Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Maviler bana siyahlar ibrahimimizm isimli kullanıcıya aittir.
"Kuranda neden İncil sahipleri incille,tevrat sahipleri tevratla amel etsin deniyor?
yada şöyle mi?
Madem Kurana iman etmeyecekler hiç olmazsa tevrat ve incil sahipleri kendi kitaplarına iman etsin."
Bugün ben bu sayfada savunduklarımı yazıyorsam, bunu kur'an'ı ayakta tutmuş olarak yapıyorum, kur'an'ın ayakta durabilmesi için insan kendi potansiyelinin hakkını verebilmeli,
Tüm zikirler çakmak gibidir, size aydınlık vermez, karanlıkta çakıldığı zaman size karanlığınızı hatırlatır, ve bunu hatırlatanlar karanlıkta bu kıvılcımla aydınlanmaya çalışmanızı değil, gördüğünüz noktadan yola çıkarak, kıvılcımı nur'a çevirmenizi ister,
Muhammed de aynı şekilde kur'an ile bir çakmak yakmıştır, ve içinde kıvılcım barındıran kitapların da farkındadır, o kitaplarla amel edilmesinin de kıvılcımdan nur'a geçiş için yeterli olacağını bilir bu yüzden kendilerini o kitaba nisbet eden insanların sadece geyik tartışmalar için zaman öldürmelerine gerek olmadığını da belirterek nefislerine dönmelerini sağlamaya çalışmıştır,
kur'an'ı incil'i tevrat'ı ayakta tut derken; onların yaktığı kıvılcımdan yola çıkarak karanlıklarını aydınlığa çevirecek projeler üret demektir, ki bunların sunduğu geçmişe ve geleceğe dair gözlemlerdir, siz sunulan bu gözlemlerden yola çıkarak bir hareket noktası yakalayabilirsiniz,
Kur'an'ın yazılı olduğu metinler, sadece kur'an'ın yazılı olduğu iddia edilen metinlerdir, bu metinler içerisinde gerçekle örtüşmeyen bir veri görürseniz iki şey yaparsınız ya bunun kur'andan olmadığını söyler ve yanlış gördüklerinizi ayıklayarak işte bunlar muhammed'in okumasıdır dersiniz, ya da bu metni bu hali ile gerçek kabul eder ve yüz çevirirsiniz,
"Peki sizce,Kuran şimdi ki araplar için de geçersiz midir?"
Picasso elini kaldırmadan bir kuş resmi çizer ve bir eleştirmen yanına yaklaşarak bu kuş'a hiç benzememiş der; Picasso cevap verir; Evet, o bir kuş değil, resim,
Hayaller gerçeklerin kopoziysonudur, resimler gerçeğin müteşabihidir,
Kur'an hayatın müteşabihidir, dünya ahiretin,
Muhammed'in çizdiği resim, gördüğü hayat ile beraber anlamlıdır,
Gerçeğini bilmediğiniz bir şeyin tasavvuru da mutlaka eksik olur,
Kur'an'ın yürürlükte olup olmaması mesele edilecek çok az madde vardır, suç ceza, ve kimine göre nüsukların şekilleri,
Ceza suç'a göre değil suçluya göre verilir, ama kur'andaki cezalar suçluya göre değil suç'a göredir, ve bunu bu devrin insanları kur'an'ın cesedini diriltmeye çalışarak aynen taşır insan aynı insan der, ama hiç bir insan bir diğerinin aynı değildir bunu göremezler,
Adalet insan sayısı kadar uygulamadır, ki bu da ancak farklı yaratılışlarla mümkündür, insan istifleme tepeleme kabalama götürü iş değildir, ince işcilik ister.
Dolayısıyla kur'an'ın bu manada uygulanabilirliği olan uygulamaları kendi döneminde bile bu hali ile genel geçer bir uygulama olmamıştır, en başta dediğim gibi sorunlarını nasıl çözdüklerine dair bir gözlem sunmuşlardır, 'den yola çıkılacak noktalar vermişlerdir,
Kuran size göre neden geçerliliğini yitirmiştir?
Kur'an da eşyanın işleyişine tabidir, nasıl ki eşya dönüşür, değişir, hem zaman hem zemine göre, kur'an da yeryüzündeki işleyiş gibi geçmişte kalmıştır, şu anda kendisinden ibret alınacak tarihi bir saat kulesinden farksızdır, artık neden bez mendil değil de kağıt mendil kullanıyorsanız kur'an da o yüzden geçmişte kalmıştır ama mendil hala kullanılır, mendil mesajdır, zikirdir ve korunmuştur, eşya ve insan arasındaki ilişki zikri mecbur kılar,
Mendilin kağıdı, ipeği, tıpkı kur'an ve türevleri olan cisimler/esmalardır, dönemlerinde beden bulmuşlardır sonralarında cesed olmuşlardır,
Kur'an'ı hakim tutmak, kur'an şablonunu giymek vs gibi söylemler,
Biraderinize bruder demeden O'na biraderliğinizi hissettirmicek olduğunuzu düşündüren zihinsel yanılsamalardır,
Aslolan kitaptır ki o kitap kendisinden zikir indirilen kitaptır,semadır ki o da evrendeki işleyiştir,
Sema'da oturup kovulanlar, ne zaman ki alıcıları açarlar o zaman sema'da oturdukları zaman kendilerini takip edecek aydınlatıcı bir gözlem bulurlar,
Bu günkü kaos'un nedeni de budur, bu günün gerçeklerinden yola çıkılarak girişilen esmalardan ziyade gerçeğinden habersiz olduğumuz esmalarla oturuyoruz sema'da ve doğaldır ki kovuluyoruz, çünkü isime göre ruh haline girmek eşyanın ahlakına aykırıdır,
Her dönem muhammed gibi biriler gelir ve o işleyişten hareket ederek sosyal adaleti sağlamaya çaba gösterir, birileri de çakılan kıvılcımı, çakan şimşekle yürüyen, sönen şimşekle duran adamlar gibi kendi karanlıklarına gömerler.
------------------------------------------------------------ -------
Selametle
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|