Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
tamam öyle de sonuçta yaptıklarına karşılık olarak, kötülükleri nedeniyle vb.diyor sorun Allahın helak etmesimi yoksa sonsuz cehennem hak mı sorusu mu?
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar iyide insan kendi kazandıkları ile cehenneme gidiyor. oysa allah ona zulm etmiyor. o zaman cennet de devamlı olmasa.
ALLAH buyurdu kim bir günah işlerde. günahı onu çepeçevre kuşatırsa o ziyan edenlerdendir. kimde bir hayır işlerse. bilsinki allah çok çok artırandır. dünyada insanların imkanları ortadadır ve akıl denen bir mekanizma o insanı her türlü menfaati kullan ması için ona olanaklar sağlar. yeryüzünde allahın yarattıklarını ekip biçme şekilverme kendi kullanabileceği hale getirme meziyeti. ve birde insandan başka canlılar var hayvanlar bitkiler. bunlarda düşünce yetisi olmadığı için bunların devamlılığı ve yaşaması için rızklanmalarını allah kendi iradesi ile yapar belki bir aslan bizim gibi sürü inek sürü koyun yetiştiremez ama ilahi sebepler doğrultusunda o hayvanlar onun çevresindedirler. ve diğerleride bir sebep sonucunda orada veya başka yerlerde. dedirler. şimdi bu hayvanlar o bölgede ihtiyacı olan sürülerin yeşil ot sebebiyle orda bulunduğunu bilmez. ve yeşil otun yağmur sebebiyle yok olması ve aslanın yiyeceği olan hayvanların oraları terk etmesi ve hiç beslenmek için hayvan kalmaması aslanların düşünme yeti olmadığından başka çareler aramaya sevk etmez. ve oracıkta açlıktan ölürler. oysa insan düşünme yetisi sayesinde. bir değişmenin olduğunu. ve kendisi için ihtiyacı olan beslenmenin artık buralarda olmadığını diğer yerlere gitmesi gerek tiğini bilir. yani allah insana bu meziyeti verdi. hertürlü şartlarda hayatta kalma. akıl yürüterek ve ileriyi geriyi keşif ve gözlemleri ile bilmek. evet bütün ceza bu cennet ve cehennem bu akılın işletilmesinde gizli. bir otlak düşünün bir sürü koyun orda hepsi bir yerden yiyor. allahın merası yarın burda terar ot olurmu sıkındısı yok bu günvar yiyorlar. ve kimsede kimseye karışmıyor. hiç biri kendisine bir parsel yer ayırmamış. neyse hakkı ona razı ama birde insanı düşünün ve ceva neden varmış neden yokmuş anlayacaksınız. kalın salıcakla.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 27 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 40
sonsuz cenneti veren Allah ama birde cehennemde olacak olanları düşün müslümansın ama sevabın günahından az sonsuz cehennemdesin adil mi sence. mindar yazmış
sn mindar terazisi ağır gelen müslüman diğerleri değil,yani sen müslümanım dediğinde müslüman olmuyorsun,tartın ağır geldiğinde ne olduğun ortaya çıkıyor,müslümansın ama cehenneme giriyorsun ne kadar saçma değilmi.
Mindar, sonsuz azabın hak olup olmadığını ne biz ne sen söyleyemezsin. Arkadaşlar bir trürlü bunu anlayamadınız.
Kuranda kesin bilgi varsa bu konuda ona tabii oluruz yok ise ahirete kadar asla bilgi sahibi olamayız hali ile Allah da dediği gibi hakkında bilgimiz olmayan şeyler hakkında konuşmayalım. Haram7helal/hak/adalet insanların "bencesine" göre düzenlense idi irden fazla doğru olurduki nitekim günümüz anlayışı bu olduğundan durumu görüyorsunuz.
