Kendine ait zanlarla insanları nasıl yargılarsın.
Kendime ait zan değil,bu sitede gördüklerim
Burada kimse ne Hz. Muhammede ne de Ehli Beytine saygısızlık yapmıyor. Bunu yapanlar Peygamberi efendi (rab) edinenler ve uydurma hadislerle din düşmanlarının ona çamur atmasına zemin hazırlayanlardır.
Hep aynı hikayeyi söylüyorsunuz.Hiç bir müslüman peygamberimizi Rab edinmemiştir.Aksine peygamberimize saygısı ve sevgisi arttıkça ALLAH ın gücünü ve kudretini daha iyi idrak etmiştir ve bu sayede ALLAH a daha yakın olmak için daha çok çalışmıştır.
Kimse Allah'ın kitabını alet etmiyor. Bunu ancak Allah'ın ayetleri ile para kazananlar, kendi çıkarları doğrultusunda işine geldiği gibi ayetleri yorumlayanlar yapıyor.
Sizin ne farkınız var ki?Sizde işinize gelen taraftan yorumluyorsunuz.
Ben burada kimsenin Hz. Muhammed'e iftira attığını, onu karaladığını ya da onun adını İslam tarihinden çıkartmaya çalıştığını görmedim. Sen sitedeki yazıları okumadan insanları zan altında bırakıyorsun ayıp.
Sen sitedeki tüm yazıları elini vicdanına koyarak oku o zaman.Ben çoğunu okuyarak bu kanıya vardım.
Kimse bu sitede fetva vermiyor. En azından ben rastlamadım.
İşte sorun da burada zaten.Ben rastlamadım diyorsun.Bende diyorum ki ben çok rastladım.Ama senin dediğin doğru benimkisi yanlış.Buna kim karar veriyor?
Kim Kuran'da kusur arıyor acaba. Sizin gibi gelenekçiler mi yoksa bu sitedekiler mi? Kuran hadissiz anlaşılmaz diyen ben miyim, senin gibiler mi? Ayrıca mezhep imamları da insandır hata yapabilir. Onların her dediğini doğru kabul etmek, fetvalarına sizin gibi körü körüne itaat etmek insanı şirke götürür. Dikkat etmek lazım.
Yazdığım şeyi doğru düzgün okumuyorsun bile.Kur'an da kusur arıyorsunuz falan demedim.Alimler gece gündüz demeden bir ömür çalışmışlar ve bu zamanın alim geçinenleri gibi para için o kanal senin bu kanal benim dolaşmamışlar,insanlara faydası olsun diye bir şeyler yapmışlar ve bunu yaparkende bırakın para kazanmayı yeri gelmiş hapiste yatmışlar,yeri gelmiş öldürülmüşler de yine de dönmemişler doğru yollarından.
Kur'an da insanların kusurunu örtün ben de sizin kusurlarınızı örteyim diyor yüce Rabbimiz. Birincisi Kur'an ı savunmaya çalışırken Kur'an la ters düşüyorsunuz.İkincisi de bir alimin hatasını bulmak için veya bulduğun bir hatayı dile getirmek için en azından o alim kadar bilgili olmalısın bence.
.
Kimse Hz. Muhammed'i yok saymıyor. Ama işte sizin önyargılı ve doğrulardan ne kadar uzak olduğunuz belli. Peygamberi övmek, sevmek ve saygı duymak için illa ki sizin gibi onu olmadığı bir şekilde, bir mitolojik kahraman gibi mi görmemiz ve göstermemiz lazım. Kuran'da Hz. Muhammed'e verilen değer ortada. Allah'ın verdiği değeri biz azaltamayız. ama artıramayız da.
ALLAH ın kendi yarattığı kulunu Kur'an da bu kadar övmesi ne için acaba?ALLAH ın verdiği değeri tabiiki biz azaltamayız.Ama ALLAH ın yarattıkları içinde bu kadar övgüyle bahsettiği özel olarak seçtiği kulunu arttırarak övmeliyiz.Çünkü biz ALLAH değiliz kuluz ve o kadar insan varken içimizden seçtiği özel insanı dilimiz döndüğünce övmeliyiz.
Peygamberimizden bahsederken mitolojik kahraman vb benzeri yakıştırmaları yapman bile Kur'an ı ne kadar tersten okuduğunu gösteriyor.Mitolojik değil gerçek kahramandır Peygamberimiz.
Değer veriyoruz diye sallabaş cevap veriyorsun.
ALLAH ın değer verdiği Resulüne hakettiği değeri kul olarak vermekten acizsin.Birde Kur'anı alıp eline ahkam kesmeye çalışıyorsun
Esas sen ve senin gibi düşünenlere ayıp.
SELAMETLE
|