Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
haktansapmaz hocanın bu konudaki yorumunu yeterli görüyorum.
22/39-40:’’Zulme uğramış olmaları sebebiyle kendilerine savaş açılanlara savaşma izni verilmiştir.Ve muhakkak Allah onlara yardım edecektir.Bunlar rabbimiz yalnız Allahtır dedikleri için haksız şekilde yurtlarından çaıkarılanlardır.Eğer Allah kimi insanlarla,kimilerini devre dışı bırakmasaydı Allahın içinde çok anıldığı/anılacağı savami,biya,salavat,ve mescid yıkılırdı/enkaza dönerdi.’’
Bu ayetlerden kuran bütünlüğünde anladığım şudur:
Mü’minler,sadece Allah dedikleri yani yalnız Allaha,Allahın dediğine inanıp davet ettikleri,soydaşları olan müşrikler gibi Allahla birlikte diğer ilahlarını/atalarının söylemlerini de kabul etmediklerinden ,yurtlarından çıkarılmışlar,Allah da mü’minleri güçlendirmiş,onları imanları gereği yüreklendirmiş(onlara yardım etmiş ve imanları üzere kaldıkları sürecede yardım edeceğine söz vererek zalim kafirlerle savaşmalarını istemiştir.
İşte bu mü’minlerin eliyle Allah,bu zalim müşrikleri devre dışı bırakacağını söylüyor.Onlar vasıtasıyla mescidslerin harabeye dönüşmesini önlüyor.
Benim kişisel anlayışım,ayette söz edilen,’’savami’’,’’biya’’,’’salavat’’ve ‘’mesacid’’ tabirlerinin dördününde anlamı bir olup bundan kasıt,her devirde inanmış ataların inancını terk etmiş yalnız Allaha çağırmış mü’minlerin kalbleridir/mü’minlerdir.
Eğer Allah,inananlara savaşma izni verip,onlara yardım edip bu saldırgan zalimleri defetmezse inanacak kimse olmaz,bütün kalpler enkaza döner.!!!!!!!!
Eğer diğerleri gibi anlarsam,Allahı,yalancı çıkarmış olurum.Çünkü her inancın mensupları,diğer inançtakilerin mabetlerini yıkmışlar/yıkıyorlar/yıkacaklarda..!!!
Günümüzde de bunu gözlerimizle hep müşahade etmekteyiz.Tarihtede bu böyle olmuştur.Üstelik aynı inanca sahip olduklarını iddia eden farklı mezhep mensupları dahi birbirlerinin camilerini(mescidlerini)yıkmışlardır tarihte,(şafi ve Hanefilerin yaptıklarını hatırlayalım)Günümüzde de Sünni ve Şiilerin birbirlerinin camilerini yıktıkları gibi.!!!Irak şehrinde bunların görüntülerini hergün izlemiyormuyuz??Amerikalıların(hristiyanların)yıkt ıkları şurda dursun.!!
Gerçekte bu mabetlerde,çokça Allahın adı(otoritesi)mi anılıyor??,yoksa tağutun adımı??Allah aşkına ‘’Allah Allah demekle Allahmı zikrediliyo
Allah izin verse idi adı geçen yerler yıkılmasına mani olmazdı diyor. ama neyi anlatmak istiyorsunuz burdan niyetinizi yazarsanız o minval üzerinden gidelim.
sn mindar,her dönemde Allahın ayetlerini ayakta tutmak için mücadele eden erler olacaktır.İşte bu erlere karşı yapılan zulumler neticesinde savaş izni veriliyor.Size karşı fikri açıdan savaş açılmış ise o minvalde savaş açacaksınız.Yok eğer farklı yani öldürmeye yönelik girişimler sergileniyorsa kendinizi koruyacaksınız.Allah inananlara zarar gelmesini istemez.Allahın kimi insanlarla kimilerini devre dışı bırakmasını ise müminlerin eliyle inkarcı taifesinin devre dışı bırakılması olarak anlıyorum.Eğer devre dışı bırakılmasa inakrcılar ortalıkta cirit atacaklar ve hak ve adalet anlamında hiçbirşey bırakmayıp ortamı fesada boğacaklarıdr.Bunuda bizler yeryüzünde ıslah ediciler oalrak yapıyoruz derler.Bahaneleride hazırdır.
selam Dermanberg ! nasıl yanmak yok kuranda yokmu derileri yandığında onlara yeni deri verilir ölmek yok ölmeye yakın vucut deri yenileniyor kuranın tabiri bu. nasıl cayır cayır yanmıyorlar. birde tatile gidip güneşlenmek alay konusumu tatildeki güneşlenmeyle cehennemin ateşini nasıl bir tutarsın bu kadar veri varken..
Selam,iki gün şehir dışında olduğum için sorunuza geç yanıt vermek zorunda kaldım,kusura bakmayın.Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Elif,Lam,Mim ve Tavilo arkadaşlarımızın yazdıklarını çok değerli bulduğumu belirtmek isterim.
Daha önce de bir kaç kez yazmıştım "Kuranda ki her kavramın bugün yaşadığımız hayatta mutlaka müteşabih/benzer bir karşılığı vardır"diye.Cehennemin bugün için benzer karşılığı denizler ve kumsal,taşlık sahillerdir.Dolayısıyla bugün oralarda olan her şey cehennemde olacaklara benzer karşılıklardır.Yanmada böyledir.Eğer üzerinde düşünürseniz sayısızca müthiş benzerlikleri görecek hayrete düşeceksiniz.