Tavi lütfen doğru konuş. Nereden aldın o bilgiyi? Biz hristiyan..vs değiliz öyle afaroz edemeyiz insanları ama müslüman olmasına rağmen günahkar olabilir bir insan. Terazinde günah ağır gelir cehenneme gidersen müslüman değilsindir diyemezsin sen bunu Ancak ALLAH der. Ha kurandan aldım bu bilgiyi diyorsan ayet ver kardeşş gözümden birşeyler kaçmış :(
Cehennemde azab dereceleri vardır...Cennette de makam dereceleri...Ama ahiretin bu sevap ve azap ortamının daimi olduğuna inananlardanım...Özellikle cehennemin bir suçlu için yeterince adil olduğuna...Çünkü başta uyarı almıştır...Uyarı almamış olsa belki adil olmayabilirdi...Ama tövbe kapısı açık bırakılarak uyarı almasına rağmen hala diretiyorsa günahında, bu daimi azabın devamlı olmasına bir gerekçedir...Ben böyle düşünüyorum..Zira Allah'ın da öfkesi vardır...Ayrıca ben ahiretteki sonsuzluk kavramını dünyadaki zaman açısından ele alamıyorum...Zira ahirette zaman yoktur...Yaşanan an vardır...Gerçi dünyada da zaman diye birşey yoktur...Sadece olayların peşpeşe gelmesi vardır...Dünyada doğan insanların doğum yıllarının farklı olması aradaki süreden kaynaklanmıyor...Ahirette herkes aynı anda varolacağından yaş diye birşey olmayacaktır...Ahirette sadece yaşanan an olacaktır...Ben Kurandaki sonsuzluk kavramının ahiretteki yaşanan anın bir çeşit tasviri olduğunu düşünüyorum...Yani ahirette yarın yoktur....Bu yüzden sonsuza kadar yanmak tasvirini dünya zamanı açısından düşünürsek 10bin yıllar milyon yıllar yanmak diye düşünürsek tabi ki adil olmayacaktır....Ama öyle değil...Doğrusunu Allah bilir...
Katılma Tarihi: 27 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 40
jedi yazdı, Tavi lütfen doğru konuş. Nereden aldın o bilgiyi? Biz hristiyan..vs
değiliz öyle afaroz edemeyiz insanları ama müslüman olmasına rağmen
günahkar olabilir bir insan. Terazinde günah ağır gelir cehenneme
gidersen müslüman değilsindir diyemezsin sen bunu Ancak ALLAH der. Ha
kurandan aldım bu bilgiyi diyorsan ayet ver kardeşş gözümden birşeyler
kaçmış :(
jedi hatun, ben doğru konuşuyorum da sen doğru anlamıyorsun,cehennem kimler için var bana burda ehlisünniler gibi sayılı gün ateş dokunacak masalı anlatma,cehennem kafirler için cennet müslümanlar için,bir yerden bir yere geçiş olmayacak,kendilerini bu şekilde tatmin edenlerin durumuna düşmeyin.
kimse ALLAHIN merhametinden bahsetmesin zira bu dünyada insanlara çok merhamet ediyor cennete girmeleri için ama buna rağmen insanların çoğu kafirce davranıyor,kafirce davranana ahirette merhamet yok kafirce davrananların terazisi ağır gelmez.
Terazilerde iyilik kefesinin ağır gelmesi konusundaki ayete dönersek....Küçük günahlar hariç(hatalar) diğer günahları yapanların Müslüman olamıyacağını sezdim ayetlerde...Fıtratına uyan bir insanın günah işlemesi çok az bir ihtimal dahilinde olacağından ahirette iyilik puanları artmış olacaktır...Müminlik önce kalpte biter...Nefsini arındıran felaha ermiştir ayetine binaen söylenebilir ki temiz fıtratlı insan zaten günaha meyletmez ya da fıtratı buna el vermez....Nefsini arındırmayan ise gizli ya da açık her türlü yanlışı yapar...Günahların hangilerinin ahirette ziyana uğratacağını ayetler teker teker söylüyor...Kurana saygı duyan otomatikmen bu ayetleri uygulayacağından kötülükler onu kuşatmıyacaktır...
Müslüman toplumu ele alalım...İbadetler son derece titiz bir şekilde yerine getiririlir,kutsallık zihniyetinden dolayı mistik olan herşeye neredeyse secde edilir...Ama diğer yandan ikiyüzlülükle gelenek,toplumsalcılık,milliyetçilik uğruna din şekillendirirlir haklı gibi gösterilen bir zulüm aracı haline getirilir...Adam kayırma,torpil,nankörlük,dedikodu,övünme,iftira(bilinçli-bil inçsiz),şatafat,fakire değil de camiye para yatırma,selama karşılık vermemek,yalan,rüşvet,enayi yerine koyma,zan etme,kıskançlık(gıpta değil),birinin kötülüğüne sevinme,söz tutmama,bedene dayanan namus belası,ırkçılık,kan davası vs vs bu arazlar toplumun yüzde 90nında mevcuttur...Bir gözlemleyin insanları kötülükler bir kulu nasıl kuşatırmış anlarız...Bir ara kendinizi toplumun dışına itin ve olanları gözlemleyin...Şimdi bunları yapan insanın terazi kefesinin nasıl bir dengede duracağını da anlarız...Yani bir Müslümanın var olup olmadığını da anlarız...Gerçekten Müslüman bir toplum mu ya da birey mi bizim gördüklerimiz...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma