Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
MANTIKSAL ANALİZ
Yakup peygamber,doğum esnasında,ikizinin kendinden önce doğacağını ve
peygamberlik elden gideceğini anlayınca,kardeşinin topuğunu tutarak
önce doğmuştur.Yani hile ile peygamberliği kazanmıştır.
Yakup resul eğer bebekken ve doğarken bunu yapmışşa zaten resullüğü haketmiş demektir :)).Olay olsa olsa kendi peygamberlerini yüceltmek isteyen ama bu arada hileyi bile dine sokabilen bir güruhun işidir.
Yine Yakup peygamber, gençliğinde,adını bilmediği birisi ile
güreşe tutuşmuş ve uzun süren güreş sonunda yenişememişler.Güreş tuttuğu
kişinin 'rab' olduğunu sonradan öğrenmiş. Rab ile güreş tutanlara
'israil' dendiğinden,Yakup peygamber,bu olaydan sonra,adı israil ve
sonraki lerede israiloğulları denilmiştir. Burada 2 kere zekamıza hakaret var: 1- Rabbin güreş tutması 2- Rabbiyle güreşte Yakubun denk olması Kendi peygamberinin ve kavimlerinin ne derece yüce ! olduğunun gösterilmesi yönünde bir örnek daha
Adı Tevrat'ta geçen(ismini şimdi hatırlayamadım) bir
peygamber,evli bir kadına göz koymuş,o kadınında kendi komutanının eşi
olduğunu öğrenmiş,o komutanını mutlak yenilip,öleceği bir savaşa
göndermiş,dediği gibi,o komutan ölüncede,eşine sahip olmuş. Siz tanrı olsaydınız böyle birini resulünüz yapar mıydınız? Bırakın resullüğü ben günahımı bile emanet etmezdim. Tanrı herşeyi bilense eğer -ki öyle- benden daha mı aptal? Asla. Yine aynı güruhun başka bir resulü belki de öldürmek için bahanesi. Nede olsa adamlar resulleri öldürmede usta. Uydurmaya devam.
Lut peygamber, kavminin sapkınlıklarından uzaklaşmış ve iki
kızıyla dağa çıkmıştır.Bir süre sonra, küçük kızı babasını sarhoş etmiş,
onunla cinsel ilişkiye girmiş, daha sonra da,aynı işlemi büyük kızı da
gerçekleştirmişdir.Lut peygamberin her iki kızı da,babalarından çocuk
sahibi olmuşlardır. Buraya kadar mantıksal hatalar vardı. Burada hem mantıksal hemde fizyolojik hatalar var: 1-Resulün sarhoş olduğunu varsayarsak dağda şarabın işi ne? Hadi 1-2 lt şarabı buldu. Sarhoş etti. Tek bir cinsel ilişkiyle 2 kızın birden hamile kalması da ne oluyor? Ya bazı evli çiftler sapasağlam oldukları halde 1 yıl deniyor olmuyor. Arkadaşlar bu nasıl resül böyle. Bunlar kanlı canlı insan mı yoksa insanüstü mü? 2-Ben de Tanrı olup buna izin vereceğim öylemi? Hem resule hem Tanrıya hakaret
Bu olaylar,Allah'ın kitabı Tevrat'ta yer almışsa da,biz
müslümanlar da,o kitabına ve peygamberlerine inanmış isekte, itikadımıza
aykırı olaylar olduğundan biz bu bilgileri ret ederiz. Bu olaylar Allah ın indirdiği kitapta yoksa ve sonradan uydurulmuşsa biz müslümanlarda en son indirilen kitaba tabii isek ve orada bunları bulamıyorsak BUNLAR UYDURMA der geçeriz.
Bu arada aynı Tevrat'ta,Habil ile Kabil,Adem ile
Havva,Amin,Belkıs,Sela,Asia v.s terimleri de yer almaktadır.Bu
terimler,kitabımızda yer almamasına rağmen,itikatımıza zarar
vermediğinden,yüz yıllardır alimlerde bu terimlere itiraz
etmediğinden,Allah'ın kitabı olan Tevrat'ta yer
aldığından,namazımızda,niyazımızda yer alması,meallerde (parentez içinde
veya dışında) kullanılması,öğrenilmesi,öğretilmesi bir sıkıntı
doğurmaz.İtikata zararı yoktur çünki. Bu terimler Kuranda yok : Dinde yok : İslamda yok.
Bu terimler Allahın kitabı Tevratta değil din adamlarının kaba tarifiyle kıçıyla yazdığı Tevratta var ve yüzyıllardır alimler itiraz etmemişse benim itiraz vaktim gelmiş demektir. Meallerde bunları kullanmak Allah ın indirdiğini eksik kabul edip boşlukları doldurmaya benzer. Şirktir.
Tevrat'ta yer alan ama Kuran-ı Kerim'de yer almayan iki farklı
bilgiyi izah etmeye çalıştım.Bir bilgi itikata uygundur,bir bilgi
itikatımıza uygun değil mantığını,ben çözemedim.Akıl akıldan üstündür
derler.Bilen,beri gelsin. Sanırım olay gözünüzde netleşmiştir. Argocam içim affola. Selametle
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
|