Cehennemde kalış süresi ile ilgili olarak şunu söyleyebiliriz:Eğer cehennemi hak eden kişi dünyada iken tedaviye karşılık verseydi zaten çözüm dünyada bulunurdu.Bundan dolayı cehenneme gidenler oradada tedaviye karşılık veremiyecek kişiler olduklarından çevrelerine zarar vermemek için müzmin "akıl hastaları" gibi sürekli o mekanda kalacaklardır diye düşünüyorum.
O gün ki saktan bir keşf olunur ve secdeye da'vet
edilirler o vakıt güçleri yetmez. 42
Kalem Gözleri düşmüş, kendilerini bir zillet sarmış
bulunur, halbuki o secdeye onlar sağ sâlim iken da'vet
olunuyorlardı. 43 Kalem
İzah eder misiniz?
__________________ Konfüçyüs:"Bir Devlet aklın ilkelerine göre yönetiliyorsa, düşkünlük ve yoksulluk yüz karasıdır.Bir Devlet aklın ilkeleriyle yönetilmiyorsa,o zaman da, zenginlik ve şan şeref utanç verici şeylerdir."
sn mindar,etrafına baktığında bir takım Allah adına nutuk atan zavallıları görürsün.Allahın sistemini yıkmışlar ve yerine kendilerinin oluşturduğu bir takım uydurmasyon rivayetlerle yeni bir din kurmuşlardır.İşte Allah gerçek inanırların elleriyle bu sistemi yeniden oluşturmak istiyor.Bir takım din söylemlerinde bulunan kişiler ise,Allahın halis dinini ayakta tutmaya çalışan kişilere hücum ediyor ve hatta yerleşim alanlarından ayrılmaya kadar varacak zulümlerle inanırları rahat bırakmamaktadırlar.İşte Allah meydanı o kişilere bırakmıyor ve her dönemde gerçek dinini ortaya koyan inanırları ortaya çıkmasını sağlayıp onların eliyle diğerlerini def ediyor.Eğer def etmesse ortalıkta halis din diye birşey kalmayacak.Bunu örnekleri kuranda bir düzinedir.Herkes Elçiden sonra birşeyler uydurup Allaha yakınlaşma vesilesi arıyor.Allahta bizden bunu değil istediği şekilde kendisine kul olmamızı ve halis dini ayakta tutmamız için gayret göstermemizi istiyor.
İbrahimizm kardeş,sen bunları pekala biliyorsun ama yinede yazayım Allah dilediği kadar.Elçiler neye davet eder?hakkı ve adaleti ayakta tutup bir olan Allaha ortak koşmamayı değilmi?Elçilerin salatı yani Allahtan aldıkları/öğrendikleri/gördükleri engelleyici özelliklere sahiptir.Elçiler ellerindeki apaçık beyyinelerle toplumlarına gelir ve onları bozulmuş düzenlerinden bir an önce vazgeçip hem bu dünyada hemde diğer yaşamlarında cennet yurdunu imar etmeye çağırırlar.Ama inkarcıların işine gelmez.Neden?Çünki,Elçilerin anlattıkları düzenlerine çomak sokmakta ve sistemlerini alt üst etmektedir.İşte inakrcılar hemen müdahale timleri kurup inanırlara tuzaklar kurarlar ve ellerindne ne geliyorsa onları toplumlarından uzak tutmaya çalışırlar.
Bir ayette''onlar Allahın ayetlerine secde etmezler''der.Bir başka ayette yalanlar ve yüzçevirirler der.Peki kimlerdir yalanlayanlar?yüz çevirenler?Kuranda hepsi ayrıntılı anlatılmaktadır.İşte öyle bir gün varki onların secdesi fayda vermeyecek ve yeni yaşamlarında zillete mahkum edilip karanlıklar içerisinde bırakılacaklardır.Çünki onlara yaşarlarken secdeye davet edilmişlerdi!Ama onlar kibirlenip yüz çevirdiler.İşte Allahta o gün onlardan yüzçevirecektir.
Yoruldum kardeşler.birazda başkaları yazsın bakalım.dermanbeg dostuma meydanı bırakıyorum ve kendisine saygılarımı sevgilerimi sunuyorum
O gün ki saktan bir keşf olunur ve secdeye da'vet edilirler o vakıt güçleri yetmez. 42
Kalem Gözleri düşmüş, kendilerini bir zillet sarmış bulunur, halbuki o secdeye onlar sağ sâlim iken da'vet olunuyorlardı. 43 Kalem
İzah eder misiniz?
Bilindiği üzere secde "zımnen" Allaha yapıldığından dolayı ortada bu eylemin işleyişi kalmayacağı için secde gerçek yerini bulmayacaktır.Yani artık hesap görülmüş herkesin yeri belli olmuştur.Kısaca secde süreci bitmiş olduğundan o kişiler eşeklerini Bor'a da sürseler ortada pazar mazar bulamayacaklardır.Yani İlahi ihtilal olmuş partiler kapatılmıştır.Artık kimse oy vermeye falan gitmesin.
Teşekkürler,dostlar..Haktansapmazın yorumladığı
mecitler,havralar vs yıkılırlardı bahsi geçen anlatımı
biraz daha net izah eder misiniz?
__________________ Konfüçyüs:"Bir Devlet aklın ilkelerine göre yönetiliyorsa, düşkünlük ve yoksulluk yüz karasıdır.Bir Devlet aklın ilkeleriyle yönetilmiyorsa,o zaman da, zenginlik ve şan şeref utanç verici şeylerdir."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma