Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Buda cagimizdaki diger bir peygamber mesele bu Peygamber bozuntusu Iskendere cok benziyor. Ruhun Merhaleleri, TV Kanali, Sakali, Iskenderin Allah UNiversitesi gibi Maharasi Universitesi var. Ruhun Allah ulastirilmasi ile Transandantal meditasyon ayaklari birbirine cok benziyor. Hatta Iskender Nur TV progralarinda aynen onun gibi oturmaya calisiyor arkasinada ayni desenleri koyuyor.
------------------------------------------------------------ ------------
Maharishi Tarikati ve Maharishi Peygamberi
Maharishi Hindistan hükümeti tarafından ülkesinden kovulan bir adam. Kendisini peygamber ve Buda'nın reankarnesi olarak tanıtarak yıllardır insanları sömürüyor. Sözüm ona, bu ulu ve muhteşem bilgi sahibi zat, kendisini değil insanları düşünüyor, ve Limuzinden inmiyor. Hollanda' daki sarayını görseniz eminim nutkunuz tutulur. Pencereler altın varak, İç tavan işlemelerinde 24 ayar altın plakalar kullanılmış. Avizeler altın gövde üstüne kristal. İhtişam saymakla bitmez....
Türkiye'de bu adamın yetiştirdiği uyanıklar var. Kendilerini insanlara Transandantal Meditasyon öğretiyoruz diye tanıtıyorlar. 37 senedir taksimin göbeğindeler ve ne yapıyorsunuz diyen yok! Dernekler kanunlarının boşluğundan yararlanan bu dernek, Albert Baruh yönetiminde insanlardan 300 milyon lira para alıyor. Ama üzülmeyin... eğer aile olarak giderseniz 450 milyon lira vererek grup indiriminden yararlanabilirsiniz. Ve sizde Transandantal Meditasyon tekniğini uygulayarak Mükemmel insan olabilirsiniz...
Bazen bu tür insanların komikliklerini hangi noktadan anlatmaya başlayacağımı şaşırıyorum. Albert Baruh' un verdiği derse katıldım. Kendisi bana aynen şunları demiştir,
"Maharishi bir Peygamberdir, ve dinler devri kapanmıştır. Biz insan beynini %100 kullanır hale getirecek bu tekniği uyguluyoruz.Hatta sizin beyninizle benim beyin potansiyellerimizi karşılaştıralım, eminim benim çok daha yüksek çıkacaktır...Burada öğretilen sidi teknikleri ile yerden yükselmekte mümkündür."
Fizik kurallarından, Transandantal meditasyon tekniklerinden, Einstein'ın bile beyninin aynı bizim gibi çok az bir kısmını kullanan bir adam olup ta dünyayı değiştirdiğinden haberi olmayan bu adam bir gün bana telefon açtı... Kendisine haksızlık ettiğimi, basında yaptığım açıklamaların yalan olduğunu falan söyledi. Bende kendisine, bu sözde iftirama karşı savunma şansı tanıdım. Doğru bir teknikse anlatması ve insanları bilgilendirmesi konusunda kendisine yardımcı ve destek olacağımı bile söyledim. Oda karşıma gelip konuşacağı, her türlü açıklamayı yapacağı konusunda söz verdi ve bende Flash tv 'de yayınlanacak Kara Kutu programına çağırarak programın yapımını ayarladım. Kendisinin ahlak anlayışı okadar yüksekti ki, programa telefonla bile katılmadığı gibi birde program yapımcısı Aydoğan Vatandaş' ı arayıp "Joseph Erdem programa katılmasın ben katılayım...hakkımızda düzgün konuşun, sizi dava ederiz" diye tehdit bile etmiştir. Ayrıca aynı gün onlarca tehdit telefonu aldım o programa katılırsan öleceksin diye, programa katıldım , hala sağlamım...
Birçok tarikat gibi bunlarda aynı ticari yöntemi uyguluyorlar, Broşürlerinde ve tanıtım videolarında Rahmi Koç, Doğan Canku, Ender Saraç gibi isimlerin bu teknikle ne kadar mutlu oldukları hakkında açıklamalar var. Bunu gören potansiyel kuzu insanımızda, "aaa... burada bu kadar önemli adamlar ders almış, demek ki doğru bir şeydir" diye kanarak bastırıyorlar parayı.
Broşürde "Rahmi Koç" ismini görünce bende çok şaşırdım ve kendisini aradım. "Adınızı, tanıtım broşürlerinde ve videolarında kullanıyorlar, bunlar sahtekar gençler zehirleniyor!" dediğimde bana aynen şunları söylemiştir;
"Sağol dostum! Ben bu konu ile ilgileneceğim. Zaten onlar seneler önce bana gelerek bu tekniği öğrettiler ve parada almadılar, sende spiritüel konularda yetkili sayılırsın, acaba Transandaltal Meditasyon diye başka bişiler öğretmiş olmasınlar?... Bana bu broşürü fax geç, icabına bakacağım."
Bu konuşmadan yaklaşık bir hafta sonra Albert Baruh bana bir telefon açar ve derneklerinde insanların paralarını ne amaçla sömürdüğünü damgalar gibi, benimle 27 dakika cep telefonumdan görüşür ve şunları der;
"Sen ne yaptığını sanıyorsun, Rahmi bey senin tarafından rahatsız edildiğini söylüyor, ve ona çektiğin fax şuanda elimde...Biz senin Amerika tarafından tutulan bir casus olduğunu biliyoruz, bizimle uğraşmaktan vazgeç, zararlı çıkarsın."
Rahmi Koç bunları destekliyor demedim hiçbir zaman, belkide hala inanasım gelmiyor, ama Rahmi Koç' a yazdığım fax nasıl oldu da Albert Baruh ' eline geçti?
Bana bir tv programında "Yalancı" diyen Modern Folk üçlüsünün kurucusu olan Doğan Canku' da bunların çanakçısıdır. Ona söyleyecek hiç bir şeyim yok aslında. Çünkü aynı tv programında bu tekniği uygulayarak kendisinin yerden 20 cm ile 80 cm yükseldiğini iddia ederek yeterince komik duruma düştü zaten. Allah bunlara kananlara da akıl fikir versin... Savundukları şeyin saçmalığını görememiş cahiller.
Transandantal Meditasyon' u "Transal" diye telaffuz eden, kendine hayrı olmayan bu insanlara dikkat! Öğrettikleri Yoga öğretisinin bir basamağı olan "Mantra Meditasyon" dur ve tek başına hiç bir şey ifade etmez. Ayrıca 300 yada 450 milyon liraya öğretilecek kadar zor da değildir.
dr.joseph erdem
__________________ 43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
|