun değerlerin ciddiyetine uygun buluyurmusun yoksa simge ve imza sıkıntısımı var demek istediğim bir birey samimiyetiyle ciddiyetiyle kişiliğiyle savunduğu değerlere olan inancını ortaya koyar, yoksa ALLAH'IN Resul'ün Kur'an'nın ve dolayısıyla islam'ın ne benim ne de senin savunmalarına ihtiyacı yoktur kal sağlıcakla
selam sana da selam senin dine hizmet anlayışın bumu (kesinlikle bu. senin gibi ayetleri eğip bükücüleriin karşısında olmak, bu dine hizmettir. çünkü sen ve güruhun dini yozlaştırmaktadır), inananlarla alay etmek böyle mi emrediyor ( Ben inananlarla alay etmem. seni inanan olarak görmüyorum! Bana göre sen ALLAH İLE ALDATAN BİR TEFRİKACISIN.) inanç değerlerin sana burada fikirlerini ortaya koyanlar delillerini Allahtan başkasınamı dayandırıyorlar,(KESİNLİKLE ÖYLE! sEN VE GÜRUHUN DELİLLERİNİ HEVALARINA DAYANDIRMAKTALAR. BUNUN BİRÇOK DELİLİNİ SUNACAĞIM İNŞAALLAH.) hanif dostlar forum'u Allahtan başkasınamı çağırıyor,(şU AN SİZİN YENİ PEYGAMBERE ÇAĞIRIYOR) Allah'a iftira edenden daha zalim ve alçak kim olabilirki bunu bilenler olarak Allah'ın murad ettiğini anlama adına burada bir şeyler tartışılıyor,(TARTIŞMA AYRI ÇARPITMA AYRI, BURDA AYETLER SORGULANMIYOR YARGILANIYOR. ÖRNEK İÇİNB BKZ. NAMAZ VE KABE MESELELERİ) bu tartışılanlara Allah'tan bir şeyler katamıyorsan bari izle belki neler olduğunu, neyin tartışıldığını anlar ufkun açılır(SENİN GİBİ 50 TANESİNİN BİLDİKLERİNİ BEN UNUTTUM. UYANIKLIK YAPIP PEYGAMBERİNİZİ PEŞKEŞ ÇEKECEKSİNİZ. SENDEN HİÇBİRŞEY ÖĞRENMEM BEN... MÜŞRİKLERDEN BERİYİM! ),ben ne bursalıyım nede malatyalıyım senin bursalı malatyalı gruplandırman insanları itham etmen asıl senin tefrikacılığını çağrıştırıyor sen simgeni ve imzanı senin savunduğun değerlerin ciddiyetine uygun buluyurmusun yoksa simge ve imza sıkıntısımı var ( BURSADA, APOLAT-SULTAN İSİMLERİYLE YAZAN KİŞİ, HAK GELENEK HAKTANSAPMAZ -MALATYA. BU EKİP KURANIN ÖNGÖRDÜĞÜ SALATI REDDEDEREK VAHYİN DIŞINA ÇIKMIŞTIR. SENDE BUNLARLA BİRLİKTESİN BIRAK BU LAF OYUNLARINI... SULTAN'I, PARDON PEYGAMBERİNİ KIZDIRACAKSIN) demek istediğim bir birey samimiyetiyle ciddiyetiyle kişiliğiyle savunduğu değerlere olan inancını ortaya koyar, yoksa ALLAH'IN Resul'ün Kur'an'nın ve dolayısıyla islam'ın ne benim ne de senin savunmalarına ihtiyacı yoktur ( SENDEN BERİYİM) kal sağlıcakla
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
manaeri yazdı
HAK GELENEK HAKTANSAPMAZ -MALATYA.
sen benim kim olduğumu biliyorsan ve nerde yaşadığımıda biliyorsan buyur gel yok gelemiyorsan biz sana gelelim ama malatyalı değilim bunu bilmeni isterim ve malatyada da yaşamıyor bir üç ay askerlik yaptım orda başka bilmek istediğin varsa çekinme sor.
it ürür KERVAN yürür her dönemin kervan başıda bellidir
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma