Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar ....
arkadaşlar cehennem tasvirlerinden neden anlamıyoruz hani allah buyur onlar bir meleğin mi gelip bize kulavuzluk etmesini istiyorlar oysa yerde yürüyenler melek olsaydı elbette onlara nebi olarak bir melek getirirdik buyuruyor.
yani budamı size anlatım bakımından bir şey kazandırmıyor. yani yerdekilere yerdekiler gibi muhamele yapılır. insana insan gibi onun anlıyacağı bildiği zorluk olarak karşısına çıkacak şeyleri allah bir misal olarak veriyor
yoksa allah bizim anladığımız gibi insanı kendine hasım yapmaz. kuranla kendisini düzeltmesini ister nizamı bozmamasını akılı ile öncü olmasını ve ona verdiği akın bir nimet olduğunu ve bizimle birlikte yerde yaşayan diğer canlıların akılları ve düşünceleri olmadığı halde hiç bir bozgunculuk yapmadıklarını sana verilen nimetle bundan dağa iyisine ulaşacağını bize haber veriyor
günümüzde aklını kullananların hem cinslerine neler yaptığı ortada sen hiç bir aslan sürüsünün başka kıtalardaki aslan sürüne rızk için saldırdığını gördünmü. ve allah buyurdu biz emaneti dağlara taşlara verdik onlar allah korkusundan titredi oysa insan pek nankör dür diyor. evet o zaman allah seni o cehenneme atmıyor sen kendi ellerinle gidiyorsun
allah buyurdu sen hütemenin ne olduğunu nerden bileceksin evet o allahın tutuşturduğu ve yandıkça kalplerin içine işler onların üzerlerine kapatılıp kitlenecek
evet ateş kalpleri yakacak. o düşüncenin ve fikirlerin biriktiği yeri o aklını işletmeyenlerin ateşi ne kötü......
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|