Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sn mindar,ilk sayfalardan itibaren hukub ve ahkab kelimeleri üzerinde durup bunların diğer ayetler ile olan bağlatılarını yaparak yeni yaratılış sürecinin başlamasından sonra kalacakları süreyi nebe23 te olduğu söylemiş ve 18/60 üzeridnne kıyaslama yoluna girerek dikkatlerinize sunmuştum.Şimdi musa ilen delikanlının(feta)yolculuğunda ''hukban'' kelimesi kullanılıyor.Bir insanın ömür süresini hesaba kattığınız vakit,bu yolculuğun ne kadar zaman aldığını sanırım anlamak zor olmasa gerek mindar!zaten nebe23 ayetindede onlar ''ahkab''diyerek süresini bizlere vermektedir.
Gök ve yer durdukçada,yeni yaratılışlar devam edecek ve sürekli farklı coğrafyalara atılarak yaptıklarının bedeli ödettirilecektir.İşte derilerin yanıp tekrar çıkmasını ben yeni diriliş olarak görüyorum.Yani sürekli bir ömür süresince yaşayacaklar ve o ömür bitince,yani deriler yanıp yok olunca yepyeni deriler ile yeni ortamlarda yaşamlarını sürdüreceklerdir.!Ama asla ölmeyeceklerdir.Bilinçleri aynen kalacaktır.Bu yeni yaratılış beraberinde yeni ortamların yada benzer ortamların yaratılması ile devam edip gidecektir.Ama onunda bir süresi vardır ve Allah o süreyede dur diyecek ve herşeyin kendine dönmesini sağlayacaktır.
Kaynar su vb şeyleride böyle görüyorum.Yani çok sıcak bir ortamda soğuk suya hasret kalan bir adamı düşün!Birde yeşillikler içerisinde herşeyin tadına varan/zevklenen birini düşün.Aslında bir çok şeyi bu sitede yazmadım.Daha öncedende bu tür konularda bu tür yorumalrda bulunanlarında olduğunu görmedim.Allah izin verirse zaman içerisinde bir çok şeyide açıklayacağım.Allah en doğrusunu bilir.
|